Flying high

MEN FY FAN VAD JÄVLA GRYM HAN ÄR!! (Caps lock var helt befogat där!) Shit vilken sprintfinal, Hellner är grym! Och Jönsson, icke att förglömma. Ojoj, kan tänka mig att mamma satt och hoppade och skrek i soffan;D

Fika tills imorgon - check!
Städning - check!
Internet - check (ja, det har ju funkat noll ikväll men så helt plötsligt så hoppade det igång igen. Det stod nånting, så hade tänkt fråga nån mer insatt vad det betydde, men nu har jag liksom glömt bort vad det stog..såklart)

Bild från svt.se

Cloud connected

Sådär, nu har jag en sorts kakor att bjuda på i helgen i alla fall. Haha, det går framåt.

X-trafik var givmilda idag, minst sagt. Ett gratis 30-dagars kort och ett presentkort väntade på mig när jag kom hem från jobbet. Inte mer än rätt alltså! Fytusan vad dom är sena jämtjämtjämt.

Frida o jag hade en grym kväll igår. Käkade goda varma mackor + sallad till middag + en liten efterrätt i form av två chokladbitar. Efter det fixade vi grym (...) musik till en finen lista, och efter det öste vi wii. Dans i alla dess former, och vi var väl inte alltid så grymma som vi kanske tyckte att vi var;D Men nu väntar vi med spänning på att grabbarna ska dansa i helgen. Så kravlistan över kläder har ökat; *Finkläder (typ skjorta då) och *Mjukisbyxor (aa, men dock inte tillsammans).


Fill your head

Nytonat hår - check!
Superplan - check!

Såhär va; det är inte klokt vad man kan komma på bra idéer när man sitter på ett badrumsgolv tillsammas med fina människor. Nu har vi en jättejättebra plan för april, here we come och det kommer bli alldeles toppen!


Hitting the ground

Idag tänker jag spendera dagen i Åsbo. Tänkte bland annat försöka tona mitt hår, det är verkligen dags för det igen.

Den här planeringskvällen, ja vad ska man säga? Blev inte jättemycket planerat direkt, förutom att Thailand får vänta tills i höst/vinter (och den som vill följa med säger till bara, Annelen och Jonsson är redan inräknade), och att vi kanske måste göra nån liten strapats nu i vår för att inte dö av tristess. Vi kollade på Melodifestivalen och klagade som aldrig förr (det är väl det man gör mest till det programmet, klagar?) och så spelade vi Wii. Och åt pyttelite kladdkaka..


Everything about you

Sitter och inväntar Frida och Mats - planeringskväll it is! Och kladdkaka..och chips..och kanske bullar..haha;D

Tittade ut genom fönstret i eftermiddags och tänkte "faan vad mycke bilar det åker här". Brukar inte alls vara mycket trafik så jag tänkte att det kanske hade varit en bilolycka så att dom hade styrt om trafiken eller nåt. Sen såg jag polis + ambulans, och när jag tittade lite längre ut så bolmade det rök som tusan från ett hus längre bort (ett stoort hus ivägen dock, så röken är det enda som syns). Brand alltså. Och jag tänkte för mig själv, alldeles nyss (om brandmännen) "stackarna som måste vara ute och jobba när det är såhär kallt". Mm, japp såäre. Kom på mig själv ganska snabbt dock, tror inte att det är så kallt att jobba vid ett brinnande hus. Man behöver inte vara blond för att vara smart^^

Dom här skorna står i min hall men jag har ingen aning om vart dom kommer ifrån, oh nej. Men eftersom dom är fina så låter jag dom stanna kvar.

Min reaväska från HM. Kostade inte många kronor och nu ligger den i..skrubben? och väntar på att få användas. Måste bli vårväder först bara, kommer passa som ett smäck till skinnjackan. Till vinterjackan funkar den inte alls tyvärr.

Klassiska kanelbullar

25 g jäst för söta degar
75 g smör eller margarin
2½ dl mjölk
½ dl socker
1 krm salt
1 tsk malen kardemumma
Ca 7 dl vetemjöl

50 g margarin eller smör
½ dl socker
1 tsk kanel
1 ägg
Pärlsocker

Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken och låt det bli ljummet. Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten. Tillsätt salt, socker och kardemumma (jag tog hela korn som jag stötte i en mortel, blir mer smak då) och rör om. Arbeta in allt vetemjöl i degen. Degen ska bli mjuk och smidig. Låt den sedan jäsa 30 minuter med handduk över.

Rör ihop matfettet, socker och kanel till fyllningen. Kavla ut degen till en rektangulär platta och bred på fyllningen och rulla ihop. Skär ca 1½ cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar med snittytan uppåt. Låt dem jäsa i ca 30 minuter. Vispa upp ägget och pensla försiktigt på bullarna. Trö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 8-10 minuter.

