Maggio till stan

Eller till bykrogen snarare, men det ska bli grymt kul! Har länge viljat se henne live och i november är det dags, pepp!

Nu, fortsätta kolla på Hela Sverige bakarVandringsled bokad

Förra helgen så bokade vi in en vandringsled, vårat val landade på Routeburn track. Den är en led som är drygt 3 mil lång och som verkar bjuda på varierande natur. Vi har bokat plats i två stugor efter leden som vi kommer inte behöva släpa på tältet uppför berget - bra val! Vi har även bokat hotell i Auckland för våra första dagar i landet, det märks att priserna ligger lite lägre än i Sverige. Sen får vi väl se hur komforten är i jämförelse.
Bild från Google bildsök

Ingen låda är för liten

...i alla fall inte om man frågar Vidar!
 

Söndagsbestyr

Vi spenderade några timmar i blåbärsskogen igår, dock så var det mer skog än blåbär. Vi fick ihop några liter i alla fall men en sväng till ska vi ut för att försöka få ihop ett litet förråd inför vintern. 

Igår eftermiddag så var vi bjudna på födelsedagsfika, god tårta bjöds det på när vi firade 40-åringen några dagar i efterskott! Mot äventyret

För drygt en månad sedan satte vi bollen i rullning. Dagarna till vårat stora äventyr, the big adventure, har börjat ticka. Än är det många dagar kvar innan vår resa går av stapeln, men det är mycket som ska ordnas och fixas och dubbelkollas innan vi ger oss iväg. Flygbiljetterna är bokade, pass ska förnyas, kontroll om vi behöver införskaffa visum för mellanlandningarna vi ska göra ska kontrolleras igen, hälsocentralen ska kontaktas utifall vi behöver få en spruta eller två, vi ska boka hotell/hostel för dom första dagarna och vi ska skriva ihop en liten reseplan så att vi inte står helt handfallna när vi väl är på plats.

Just nu så ligger fokus på att välja vilken/vilka vandringsleder vi ska gå, eftersom några (flerdagars-turer) måste förbokas då endast ett x antal personer får gå leden åt gången.


Jag kommer lägga upp en ny kategori här på bloggen där ni (förhoppningsvis, jag ska bättra mig på uppdateringarna!) kan följa vägen fram till avresan och även själva resan i sig! Hur mycket jag kommer blogga sen när vi väl är på plats vågar jag inte säga, jag har läst att täckningen inte är den bästa sen beror det ju också på vad vi lyckas få tag på för kort till telefonerna.


Hej Nya Zeeland, vi ses om några månader!

 
Besvikelse

Besvikelsen som infinner sig när någon säger att nej, det är inte Sommar med Ernst ikväll. Men va, jag som har väntat i en hel vecka! Bara till att göra om torsdags-planerna, vet dock inte vad jag ska fylla tomrummet med. En kvällspromenad kanske? 
Bild från våran vandring längs Hälsingeleden för två veckor sedan, våran sovplats andra kvällen.  


Domedagen närmar sig...

Nu är det bara några få ynka dagar kvar av den här semestern och jag kan inte påstå att jag ser fram emot jobbveckan som drar igång på måndag. Men den här semestern har varit väldigt bra och vi har hunnit med en hel del massa saker trots att vi "bara" har haft tre veckors semester. Ska försöka komma ihåg att njuta av sommaren även när jobbet har dragit igång igen för sommaren är faktiskt inte slut än! 

Jag har just avnjutit frukost utomhus vid vårat trädgårdsbord, får se vad resten av dagen har att bjuda på. 
Mot parken

Ungefär precis nu är vi påväg till Orsa björnpark. Ett sällskap på två bilar styr kosan mot Dalarna och ett förhoppningsvis inte alltför varmt väder. Enligt prognosen så ska det bli perfekt spana-på-djur-väder, hej hej björnen! Vi maxar sista semesterveckan med lagom många saker; stranddag igår, djurpark idag och loppisdag imorgon och eventuellt en tripp till Fågelsjö på torsdag. Jag skulle vilja ha semester i helst en månad till! RSS 2.0