Tips

Maddes blogg så ramlade jag över ett inlägg hon gjort om inredningsbutiken Trademax. De har just nu en bloggkampanj på sin hemsida där man får ett presentkort på 500 kronor om man gör ett offentligt inlägg om dem. Självklart ställer man upp och gör lite reklam när de är så generösa och delar ut presentkort. Det är en inredningsbutik med saker för både inomhus- och utomhusbruk. Jag har redan hittat flera saker som jag skulle kunna tänka mig att klicka hem, och allt till rimliga priser också! Eftersom jag och Tobbe verkligen står i startgroparna inför vår flytt så känns det här som en bra sida att klicka runt på - det känns som att vi kommer behöva köpa en hel del saker för att fylla upp vår nya bostad. Kommer ju bli några kvadrat större än vad vi bor på idag om jag säger så. Det finns en hel del fina vardagsrumsbord och en hel del lampor att välja mellan.
Bra att det även finns saker för utomhusbruk som sagt, detta är ju kanske något som vi kommer behöva skaffa framöver.
Just nu så har de kampanjpriser på en hel del varor och det gör ju inte att man blir mindre sugen på att handla!

Frakten ligger på 95 kronor, men handlar man för 1000 kronor eller mer så blir det fraktfritt! Beställer man till exempel en soffa så levereras den hem till dörren, man behöver alltså inte krångla sig iväg med någon släpvagn eller dylikt. Annelen, har du hittat nån soffa? Annars så kanske soffan här nedan kan vara nåt för dig.

Bild lånad från Trademax

Fredag den 19:e oktober

Nu ringer snart helgklockan (okej, det är nån timme kvar) och fredagskänslan börjar infinna sig. Vi ska äta tunnbrödrulle, åka till Åsbo och lämna katterna på en liten minisemester och förhoppningsvis bli bjuden på lite fika. Imorgon styr vi först mot Bollnäs för att titta på innebandymatch och sen åker vi vidare för att hälsa på Lillstrumpa och Matsing i Gävle! Kommer nog bli en bra helg som det känns. Det finns ett godishus i Gävle, och hela huset är fyllt av massa olika godis enligt lillasyster (eller så har min fantasi skenat iväg lite). Och det är ju lördag imorgon så godis måste vi såklart ha!

Ska vi gå på zoo?

Här mina vänner kommer ett jäklans långt inlägg, men jag behöver printa ner det för att stilla mitt inre lite, och för att inte prata sönder Tobbe om det.
 

Jag såg som många andra Kalla Faktas granskning av Parken Zoo i Eskilstuna igår kväll och jag kan säga att jag var något upprörd när programmet var slut. Självklart är det svårt att påvisa en helt rättvis bild under några timmars filmning, men det finns inte någon bra förklaring till mycket av det vi fick se. På Parken Zoo's hemsida har man tillgång till veterinärrapporten för pumorna i parken. Där går det att läsa att en av pumorna, Gordon, avlivades 12:e maj 2011 p.g.a. att de hittat en tumör i hans mage. Nu får ni rätta mig om jag har fel för min engelska är inte lysande, men är det inte konstigt att tre till pumor (Giga, Yuchi och Pima) dog samma dag, och att deras "journaler" bara sträcker sig till den 5:e maj 2011? Det står inget om någon dödsorsak, inget om någon sövning som gått fel, inte någonting. Bara dödsdatum 2011-05-12. Hade något varit allvarligt fel så borde ju detta ha framgått i rapporten, och de anställda borde ju ha haft vetskap om att de var dåliga om de nu var det (syftar nu på henne som var med i reportaget och som hade djur i samma byggnad som pumorna vistades i).

Man behöver inte vara kunnig inom kroppsspråk för att se att djurparkschef Helena Olsson ljuger ett flertal gånger under den intervju som äger rum i programmet. Vildhundar som skickas iväg till andra djurparker, sjuka pumor som måste avlivas, bongoantiloper som skickats till andra parker. Jag kan inte förstå varför hon över huvud taget valde att bemöta Lennart Ekdal när de kom tillbaka till parken utan täckmantel. Varför göra sig ännu dummare än vad hon redan är? Kanske la hon inte ihop två plus två och förstod hur pass mycket som redan fanns på band. Skrattretande var det i alla fall att se henne försöka slingra sig ur det hela.