Recept: Frukostkokboken


In the dark

Om en timme ska jag möta upp Annelen för en fika på Finess. Var superlänge sen vi sågs ska vi har nog en del att uppdatera varandra om misstänker jag! Ska bli supermys i alla fall, längesen jag var ut och fikade också. Och kvällens planer ser ut som så att det blir en planeringskväll. Vi är ju alltid sugna på varmare breddgrader, så vi ska försöka få ihop något bra nu. Och självklart så måste vi ha något gott att äta också, får se om vi satsar på mat, eller om vi nöjer oss med något av den sötare varianten?;D

Det blev för övrigt Dirty Dancing 2 och Alvin and the Chipmunks 2 igår. Så en helt okej filmkväll.

Nu blir det en kopp te, sen är det nog allt dags att göra sig iordning.

Bilder från imdb.com


Dancing the whole way home

Helgen inleds med en lugn filmkväll hemma. Vad blir det för film då? Ja, den som det visste. Dirty Dancing 2 eller Eclipse, eller kanske båda. Båda låter ju faktiskt som det bästa alternativet just nu, tur att man får bestämma alldeles själv ibland.

Dagens citat måste i alla fall vara detta;
"Och inte behöver man slicka längre heller. Det som smakade typ..gott" Haha, jahaja;D

Snart är vi där igen

And I'd give up forever to touch you, cause I know that you feel me somehow

Har haft en bra kväll tillsammans med lillasyster. Sushi (man måste ju äta, eller hur?), choklad, planering och musik - inte helt fel. Och det känns ju ändå som att vi har kommit fram till något bra tycker jag. Får se om planerandet fortsätter på lördag kväll, beror ju lite på om mr Sandfors tänker vara sjuk eller inte. Inte, right?!

Sovmorgon imorgon plus att det är fredag, det är grejer det. Ett besök på biblioteket står på att-göra-listan inför helgen i alla fall, jag känner att det är dags nu.

Bild från Noras dop i lördags

"We're so busy watching out for what's just ahead of us that we don't take time to enjoy where we are"

Nej, ingen träning ikväll. Så tråkigt för ville verkligen vara med, men jag hann inte. Alldeles för tajt om tid, så dumt att Stark stängde i Ljusdal. Men nästa vecka gör vi ett nytt försök! Blir till att Wii:a lite ikväll istället, så det blir nog bra ändå.
Imorgon har jag en inplanerad planeringskväll tillsammans med Frida, hoppas verkligen att hon inte blir sjuk o däckad igen! Kanske, kanske ska träffa Annelen också. Vi är så kassa på att lyckas få ihop en kväll som vi kan träffas så det är inte sant! Nu hade ju ikväll helt plötsligt funkade men det visste jag ju inte förens alldeles nyss.

Boxen tog för övrigt slut igår så nu vet jag inte what to do. Åh, vill se mer!

Egypten 2011

For the windows in paradise

Min bästa pappa hade lämnat av en semla i mitt kylskåp idag - den ska snart ätas upp framför ett avsnitt av GG. Tack pappa!♥

Dagarna går så fort fast det känns som att dom går sakta, månaderna bara springer förbi för det är liksom redan mitten av februari och var det inte alldeles nyss nyår? Lite skrämmande att det går så fort, hur ska man lyckas hinna med?

Idag är sista dagen att anmäla sig till högskoleprovet för den som hade tänkt göra det. Och varför jag har koll på det är väl en bra fråga?



Raise your glass

Mat är på G och mitt helgbesök är på G, det kan nog bli bra det här ändå till slut. Trots massa tågförseningar och massa snö. Fast för säkerhets skull; TA I TRÄ!! Så:) Jag hoppas, hoppas att min mat blir lite i närheten av mammas i alla fall, hennes matnivå lär jag väl inte komma upp i (första gången jag gör den här rätten ju) men jag hoppas det blir gott åtminstone.

Får se om det orkas med en film ikväll också, jag vet precis vilken jag vill se i sånna fall.


Juldan - part three

Nu kör jag på bättre sent än aldrig - sista svängen nu så snart äre dags för nytt party! Och det blir ju mycket roligare att lägga upp bilderna såhär också, för inte var ni beredda på att dom skulle dyka upp nu inte;D

Krampaktigt grepp om tofflorna - kvällen igenom!

I don't know - rock it?!

Lägg märke till blinget;)

Haha, jäkla skön bild!:D

Carro är såå söt på den här bilden, ser ut som en liten trollunge!:D

Frida o jag övar på en dans till nästa temafest som vi ska ha^^

Underhållning på kvällskvisten

Kvällen avslutades med lite glögg (som Mats brände lite, för jo, du var förste glöggpassare!;P )

Our first time

Har alla snöstorm idag? Det verkar så, sjukt jävla tråkigt väder i alla fall. Lillasyster sitter fast på ett tåg, så jag får väl vara glad över att jag kom hem i tid i alla fall. Nån minut sen kanske, men så är det ju typ alltid.
Tränade igår så har fin träningsvärk idag. Det känns som att den bara blir värre och värre, men det var rätt jobbigt också så hade jag inte fått träningsvärk så vet inte jag. Känns ju att jag har gjort något bra iaf, och det gillas.

