Frivillig flytthjälp

Freja och Vidar hjälpte till att packa förut, men frågan är om de har missuppfattat det hela?:)







This will really surprise you - innehållet






I paketet ligger det en fin tröja från Cubus(? eller var det Bik Bok?) med en blommig katt på. Kanske kommer en bild om Frida poserar i den.

Vi bygger torn av kartonger

Måste erkänna att det finns en del att plocka i här hemma. Har tagit en liten paus i packandet nu för att betala några räkningar. Bäst att komma ihåg att göra det medans datorn inte är nedpackad och internet fungerar. Kommer bli utan det i några dagar nu när vi flyttar, de hinner inte koppla in det tills vi flyttar in. Vilket beror på att vi var lite sena med att anmäla flytten. Jaja.

Idag var en otroligt seg dag på jobbet! Även fast jag slutade 16:15 så segade sig dagen verkligen fram. Ännu värre var att det kändes som fredag, som tur är så är det fredag imorgon!
Planen är att vi och katterna ska åka till Åsbo imorgon. Antingen före eller efter Idol (Nu hjälps vi åt, alla måste rösta. En röst på Kevin, en på Alice och en på Robin). Jag skulle tro att det blir efter Idol, blir så stressigt om vi ska hinna dit före. Jag är inte hemma förens vid halv 7 imorgon, och sen kan det kanske vara bra att vara här någon timme på kvällen och packa lite mera.
Nyckeln till lägenheten får vi imorgon i alla fall, skönt. Första budet var att vi kanske inte skulle få den förens på söndag och då började det kännas lite stressigt. Men nu känns det helt okej. Nu har vi lördan på oss att flytta över allt från den här lägenheten till den nya, och städa ur den gamla. + att vi kan städa här på söndag också. Det hinner vi ju lätt, visst va?

Vinbär



Jag blandar visst bilder ganska friskt i bloggen, alldeles nyss var det en julgran från förra julen, och nu vinbär från hösten som var.
Dags för tv snart, Oskyldigt dömd.

Ursäkta röran, vi flyttar ut

Har inte bloggat på några dagar nu. Det beror på;
* Internet slutade fungera i söndags, ingen aning om vad som hände men det började fungera igen igår. Skumt.
* Vi flyttar. Finns ju en del annat att stå i då kan man säga. Och än är vi inte klara på långa vägar. Förhoppningsvis så får vi nyckeln till våran nya lägenhet imorgon, så att vi kan börja flytta över lite lådor.
* Det har varit superkallt här i lägenheten! Tjejerna var ju här i lördags och då tyckte de att det var kallt, det var ingenting mot för hur det var igår! Luften här var sådär frisk som den brukar vara när man är ute. Jag satt invirad i en filt + täcke, och så drack jag en kopp te. Och ändå så frös jag! Men idag så har vaktis varit här och fixat värmen. Tack för det.

Det känns som att det är så mycket med flytten nu så jag hinner inte ens med att få några julkänslor. Börjar bli dags att känna julstämningen nu om man ska hinna njuta av tiden innan jul. Men glögg o pepparkaka på söndag (då det ju är första advent) borde få julkänslorna att komma smygandes.


Såhär såg granen ut som vi hade på övervåningen i Åsbo förra året. Lär nog inte bli någon gran där i år med tanke på att de små monstren ska följa med mig dit över jul.

Tjejbesök och This will really surprise you!

Nu har tjejerna varit här och hälsat på. Jonsson hade inte sett Vidar tidigare, stortassen. Hon skulle visst komma hem nästa helg också (Nu är vi där igen, hemma där och hemma här, hemma överallt), kanske finns det tid över för något annat än bara flytt o att städa?
Kom in på ämnet nyår också, what to do, what to do? Vi känner allihopa att vi måste planera någonting om det ska hända nå't över huvud taget (okej att vi kanske är ute lite väl tidigt men annars kommer det definitivt bli pannkaka av det hela) men precis som vi sa så är det ingen som vill ha hemmafest. Dels för att man inte vill ha sitt hem nedgrisat (bjuder man sina närmaste så är det ju inga problem, de vet man ju hur de är så att säga. Men lite halvokänt folk är det värre med) och sen dels så försvinner inte folket vid 23-tiden på kvällen, utan de kanske rentav blir kvar tills på morgonen (något som Kristian och Jocke kan referera till månne?) Planering!