På Parken Zoo's hemsida går det att läsa bland kommentarerna att en man och hans familj varit och besökt parken för fyra år sedan. Då fanns det där en vit tiger, nästa vår när de åkte tillbaka så var den borta. Igår så kunde man se den vita tigern i en av containrarna, har den med andra ord funnits nedfryst där i tre, fyra år? (Fanns en till vit tiger där också men den har enligt uppgift skickats till Danmark..)

Hur kan en antilop svälta ihjäl i en djurpark? Det är för mig en intressant fråga. Veterinären som undersökte den döda antilopen sa att den dött av undernäring, den hade med andra ord fått för lite mat. Hur kan något sådant hända? Observerar man inte när något djur börjar äta dåligt och magra av? Eller var det rent av så att den inte fick någon mat? Efter det man fick se igår så skulle det svaret inte förvåna mig.
Funderingarna snurrar såklart kring hur illa ställt det verkligen är på Parken Zoo, och på hur många fler djurparker läget är ungefär detsamma? Är djurskötseln så pass bra att alla andra parker skulle klara av att bli granskade? Hur dålig är kontrollen på djurparker i Sverige, och hur kommer det sig att ingen annan av de anställda har vågat kliva fram tidigare? Jobbar man på en djurpark så förutsätter jag att man är en sann djurvän och värnar om att ta hand om djuren. Hur kan man då vända ryggen till när något sånt här sker? Alla i personalstyrkan kan inte vara omedveten om detta, det kan inte endast vara de två tjejerna som var med i programmet igår som har sett hur läget är.

Staffan Edholm ska enligt kommentarer på facebook jobba på Parken Zoo, och jag måste säga att jag verkligen gillar hans kommentar som han så genomtänkt har skrivit där; "…Djur är djur och människor är människor, man måste ju visa djuren vem som bestämmer. Djur ska vara i natur eller bur." Jag kan inte ens bemöta det han säger, det är obegripligt hur vissa människor fungerar.  
Besöket på Parken Zoo’s facebook-sida får mig dock att bli lite besviken på alla människor runt om i Sverige som skriver vändigt många hatiska ord där till mestadels ledningen. Jag förstår er upprördhet och att ni är förbannade, men att skriva att de borde styckas och själva slängas in i frysen känns faktiskt lite väl ur spår.
Jag hoppas verkligen att de som har hand om granskningen av djurparker har fått sig en rejäl spark i arslet och att de tar tag i detta nu med detsamma! Jag trodde att vi hade kommit längre i Sverige men ack så fel man kan ha.


Måndag den 15:e oktober

Som alltid så går det sådär med att ta tag i saker och ting. Sedan jag kom hem så har jag lagat mat och lagt upp några autioner på tradera. That's it! Planen för kvällen var ju att jag skulle packa, samt att jag måste diska. Ser inte mycket bättre ut än att jag måste sätta igång nu om jag ska bli klar innan jag ska gå och lägga mig. Men jag får sova alldeles ensam inatt så jag kommer säkert inte kunna sova heller, som vanligt. Komhemtillmigiställetföratttränava!

Äppelpaj med knäckigt täcke

Här kommer ett recept på en äppelpaj som jag hittade i Stinas blogg.
Smöra en form, skiva tre äpplen tunt och fördela på botten. Strö över lite socker och kanel. Smält 150 g smör och blanda under tiden ihop de torra ingredienserna. Ta 3 dl havregryn, 1 dl socker, 1 dl mjöl, 1 tsk vaniljsocker och 1/2 tsk bakpulver. Häll i smöret tillsammans med en skvätt mjölk och rör om, tillsätt sedan 1/2 dl ljus sirap. Täck äpplena med smeten, ställ in i ugnen på 175 grader och låt stå tills pajen fått fin färg och knäckig yta.
Servera med marsansås!

