20200227

I söndags morse så tog jag en promenad i det fina vädret. Lurar dock mig själv och tror att det är varmare ute än vad det är, avsaknaden av snö gör ju inte det hela bättre. Trots klarblå himmel och strålande sol så kan jag avslöja att det blåste ganska kallt. Känner mig verkligen tudelad till snö också. Den här vintern har varit så snöfattig och det känns näst intill onödigt om det skulle komma snö nu. Men det är ju trots allt bara februari. Hoppas på mer snö nästa vinter!
(null)
 
(null)
 
(null)

I havet finns så många stora fiskar

Igår fyllde jag 35, fan va gammal man börjar bli alltså. Men, det är bara en siffra och alternativet till att fylla år känns ju inte som ett alternativ. Så, grattis till mig! Och grattis till Helena, som fyller samma dag som mig, och som bjöd in till fika igår! Det bjöds på smörgåstårta, vanlig tårta, bullar och massor av kakor, fika i min smak med andra ord. Fick så fin present också, kan visa sen. 
 
Den här boken läste jag ut för några dagar sedan.
"Bakom en gardin i Lugnvik står en iakttagare. Det är tryggt bakom fönstret, fyrtiosex millimeter treglasgräns som stänger ute verkligheten. Om man har tråkigt kan man studera barnen som går på förskolan som så lämpligt ligger mitt emot. Man kan följa dem med blicken, vattna sina pelargoner och glömma allt. Tills man inte kan det längre.

På dagisets uteplats står Malte. Han har helt själv hittat en kotte som är alldeles grön, och när han ser på den tänker han inte på det andra. Mamma som bara sover, pappa som en gång kom och hälsade på. Och mannen med det blonda håret, som antingen är hans vän eller något helt, helt annat.

I havet finns så många stora fiskar är en historia om vad som kan hända ett barn när skyddsnätet har stora hål. Hur det som är hemma är hemligt, och hur det blir plats för fula fiskar att ta sig in. Men det är också en berättelse om att minnas eller inte minnas, se eller inte se, finnas eller inte finnas. Och om det som är fint i det som är fult."
 

20200219

Började morgonen med att bli upphånglad på tåget; Lonia know how it’s done! Hon är så söt och hade även charmat konduktören sedan tidigare och hon funderade på att ta med henne hem. 
Nu väntar en jobbdag. Solen skiner ute så en utedag hade ju varit betydligt trevligare, fika i skogen till exempel. 
 
Tittade på Mandelmanns igår, vill verkligen hitta ett hus snart så att jag får plats för odling igen. Nu har vi så få fönster (och för många blommor) så jag har inte ens plats för att odla lite kryddor?! Måste ordna detta på något sätt!
(null)
Bild från Skärså förra sommaren. Så mysigt att komma ut till havet ibland, speciellt om det bjuds på god mat och fin utsikt!

20200217

Måndag idag och helgen smet ju förbi i en rasande fart! Får väl se det som att det var en bra helg, helt enkelt. Vilket det också var. Spenderade flera timmar i en fotostudio tillsammans med ❤️ i lördags, och igår var vi till Bolllnäs på födelsedagsfirande. Pratade hundnamn bland annat, 5-åringen föreslog Eva Bergström..är nog inte många hundar som heter det i alla fall, men misstänker att han kommer bli nedröstad, haha. 
 
Mindre än en vecka kvar nu innan jag blir solo i tre, äventyr i Nepal väntar för sambon. Kommer bli sjukt tomt här hemma, ska försöka sysselsätta mig så mycket som möjligt!
 
Bäddade med nytt överkast för nån vecka sen, godkänt att katterna som ni ser. Behöver ha något ovanför sängen också (och en sänggavel), får se vad det blir, en tavellist kanske. 
(null)
 
 

20200213

Vad veckorna går fort ändå, nu är det redan torsdag kväll och helgen är väldigt nära! I helgen väntar en fotografering samt firande av Tobbes pappa. Utöver det har jag inga planer, blir till att vila och stöka runt här hemma (´stöka´ är kanska dialektalt förresten, farmor och farfar stökade varje morgon och kväll i fäxet😁). Fick stickor och garn i julklapp så kanske ska våga ge mig i kast med det? Får se, samlar fortfarande mod. 
Bild från januari 2018, då hade vi snö på marken och en mysig skog runt knuten

20200210

Måndan är avklarad så nu sätter vi full fart mot helgen igen (det gäller att tänka positivt! Sen gillar jag inte att bara se fram emot helgen så försöker se positivt på vardagarna också, men såklart det är skönast att vara ledig). 
Helgen som var spenderade jag hemma. Städade, tvättade, diskade, plockade lite (hittade igen lådan med ljuslyktor, den har varit på vift sen vi flyttade i somras. Den var så mycket närmare än vad jag trodde, haha! Men nu har jag tagit fram lite fler lyktor + hittade aromalampan som var det främsta som jag saknade), fick besök av Tobbes föräldrar i lördags vilket var trevligt! Vi åt sushi, kollade på mello och käkade snacks. Mysig kväll! Nackdelen har varit vädret som inte alls varit speciellt kul. Igår så regnade det till och med och blåste, så nu har nästan all snö försvunnit igen. Det är verkligen en konstig vinter i år, om det ens går att kalla vinter när det har varit fler gröna dagar än vita (som det känns i alla fall). 
 
I senaste inlägget så skrev jag att jag skulle till biblioteket för att lämna böcker men inte låna några. Hur går man in på ett bibliotek utan att låna böcker undrar ju jag då? Gick inte. 
 
Funderar för övrigt på att börja med en bullet journal, ser mysigt ut att pyssla med och jag gillar ju att planera och skriva listor och så. Får se om jag tar tag i det!
 
Nu är det snart dags för sen middag, väntar bara på att ♥ ska komma hem.
Tänk om jag ändå hade en semla♥

RSS 2.0