Det här överlämnade jag till Frida idag;





Påsen är köpt på Lagerhaus, liksom lite av innehållet.

En bra dag

Tidigare:
* Sovmorgon
* Städat frysen
* Varit på Apoteket och handlat till pappa
* Fikat med Annelen och Linda + Elin som kom och höll oss sällskap
* Besökt Tant Brun
* Börjat flytt-packa
* Varit till Åsbo med apotek-sakerna + överraskning till Frida + tvätt
* Diskat

Sådär har min dag sett ut idag.

Nu:
Bloggar och väntar på att Annelen och Linda (+Linda?) ska komma, tänkte försöka fresta Annelen med en drink:P

Köpte glögg (om man ska få de smaker man vill så måste man vara ute i tid!) på Ica innan vi åkte hem, en med hjortronsmak och en med vaniljsmak. Systemets är så starka så de tycker jag inte riktigt om. Det nästan fräser i näshåren av dem tycker jag.


Freja-bilder, och Vidar har byggt sig en koja

Här kommer några pics på Freja från förra lördagen, tagen vid 7-tiden på morgonen. Förresten så har Vidar skaffat sig en koja, en filt och fotpallen var allt som behövdes!:)









Idol, inte som jag tänkt mig

Jaha, Johan han klamrar sig fast som en igel han. Ni kan väl inte mena att ni tänker rösta honom vidare till finalen? Visst, grabben har talang, men han känns lite för...överallt för mig. Hur många är det som går vidare till final förresten? Två eller tre? Jag hade visst fått för mig att det skulle vara tre som går vidare, men jag kom precis på att tidigare år så har det ju bara varit tre. Kevin och Alice då, det känns väl bra?

Imorgon vid halv 12-tiden blir det lunch/fika med Annelen och Linda(?), det ska bli mycket trevligt! Känns som att det var längesen jag fikade ute nu, det som man egentligen borde göra minst en gång i veckan! Imorgon blir det även till att kavla upp ärmarna och göra ett stort ryck här hemma, packa ner massa saker i lådor är det som står på turordningen. Sen kanske det blir ett besök av Lillstrumpa i helgen också, får väl se om hon dyker upp.




Idol ikväll

Bra Idol-kväll ikväll, absolut. Och vem är bäst? Ja, det är ju som förra veckan såklart; Kevin!

Nu ska jag sätta mig i soffan tillsammans med K och Freja och titta på omröstningen. Jag tycker att det är Johans tur att åka ut nu, det också precis som förra veckan. Men jag vågar inte hoppas.

Ett kallt Ramsjö











Ljus inköpta förra helgen

Luktar supergott! Om de luktar något när man eldar dem är en helt annan fråga.








Några funderingar under torsdagskvällen

Skrev jag inte det igår kanske, att det skulle bli en dominoeffekt? Nu är det julpyntat i lägenheten som ligger ovanför bion, i samma hus som ljusstaken åkte fram igår. Hur var det med det här att ta fram adventsljusstakarna till advent? Bara för att det har kommit lite snö behöver man ju inte ta fram julsakerna. Inte ens jag som älskar julen vill ta fram pyntet än.

Imorgon tror jag att jag slutar vid 5-tiden från jobbet, skönt att komma därifrån lite tidigare på en fredag. Idag jobbade jag till halv 6, och klockan blir ju nästan halv 7 innan man är hemma. Det går bort så mycket av den lediga tiden bara på att åka bil/tåg/buss. Tråkigt.

I helgen ska jag och K städa och packa som aldrig förr!
Vi ska göra ett monsterryck (har jag planerat) så att det inte är så mycket kvar att göra tills nästa helg. Då är det dags för flytt till nya lägenheten. Hoppas bara att vi får flytta in under helgen, annars lär vi få det kämpigt. Jag har tagit ledigt måndag och tisdag (såå skönt!) och mamma och Frida är lediga, men vi kanske skulle behöva två starka karlar till att bära också;)

Jag är supersugen på att baka en tårta! Knäppt va? Men visst kan man väl baka en tårta bara ändå? Eller får man bara äta tårta när man firar någonting? Är det som att bryta den oskrivna första advent-regeln? Fast jag kan alltid komma på någonting att fira...som till exempel att vi ska flytta? Bra anledning! = tårta nästa?