Söndag den 14:e oktober

Vaknade upp till ett vitt landskap imorse, snön kom redan inatt till Åsbo och det var väl något snöblandat blask som föll när jag gick och la mig (jag låg och läste bok klockan tre inatt, det händer inte alltför ofta!) men ni ligger det alltså lite vitt på marken. Visst, jag vill ha snö men inte redan! Får väl se hur länge det ligger kvar, ska försöka halka mig iväg till mamma och pappa sen.
 
Nu blir det nog allt lite mer frukost, bästa målet ju!

torsdag den 11:e oktober

Nu börjar det närma sig! Vi skrev på hyreskontraktet igår, och vi har nu exakt 20 dagar kvar innan vi måste lämna in nyckeln till vår nuvarande lägenhet. Det betyder att den ska vara nedpackad och urstädad tills dess också. Tur att vi har så lite att göra om dagarna, eller hur var det nu? Vi har i alla fall tagit några dagar ledigt i slutet av oktober samt den 1:a november, så jag tror faktiskt att det kommer gå bra.
En sak som är ganska spännande är hur det ser ut i vårt nya boende. Vi har ju givetvis varit där och kollat meen minnet är bra men väldigt kort! Till exempel så finns det tydligen en diskmaskin i köket - det missade vi båda två när vi var där och kollade. Ja ni hör ju, kommer bli intressant det här. Ska bli roligt att inreda och förhoppningsvis så har jag tid att lägga upp en hel del bilder här också!

Äppelpajen förresten. Ska försöka hinna med att lägga upp receptet ikväll mellan städningen och tvättningen. Men den som väntar på något gott...

Måndag den 8:e oktober

Hemkommen efter ett pass afrodans på Stark - lite sådär lagom mör i kroppen skulle man kunna säga. Tur att jag slipper laga mat ikväll, hjärtat står i köket alldeles precis nu och kockar. Det kommer vad jag vet serveras lax, men på vilket sätt har jag ingen aning om. Överraskning. Ryktas om en efterrätt i alla fall, och det är jag ju helt klart värd. Mhm.
Jag bjöd Tobbe på äppelpaj i fredags, hittade ett himla bra recept nämligen så slänger upp det här sen också. Kanske inte ikväll dock för här har vi planerat in filmmys. Fin måndag♥
Den här chokladen är för övrigt jäkligt god

Tomatsoppa

Lättlagad mat idag, kände inte någon jätteinspiration och det är ju så mycket roligare att laga mat om man är fler än en person som ska äta. Men, mat blev det i alla fall och mätt blev jag! Mission completed.
Just nu sitter vi i sitsen där vi inte vet om vi ska börja packa eller inte. Förhoppningsvis så får vi besked senast på måndag om det blir flytt första november eller inte, annars så blir det första december. Jag hoppas på november, skulle vara så skönt att komma in sig på det nya stället lite innan jul. Vi väntar med spänning...

Wings of a butterfly


 
Det är många saker som händer just nu, massa saker samtidigt. Bra och roliga saker men vissa också väldigt, väldigt sorgliga:'( Men för att inte tänka alldeles för egoistiskt så är jag glad för de allra sista orden. Jag vet att det var någon som väntade på dig, som hade väntat länge♥
 
Jag och Tobias har precis alldeles nyss blivit sambos på riktigt! Just nu så tränger vi ihop oss i min lägenhet (som numera är våran lägenhet) men snart snart så går flyttlasset. Allt är inte helt klart än då vi ska skriva på hyreskontraktet i veckan, men jag tror att det kommer bli hur bra som helst. Den första november är planen att vi ska flytta in (jo man tackar ja, här går det undan. Jag sa upp lägenheten i torsdags och igår var ett par här och tittade och de var vad vi kunde förstå väldigt intresserade och ville flytta in redan nu i november. Eller tidigare. Tidigare går inte då vi har tillträde den första, men som sagt, galet vad det händer saker fort!) så en liten flyttstress börjar väl smyga sig på. Men det kommer gå bra.

Du & jag, nu och för alltid♥

RSS 2.0