En kväll vid sjön

Såhär kan det se ut ibland om kvällarna i Herte. Riktigt lyxigt att bo så nära en sjö som vi gör, tyvärr så börjar man redan bli bortskämd med det så det gäller att påminna sig själv ibland så att man kommer ihåg hur bra man har det. Det här var en kväll tidigare i juli när vi grillade i våran plåthink och hade det väldigt mysigt vid elden och sjön. Vi åt marsmallows och jordgubbar och lite senare även kex och ost. Inte helt fel, om jag får säga det själv!
 

Fetaost- och melonsallad

Nu är dagens middag klar! Inväntar bara sambon sen ska vi inta middag (efter en joggingtur?). Planen var så i alla fall, försöka ta sig framåt, joggandes men det känns ju som att vädret motarbetar oss litegrann. Det verkligen spöregnade när jag kom hem, nu har det varit uppehåll ett tag men nu ser det ut att börja om igen. Hoppas att det blåser förbi, jag skulle behöva hitta igen den där konditionen. Eller, hitta igen och hitta igen, hitta den är väl rättare sagt.
 
Dagens middag är i alla fall fetaost- och melonsallad. Originalreceptet hittade jag i Drömhem & Trädgård (nr 9, 2013) men efter lite modifiering (hade inte allt hemma) slutade det såhär;
 
För fyra portioner
•380 g blandade bönor
•1 rödlök
•två tomater
•½ dl olivolja
•pressad saft av en lime
•1 msk flytande honung
•flingsalt
•peppar
•1 liter tärnad vattenmelon
•lite hackad basilika
•200 g fetaost
•lite solroskärnor
 
Tärna vattenmelonen och peta bort så många kärnor som möjligt (om du inte lyxar till det med kärnfri förstås). Skölj sedan bönorna i kallt vatten och låt dem sedan rinna av. Skala och hacka löken samt skär tomaterna i lagom bitar, likaså fetaosten. Hacka basilikan.
Blanda sedan till dressingen i en stor skål; olivolja, limesaft, flingsalt och peppar.
Vänd ner bönor, lök, melon, tomat, basilika och fetaost och blanda sedan ner lite solroskärnor. Ät!
 
Nu har jag ju faktiskt inte provat det här receptet tidigare men jag hoppas på att det ska smaka bra. Kommer nog servera våran sallad med en liten brödbit också, det där beror ju på hur nyttig man känner att man vill vara.
 
 
 

Ingefärsflarn

Jag hittade ett snabbt och bra recept på Ingefärsflarn i bloggen Söta saker. Inte alls många ingredienser och gott blev det! Kika in på hennes blogg, där finns det ungefär hur mycket som helst gott att prova på att baka!
 
•50 g smör
•½ dl socker
•2 tsk finriven ingefära (jag hade ingen hemma så jag tog lite från kryddburken istället, lite på en höft sådär)
•¾ dl vetemjöl
 
Blanda ihop alla ingredienser och bred ut till runda kakor på en smord plåt eller plåt med bakplåtspapper. Sedan är det skjuts in i ugnen på 200° i ca 5 minuter. Man får titta till dem litegrann så att dom får fin färg. Sen pillar man av dem från plåten försiktigt, försiktigt så att de inte går sönder, och så får de svalna av på ett galler. Fika!
 
Det blir inte så många flarn så jag skulle rekommendera att man gör en dubbel sats på en gång.
 
 

Varulvskaninerna anfaller

Jag tänkte lite såhär; nu jäklar ska jag lägga upp lite bilder här eftersom det var så längesen jag gjorde det (eftersom vårat internet som inte är vårat är dåligt) meen nu har jag insett att jag har för många bilder som jag inte har lagt upp så nu vet jag inte vilka jag ska börja med. Så det får bli en bild på Knoll och Tott som bor här på gården (jag har glömt bort vad dom heter men Knoll och Tott låter bra). Dom får tänderna klippta ibland och dom är bästa kompisar, brukar sitta på varandra och sådär. Små ullbollar.
 

Så är det att bo i skogen

Hej fina ni! Ja, såhär är det att bo i skogen och när man har delat internet - det fungerar inte alla gånger. Nu har det inte fungerat på flera dagar och jag har egentligen tonvis med bilder att visa! Men då blir det ett inlägg från telefonen istället och då går det för långsamt att lägga upp bilder. Ja ni hör ju.
Vi spenderade helgen som var i Stockholm, vi var på Iron Maiden-konsert i lördags kväll och på dagen så njöt vi av sommarvärmen (som var som bortblåst på söndan). Konserten var bra men jag kan inte säga att jag rekommenderar att gå på konsert på Friends Arena då ljudet var riktigt dåligt! Tråkigt eftersom det var min första Maiden-konsert, fick ju inte riktigt den rätta känslan. Hoppas på bättre ljudupplevelse på nästa konsert som vi ska på i augusti. Men då ska vi på Grönan så jag vet inte hur mycket man kan vänta sig?

Drygt två veckor kvar till semester nu, grymt skönt ska det bli! Nu är det dags för mer jobb och sen ska vi hem till svärföräldrarna och käka mat.


Torsdag den 4:e juli 2013

Sitter hemma hos svärföräldrarna och latar mig i väntan på att T ska klippa klart gräset - bra arbetsfördelning kallas det! Tänkte försöka läsa lite i boken som jag börjat på (De korrupta, inte kommit någon vart sen jag skrev om den boken sist) innan det är dags att åka hem och laga mat. Ska försöka ta mig ut på en cykeltid senare ikväll också, försöka i alla fall...

Helgen börjar så smått ta form, imorgon kväll ska vi på Bollnäs stadsfest och se/lyssna på M.I.D och Morgana Lefay, på lördag så ska vi åka till Svedbovallen och på kvällen ska vi på Sägensafari! Söndan tror jag är rätt omplanterad och så tycker jag att det får vara. Bad kanske om det är fint väder?

Nu ska jag ge boken en chans annars så kommer jag inte hinna läsa någonting nu heller.


Härliga sommartider!

Äntligen hemma efter en dags hårt arbete! Semestern får vänta på sig men vi lyxar till det idag med hemmagjorda hamburgare med massa goda tillbehör, grillade majskolvar till exempel! Så himla härligt med sommarvarma och soliga dagar även om idag är en lite kallare dag.
Älskling kom hem med blomjord till mig idag, att man blir så glad över lite blomjord men nu kan jag plantera ut resten av tomatplantorna. Skulle förresten ha bytt till en somrigare gardin i sovrummet kom ja precis på, får se om jag kommer ihåg det senare ikväll..

Sushin nedan intogs i söndags, hur gott som helst var det och vi orkade till och med smälla i oss en efterrätt!


RSS 2.0