Soffmys med K och popcorn

Om inte alltför länge är det dags för nästa avsnitt av Osyldigt dömd. Visas på tv4 med Mikael Persbrandt i spetsen. Det är det enda jag följer på tvn för tillfället, om man bortser från Idol. Jag och K hade inte tackat nej till lite fika till tv-tiden, men vad gör man om man inte har någon fika hemma (och inte hinner baka)? Jo, man poppar lite popcorn istället. Så det blir det ikväll, popcorn-mys!

Förresten så kom jag på någonting idag som jag hade tänkt blogga om, men nu är det som bortblåst. Det var väl inte så intressant då helt enkelt.

Snart dags att göra sig en kopp te, tror nästan att det är minusgrader här inne i lägenheten. Sitter invirad i en filt + har tofflor på mig, ändå så är det kallt. Men vi har faktiskt inte orkat säga till om det nu igen, värmen alltså, vi flyttar ju härifrån snart. Ska bli så skönt, men kommer nog allt att sakna våran lägenhet lite.


Kuddarna från IKEA

Här är kuddarna (två stycken) som jag inhandlade på IKEA i lördags. Tror minsann de kommer bli mysiga i vår nya soffa:)






Säger vi välkommen till julen redan nu?

Vidar tappade en bäbistand i morse. Den ramlade ut på badrumsmattan, bara sådär. Snart så kanske jag får så lov att sluta kalla honom bebis, fast det är ju det han är. Våran lilla bebis. Och Freja är våran prinsessa.

Är det inte lite väl tidigt att sätta fram adventsljusstakarna redan? Såg nu ikväll att det är någon som håller på att flytta in i en lägenhet mitt emot det hus vi bor i, och där står det minsann en ljusstake i fönstret. Jag tycker att det räcker om man tar fram dem till första advent. Nu kommer det säkert bli dominoeffekten, tar en fram lite julpynt så följer strax fler efter.

Vi var ju till Tallåsen i söndags, vi blev två sängmadrasser och en soffa rikare, och några tusenlappar fattigare. Men det känns superskönt att ha lite nya möbler tills vi ska flytta, och det var ju faktiskt saker som behövdes bytas ut. Sängen är hur oskön som helst (och trång; jag och Kristian + två katter), soffan har nog sett sina bästa dagar (tack vare missarna) och tv-bänken som vi har kommer se så fel ut när vi ska ha tvn på väggen.

Vidar vet hur man slappar

Visst har han en skön stil, våran misse?










Lyckad dag i Sundsvall

Nu har vi kommit hem efter en dag i Sundsvall. Ja, vi kom väl hem vid 19-tiden, men nu har vi ätit och kommit i fas igen. Vi shoppade loss i Birsta City idag, och vi kom faktiskt hem med några bra köp!
På IKEA hittade vi en sängstomme, en tv-bänk och några andra småprylar; kuddar och ljus. Bild på kuddarna o ljusen kan ordnas ganska snart, sängen och tv-bänken kommer vara nerpackade tills vi har flyttat. På just IKEA var det mycket folk, superlång kö. Dessutom så fick vi stå i kö två gånger eftersom vi trodde att vi skulle hämta sängen utanför kassorna, men den skulle vi ha hämtat själva på lagret. De var lite otydliga där, skulle ha informerat oss om det när vi fick plocksedeln (vi trodde det var en plocksedel för personalen..). Vi fick ju med oss sängen hem i alla fall.

Hittade två tröjor till mig själv, en julklapp till Kristians mamma, och lite småkrafs. Kristian kom hem med ett X-box 360, så han sitter och nöter lite nu:) Jag var sugen på att köpa Mariocart+ratt, klämde lite på det men nej, jag väntar lite. Kollade även på telefoner på MediaMarkt, stort plus för dem eftersom telefonerna var påslagna och gick att testa! Skulle verkligen behöva köpa en ny telefon NU, men jag har ju så svårt att bestämma mig. Men jag tror jag ska gå efter utseende den här gången också, det funkade ju bra förra gången (har nämligen haft min mobil i 3,5år, men nu börjar batteriet bli lite sådär).

