Söndag den 30:e december

Nu är det dags! Har slappat lite fram och tillbaka idag men nu är det tid att gå in i köket och påbörja förberedelserna inför imorgon. Det är inte bara att ha nyårsfest så vi har lite att ordna. Men det är roligt, första gången som jag anordnar en nyårsfest om jag inte missminner mig.
 
Det har töat som tusan sen igår kväll och det syns verkligen att snön har sjunkit ihop (och till viss del töat bort). Och det är hur tydligt som helst varför man inte ska gå ut på isen, det är flera stora blöta fläckar på den. Det blir nog till att hålla sig på land den här vintern.

Såhär efter jul

Jag har haft en riktigt bra jul tillsammans med familj och vänner. Jag och Tobbe firade först julafton hemma hos hans familj, och efter Kalle Anka så styrde vi vidare mot min familj. Väldigt mysigt att vi hann med att träffa alla. På juldagskvällen så hälsade vi på tjejerna i Ljusdal, blev dock en snabbivist eftersom vi var tvugna att åka hem och ta fram soptunnan. Det är inte bara att bo i hus, speciellt inte när hyresvärden är bortrest. På annandan så fick vi besök av min familj, dom hade med sig de julklappar som vi inte fick plats med i bilen (liten bil + två kattburar i baksätet ger inte så mycket plats över för nånting annat) och så passade vi på att fika lite. Så det har varit en mysig och inte alltför stressig jul med god mat, precis som det ska vara.
 
Idag så har vi inhandlat lite smått och gott inför nyårsfesten som vi ska ha på måndag, tror faktiskt att vi har fått tag på det mesta som vi tänkt oss!
Istället för ett julkort så fick vi det här av min mor och far, en korg med ost, kex, marmelad, choklad, servetter, te och faktiskt ett julkort däri också.

Jul, jul, strålande jul

Äntligen så har julkänslan börjat komma även till mig! Konstigt vore det annars eftersom det är så mycket jul överallt för tillfället. Nu har jag bara en dag kvar att jobba, sen så väntar 11 dagars ledighet och det ska bli hur skönt som helst! Känns verkligen att lite längre ledighet är på sin plats, är så himla trött hela tiden.

På lördag så ska vi bege oss ut på granjakt (ja lite i senaste laget kanske men vi har haft massor att göra och en massa, massa snö har det kommit också. Vi hoppas på att det finns ett skoterspår som vi kan gå i, annars så tar vi första bästa bara. Charmigt med en inte helt perfekt gran också försöker jag intala mig.) och på kvällen så ska vi kanske gå på bio. Mysigt med bio, senaste filmen vi såg på bio var Breaking Dawn part 2 – bra film för övrigt!

 

Trodde ju att alla julklappar var klara men icke, nu har det såklart strulat till sig lite och jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Tror att jag fortsätter med den idén som jag hade men att den julklappen får komma lite i efterskott istället för att komma på något nytt som jag kanske inte alls tycker känns lika bra. Och en annan liten klapp har ju heller inte hittat fram än så jag har svårt att tro att jag hinner få den innan julafton. Jäkla skitföretag, bara massa strul!

 

Håller på att snickra på en Attgörainnanjulochnyår-lista också, mycket att komma ihåg så lika bra att skriva ner det, annars så vet jag med all säkerhet att jag kommer glömma någonting. Bland annat så ska vi ha en nyårsfest så det finns en del att ordna med inför den. En spotify-lista till exempel. Så fint om alla hjälps åt innan festen att plocka ihop en lista med massa bra pepplåtar så att vi orkar hålla oss vakna till 12-slaget. Men, nu tar vi julen först för vi har ju faktiskt en del att ordna med innan julafton på måndag också. Dricka glögg tillexempel, det måste man göra (och nej, jag har faktiskt inte skrivit upp det på min lista, julmysa står dock med så att man inte glömmer bort det).


Onsdag den 12:e december

Färdigjobbat för denna vecka, hur skönt?! Hur skönt som helst! Imorgon tar jag och Tobbe tåget ner till Stockholm (så är tanken i alla fall, men nu äre ju vinter så vi får väl se hur det går) och imorgon kväll stundar konsert. Mustasch och Europe. Fredagen kommer vi spendera med shopping och fika och på lördag så bär det av hem igen. Tror det var en middagsbjudning inplanerad på fredag kväll också, trevligt! Förhoppningsvis så hittar vi några till julklappar också, några börjar vi få klara men det finns några hål att fylla igen fortfarande. Men det är som det alltid brukar vara, alltid julklappar att köpa typ veckan innan jul. Varför bryta en tradition även om det kanske inte är så bra? Eller nåt.

Ikväll så ska vi åka till Åsbo och lämna av våra små yrväder. Dom trivs verkligen i huset som vi har flyttat till och Freja får hur mycket motion som helst (om man jämför med tidigare i alla fall). Rockan (den absoluta favoritleksaken) bär hon upp till sovrummet varje kväll, och varje morgon/dag så tar hon ner den på nedervåningen igen.  Den ska alltid vara så nära som möjligt, sötkatt.


en liten inblick

Sådär, nu har vi tagit fram alla tomtar här hemma så nu står de lite här och var i huset. Klockan går ju så fort bara, nu är den redan nio och det känns som att man snart ska gå och lägga sig. Men Tobbe har precis tänt en brasa så lite mys i soffan blir det allt innan det är dags att krypa ner i sängen. ♥
 
Bilderna nedan tog jag igår, nu är det ännu juligare här hemma!

Måndag den 10:e december

Vi har redan passerat andra advent och jag försöker verkligen hitta julkänslan. Hur lång startsträcka behöver jag egentligen? Vi började ju med julmysigheterna redan i november, snötäcket ligger tjockt på marken och flingorna fortsätter att dala ner mot oss. Huset är pyntat med julblommor, frysen har börjat fyllas på med julbak, glögg dricks och julklappar inhandlas. Vi har tittat på flera julfilmer, följer adventskalendern, varit på julmarknad, ätit julknäcke med skinka o senap, haft grötfrukost två gånger. Nu när jag radar upp allt så inser jag ju att det bara är jag som är dum som inte får julkänslor av allt det som vi gjort och gör, så nu bestämmer jag att jag får julkänslor bums!
 
Julfilmer som vi tittat på hittills;
* Leksakernas julafton
* The Holiday
* Sällskapsresan 2 - Snowroller (här kan det vara så att vi inte såg hela eftersom vi blev så trött..)
* Några avsnitt av Sunes jul (kalendern)
 
Var det bara dom? Kan vara fler, står helt still i huvet just nu känner jag. Men vi har laddat upp med en hög till i alla fall, kanske att vi orkar med en redan ikväll. Om vi inte måste skotta snö i flera timmar innan vi tar oss in vill säga.

I wish for a white christmas

Ikväll, äntligen, så blev det saffransmuffinsbak! Har tänkt baka det i flera veckor nu som det känns men det blir ju aldrig av. Antingen är man för trött, saknar tid eller lust, eller så har man ingen mjölk hemma. Men idag så klaffade allt och dom blev riktigt fina om jag får säga det själv!
Nu är det snart dags att krypa ner i sängen så att man orkar med ytterligare en jobbdag imorgon...

Några fönsterbilder, några pyntbilder och några kattbilder. Lite såhär bor vi och vi kunde nog inte trivas så mycket bättre♥
Sista bilden har Tobbe tagit, en liten myskatt som trivdes hur bra som helst i filten idag.

RSS 2.0