Att köpa ett objektiv

Går i tankarna om att köpa ett nytt objektiv. Känner mig begränsad av det objektiv jag har (ett gammalt som följde med när jag köpte min D40, och när köpte jag den? Det måste vara över 10 år sedan?!). Fotar med D7000 nu och har även ett fast objektiv som jag har köpt till, 50mm. Det är jättebra men funkar inte i alla situationer. Saknar ett objektiv med lite bättre zoomomfång (det gamla jag har är 18-55). Tankarna gick först kring 18-105 eller liknande, men sen jag har funderat ytterligare och nu rör jag mig i tankarna kring 18-300. MEN! Hur bra skräpa kan ett sånt ge egentligen? Har ju inte råd att köpa ett objektiv till hutlösa priser, och jag vet inte hur mycket jag är villig att offra på kvalitén till fördel att få bättre zoom. Hur mycket kommer jag ha nytta av zoomen, mer än tex när vi ska på safari på Sri Lanka? För jo, det är just på grund av den resan som jag kom på att jag kanske behöver bättre zoom än vad jag först hade tänkt. Sen vet jag inte hur långt jag kommer med 300, men mer än så känns overkill. 

Jag får ta på mig tänkarhatten och gnugga geniknölarna, what to do? Tiden tickar på så måste bestämma mig fort också, inte min starka sida direkt. 

Börjar längtas efter julfika nu

Advent står för dörren

I söndags så klädde vi vår adventsgran. Den har vuxit så mycket under året så vi var tvugna att köpa en ny, längre ljusslinga. Känns mysigt med lite juleljus ute, det kliar i fingrarna så kommer nog snart börja pynta lite inne också! Och julbaka, kanske blir i helgen!
 

Tankar om träning

Det blev alldeles för några timmars sömn inatt. Försökte verkligen lägga mig i tid  men somnade inte förens framåt midnatt. Vill verkligen lägga mig senast klockan 22 ikväll, så värt ändå att vara någorlunda pigg om dagarna. Även om kvällarna alltid är för korta.

Ligger i startgroparna för att börja träna, på gym. Jag på gym, det är något lite exotiskt skulle en kunna säga. Senast jag var på ett gym var för kanske…tre år sedan? Testade dock bara en crosstrainer så vet knappt om det räknas. Innan det så besökte jag väl senast ett gym under skoltiden. Antar under gymnasiet, kan nästan se mig i ett gym då. Känner mig ändå lite pepp faktiskt, ska bli roligt att komma igång med träning och jag skulle verkligen behöva bli lite starkare i kroppen. Tänker att jag nog borde bli lite piggare i samma veva också.
Tänker att jag ska komma igång med yogan igen också, på riktigt liksom. Just nu blir det inte ens en gång i veckan och jag känner att jag bara blir stelare och stelare. Känner mig mer stressad också, något jag tror yogan till en del kan råda bot på i alla fall. Det kommer vara yoga på Bergshotellet nu under november, så det ska jag gå på. Har tillgång till Yogagirls olika yogalektioner (fick i present!) samt till klasser via OneOeight också (nåt bra med Unionens medlemskap iaf). Samt hittat på youtube som jag tror är bra, Yoga med Adriene. Har inte provat på nåt där men tror att det kan vara bra!

Oj, nu blev det orimligt mycket prat om träning här kan jag känna, kanske ska starta en träningsblogg höhö. Nej, det kommer inte hända. Överlåter det till dem som kan, tex Ida Warg
 
Och bara för att jag börjar bli taggad på att träna så börjar jag känna mig förkyld, känns så typiskt. Speceillt eftersom yogan är så få gånger, fyra tillfällen i november kommer det vara och vill ju såklart gå på alla men går ju inte om jag skulle bli sjuk. S K A  s t å  e m o t !

Utsikt

Försöker redigera bilder samtidigt som jag kollar på några Ed Sheeran-musikvideos - går sådär. Och då var ju inte huvudsyftet att kolla på videos, det skulle bara vara nice att ha i bakgrunden tänkte jag. Men svårt pga jag har inte sett så många av dem så då kikar jag upp från skärmen (till nästa skärm) var o varannan sekund typ. Väldigt oeffektivt. Så, lyckades redigera en bild så det får stanna där, haha. Tanken var att visa några fler bilder från våran tripp till Njupeskär i september, men ja, en blid då i alla fall. With more to come. 
Den här fredagskvällen blir en lugn en. Ska kolla på en film och äta lite smågodis, helt klart värd det efter den här jobbveckan (det tycker jag iofs att jag är värd efter varje jobbvecka men jaja). 

RSS 2.0