Det blev en lyckad dag i Sundsvall i alla fall, det som är lite synd är att man inte hinner med att gå i alla affärer som man vill. Dels orkar man inte, sen så räcker inte tiden till. Skulle behöva gå där i två dagar för att täcka av allt.
Såg en liten glimt av Jill Jonsson när hon spelade i köpcentret, om det nu är något att skryta/informera om.

Nu är det dags för Svensson Svensson!





Vi styr nosen mot Sundsvall

Snart bär det av till Sundsvall, får väl se om vi kommer hem med några fynd. Förhoppningsvis så gör vi det, med tanke på att pappa så snällt tar med släpvagnen.
Nu: frukost, sen dags för avfärd!

Freja tidigare idag

Såhär såg det ut tidigare idag när Freja gjorde sig fin. Våran prinsessa.









Nu är det dags för tv, Oskyldigt dömd.

Vinterskorna

Här kommer, som utlovat, några bilder på vinterskorna jag beställt. Lurv ända ner till tårna, me like! Skorna finns att beställa här.


Fars dag


I det lila paketet finns en bok: Bäcka- Markus, och i det svartgråa två DVD-filmer. Fast nu har jag visst glömt bort vad serien heter..Robert Gustafsson är med i den i alla fall. Och jo, det var jag som köpte filmerna.


Den goda tårtan som Frida hade gjort.


Inköp på gång

Såg just att ett par av gardinerna som jag beställt från Jotex var slutsålda, synd att de inte sa till om det när jag beställde dem för några veckor sedan. Ska kolla in Ellos utbud sen tänkte jag,  har ju ändå fått en rabatt-kupong med 30% på allt och det vore ju dumt att inte utnyttja den!
Fick förresten hem vinterskorna igår som jag beställt från Din Sko, och jag gillar dem faktiskt så dem ska jag behålla! Känns skönt att äntligen ha hittat ett par vinterskor, det händer då verkligen inte varje dag (inte varje vinter heller för den delen).

Kan ha blivit så att jag skickade iväg en beställning till H&M alldeles nyss, en klänning och tröja till mig, och två tröjor till Kristian. Och lite småsaker. Frida skulle ha haft ett par strumpbyxor också, men de var slut.

Nu är det bestämt dags för lite bilder tror jag bestämt! (Bilder på mina fina skor kommer, kanske imorgon, kanske någon annan dag).

Choklad med sombreros

Nu kommer snart Kristian hem på lunch, ska bli skönt med lite sällskap. Freja ligger i sängen och sover, hoppas att hon mår bra snart!

Smakade den nya chokladen från Marabou i helgen, och jag tycker att den var god! Lite annorlunda blandning mellan choklad och de salta sombrerosarna, men gott var det.


Möbelproblem

Vi hittade inga möbler i söndags. Jo, en soffa hittade vi, men vi misstänker att den är dyyr. Fanns så dåliga beskrivningar som man inte fattade mycket av, så då tröttnade vi. Brydde oss inte ens om att fråga vad den kostade. Ska i alla fall köpa madrasser där, hittade ett märke som inte alls var dyrt (madrasser är ju dyra, men just de där var inte dyra om man tänker i madrass-pris). Sängstomme ska vi kolla efter på IKEA på lördag, vi har kollat på en i Tallåsen men det finns en liknande på IKEA så då satsar vi på den. Hoppas att vi hittar lite saker på lördag nu, en soffa känns dock rätt kört. Man kanske skulle ha ringt till Kardemumma? Mammas soffa är ju skön, det tycker Kristian med.

Nu ljög jag precis. Det ni. (Inte om det ovan, men om något annat, men bara en vit lögn.)

Nya möbler på G! (förhoppningsvis i alla fall)

Om inte alltför länge ska jag och K åka till möbeltjänst i Tallåsen. Ska titta efter en ny säng, och en ny soffa. Börjar känna mig lite smått stressad (i alla fall när jag tänker på det) inför flytten om några veckor. Vi var verkligen inte börjat med någonting alls här hemma, men vi måste verkligem ta tag i det och börja städa och rensa ur. Det kommer väl ta så mycket längre tid än vad man tänker sig antar jag.

I eftermiddag ska vi till Åsbo, har blivit bjudna på middag, och så ska vi äta lite tårta. Dags att börja göra sig i ordning kanske, och slå in paketet till pappa.


