Julen smyger närmare…

Snön ligger som ett vitt täcke på marken, advent står runt hörnet och pepparkaksbak gick av stapeln i helgen hos mamma o pappa. Vilda och Valter var med på ett hörn, Valter åt deg och Vilda också, men hon "bakade" även lite. Tyvärr så fick Valter feber igår innan pepparkaksbaket, och den sitter i än idag. Får hoppas att han är piggare imorgon. Om jag ska återgå till pepparkakorna så hade jag kanske önskat att det inte blev ett så stressigt bak, vi kom igång ganska sent och behöva sno oss på på slutet för då började det bli dags för middag (vi vuxna klarar oss ju men svårare för barnen när man inte kan förklara varför maten dröjer osv). Men det var mysigt ändå att baka, var nåt år sen vi gjorde det nu känns det som! 

Idag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt, kurerat Valter och underhållit Vilda (som vägrade sova idag mitt på dan som dom annars alltid gör). Blev lite tidigare kväll istället, vilket Valter tackade för och Vilda protesterade inte hon heller. Nu har Tobbe åkt iväg för att lämna paket + köpa mat, så när han kommer tillbaka blir det middag + titta på någon serie eller Idol. 
(null)

(null)
Till sist så kanske vi borde prata lite om det här goda brödet som jag köpte på Janssons i fredags, och likaså saffranskringlan från samma ställe som fortfarande var ljummen när jag köpte den?! Väldigt trevligt, båda två. 

Ett onödigt inlägg

Dricker matcha och jobbar denna fredag förmiddag. Är ingen stor matcha-drickare för brukar glömma bort det + att jag tycker det känns omständigt att göra, vilket det inte är när jag väl gör det! Har aldrig provat rent matcha-te dock men gillar denna från Renée med ingefära och kardemumma, lite kryddigt sådär, och så lägger jag alltid i liiite honung också. 
Ska snart åka till förskolan och hämta hem Vilda och Valter, mysigt! Känns bra att jobba halvtid så att jag får ha dem en del hemma också, skulle hinna träffa dom så lite annars.  (null)

(null)


Novembermörker

Mysig promenad i novembermörkret idag, klarade oss undan regnet och luften var frisk! Det är ju ändå mysigt när det är mörkare ute, sen älskar jag juni också när sommarnätterna är ljusa, kontraster! Men nu är det betydligt närmare till jul än vad det är till juni, vågar inte ens tänka på hur få helger det är kvar till första advent! Kommer jag ens hinna göra advent innan året är slut undrar jag?! 


RSS 2.0