Nu ska jag ta mig an disken och efter det åker dammsugaren fram, dom små liven är bra på att håra ner men sämre på att städa skulle man kunna säga. Men efter det ska jag bosätta mig i soffan med en kopp te och kolla på Gossip Girl och kanske spela lite tv-spel. Men Gossip Girl framför allt.


Slut som artist

Och klockan är bara tio, hur ska detta gå?



White

Nu börjar det bli dags att få i sig lite middag. Har haft finbesök så maten fick vänta lite, måste ju prioritera! Men det var trevligt, det måste vi göra om tycker jag, och inte om ett år eller två;) Håller på med tvätt för fullt också, så lite effektiv har jag varit.

Nu är det inte sådär jättelänge kvar till fredag heller, det gillas skarpt!


Say when

Fan, det blev ingen dans ikväll, hann inte. Haft fullt upp sen jag kom hem från jobbet för 3,5 timme sen, full rulle bara. Men fick i mig god mat iaf (jag körde pasta med laxsås jag också, lite Sandfors-inspirerat sådär. Gott blev det med cantadou pepparrot, otaly imat, charlottenlök, salt o peppar. Och kallrökt lax, mer än så behövs inte:), har handlat mat för veckan, diskat, städat och pantat flaskor o slängt glasflaskor. Och nu blir det nog lite tv-spel snart tror jag bestämt.

Helgen kommer för övrigt bjuda på skitgod mat (om det går som jag har tänkt), you gonna love me!;)


Kattkrig

Ajaj, det är tur att det inte är såhär komplicerat varje gång katterna är i Åsbo, då skulle dom aldrig få vara där. Stackars papi är biten i fingret, armen och har rivmärken på ryggen - tänk att dom små pälsbollarna var kapabla till nånting sånt:/ Nu är det frid och fröjd iaf, så nu hoppas jag att dom slutar upp med att dumma sig.
Det blev en oplanerad dag i Åsbo idag med andra ord, men det har varit skönt det också. Tittat på skidtävlingar och umgåtts med mamma och pappa. Bullarna får jag ge mig i kast med någon annan dag, nu är jag alldeles för trött. Kör på slappkväll ikväll och gör kanske en ansträgning imorgon istället, blir nog tyvärr ingen dans eftersom Frida är sjuk.

Nu vankas Solsidan snart så det blir nog så att jag kollar på det.


Söndag den 6:e februari

Hemkommen från Bollnäs (för en timme sen, men ändå), hade en bra och rolig kväll hemma hos Mats igår! Det gör vi om tycker jag.

Det är riktigt härligt vårväder ute idag. Solen skiner och det droppar från taken - härligt! Men nu ska jag nog allt sätta igång och baka lite bullar, blev inspirerad att göra det igår men det hann jag inte, så då tänkte jag göra ett försök idag istället.


We build then we break

Härliga fredag! Den här veckan har faktiskt varit riktigt bra. Det har flytit på bra på jobbet, och det gör mycket. Idag så började jag dagen med att få blommor, en bukett med tulpaner. Vita, så fina. Dom pryder mitt kök nu. Tack Mia, men du hade inte behövt!:)
Träffade världens bästa Tony idag på Prix. Det var huur länge sen som helst jag sist träffade honom. Så konstigt, hur stort är Ljusdal liksom? Skulle inte förvåna mig om vi träffas i Bollnäs imorgon just eftersom det är större och eftersom vi ska dit båda två. Jättekul att träffa honom iaf, jag hoppas att det inte dröjer lika länge tills nästa gång!

Ikväll blir det en lugn fredag i soffan tillsammans med katterna framför en film. Och kanske ett avsnitt Gossip Girl? Ja jag vet, jag blir helt besatt men så äre bara. Så bra!


You found me

Nu är jag verkligen värd den där chokladen x hur många som helst kan jag lova. Men ingen choklad hemma = ingen choklad till Johanna. Jag har slagit läger i soffan istället, tänkte avverka ett avsnitt eller två av Gossip Girl. Sprättade boxen igår och nu är det ju kört tills jag har tittat på sista avsnittet, som alltid. Tur att man kan kolla om sen. Just, åter till den där chokladen. Frida och jag var iväg och tränade Freepower nu ikväll, så jäkla kul o så jäkla jobbigt! Och på måndag ska vi dansa afro för då är det Anna som leder, så kul!

Någon som vet om det går att möblera om Sverige?

Nytt till håret - luktar hur gott som helst!

Shiny happy people

* God mat - check!
* Disk - chekc!
* Träning - check!
* Dusch - check!
* Soffan nästa - check!

Trots ett halvt blodbad i Uppsala så har det varit en riktigt bra helg. Bästa på..jag vet inte hur länge. Mycket bra iaf. Bara tre dagar kvar att jobba den här veckan, träning imorgon, fest på lördag. Ja, helt okej vecka också.



Sommar snart?

RSS 2.0