Gårdagen

Igår på dan blev det dels lite shopping, bland annat på Parfymshopen och ett inköp av farsdag-present. Sen gjorde jag ett oanmält besök i Åsbo också, de såg rätt förvånade ut när jag kom. Hade köpt med mig en smörkrans (?) från Finess eftersom Kristian och Jimmy skulle komma över en sväng och fika. (De gjorde Åsbo osäkert igår på sina fyrhjulingar).



Tittade såklart på några avsnitt av One Tree Hill på kvällen, det är ju så bra! Dröjer väl inte förens det är dags att köpa en till box.
Det var en ganska lugn dag ändå igår, även fast jag hade fullt upp. Jag och K gjorde egen kinamat också, biff med bambuskott. Gott blev det! Men av någon okänd anledning har kina stängt, varför?

Teamkväll

Då har man provat på att spela curling (heter det spela curling?) för första gången. Kan väl inte påstå att jag var superduktig på det, men det var roligt. Och kallt som bara den var det i curlinghallen, vet inte vad jag tänkte med när jag inte trodde att det skulle vara så kallt. Större än vad jag hade tänkt mig var det också. Man kanske kan sammanfatta det med att jag inte hade speciellt stor koll på curling. Fast jag har ju sett det på tv (vilken classiker, jag har ju sett det på tv).
Efter Bambi på hal is-syndromet (fast så illa var det faktiskt inte, även om det var en och annan som drog en vurpa) blev det mat på Michels. Kyckling med lime- och chilisås. Det blev en riktigt trevlig kväll måste jag säga.

Just nu sitter jag och kollar på Idol, missade ju det ikväll. Vet att Lars åkte ut, jag tycker att han var bra ikväll sångmässigt, men scennärvaron var väl inte riktigt hundra, och något lite mer avancerat än att bara stå rätt upp och ner och sjunga kunde han väl ha gjort.
Nu ska jag fortsätta kolla, Robin E är näste man till rakning.

Ett par skor rikare...

Någon hundralapp fattigare. Hoppas att de är varmfodrade bara!

Nu blir det tv med älsklingen, Per Moberg (om det nu är så han heter??) lagar mat.

Jag och K, så fina(:


Öldrickaren...

...och gottegrisen:D

En extra helg eller två i november?

Måste säga att det känns skönt att jag snart har tagit mig igenom den här jobb-veckan. Den har kännst så lång, och den har varit så seg! Absolut segaste veckan sedan jag började jobba i Arbrå.
Imorgon kväll blir det curling och sedan middag med teamet. Kommer nog bli intressant att prova på curling, lär nog se minst sagt roligt ut! Någon som vågar slå vad om hur många gånger jag kommer drutta på ändan? Tidig morgon imorgon också, börjar 07:30 så det blir till att kliva upp tiiidigt. Men det är ju fredag i alla fall, så jag överlever(:

Vi måste verkligen ta oss i kragen och börja ordna iordning inför flytten. Det är inte många veckor kvar alls nu, och med tanke på att jag kommer hem så sent nästan varje kväll hinner vi inte med så mycket på vardagarna. Så då är det på helgerna det gäller. Och de räcker inte alls till just nu.

I helgen hade jag tänkt försökt hinna med lite bakning i alla fall, och ett eller två besök i Åsbo. Och ett besök i Tallåsen för att undersöka om de har någon soffa och en säng till oss. Hoppas!


Vem är detta?

Hihi, nu har jag också hittat den här roliga sidan; kan ni gissa vem detta föreställer?


Ett första försök?

Undrar om jag kanske ska göra ett försök ändå, och börja blogga i den här bloggen istället för i min nuvarande? Tänkte starta en blogg här på blogg.se för längesen (tror bestämt att det var i maj som jag registrerade mig) men då fungerade det inte alls att byta header osv. så då tröttnade jag innan jag ens hade börjat. Men nu är jag på G känner jag!

Får väl bli några testinlägg så får jag väl se hur det känns, annars så kanske jag återvänder till mitt nuvarande krypin.<-- Gah, där ser jag något jag måste ändra på en gång, vill inte ha blålila länk! >.<


Edit: Länken blev visst inte blålila:)

RSS 2.0