Det våras

Skyller helt klart den här morgontröttheten på sommartiden som precis som startat, men så värt eftersom det fortfarande var ljust ute när jag åkte från yogan vid 8-tiden igår kväll. Hur härligt!? Det känns som att våren är påväg, försöker att ställa in mig på ett bakslag med snö samtidigt som det börjar pirra lite i kroppen. Våår! 
 
Såg några renar på vår resa uppåt i landet i fredags, de vällde fram ut skogen och försvann lika snabbt. Som om inget hade hänt

Tänkte ge ett litet boktips såhär innan påskhelgen. Vädret ser inte ut att bli tipp så att grotta ner sig i en bok kan vara ett bra alternativ. 
 
En lugn gata i Saltsjö-Boo, lyckliga liv med alla bekvämligheter. Den stora villan glänser i sommarsolen. Här bor Anders och Beatrice och deras två barn. Men bakom fasaden är familjelyckan uppbyggd av skådespel och förnekelse. Anders tyngs av familjens hemlighet som han känner sig tvungen att dölja med alla medel, för vad är han för en man som låter sig kontrolleras så? När Beatrice bokar en resa som de inte har råd med börjar saker hända i familjen som riskerar att spräcka den tunna is de går på.

Polisen Leif Bengtsson blir misstänkt för mordet på den kvinna han just haft ett one night stand med. Inte nog med att han kämpar med sitt destruktiva förhållande till kvinnor och sex, nu väntar en mordrättegång. 

Den unga kvinnan visar sig vara sekreteraren på Anders arkitektfirma, och även han blir inblandad i utredningen. Leifs kollegor gör allt de kan för att fria Leif från misstankar, men bevisen pekar onekligen åt fel håll.
 
Inte den bästa bok jag läst (låter mer negativt än tänkt det där) men ändå läsvärd tycker jag. Känns inte som att jag ramlat över så mycket tidigare som handlar om misshandel på en man så bra att det uppmärksammas eller hur man ska säga. Obs på att boken kan uppröra, man blir arg ibland alltså. Stundande påsk

Kortvecka den här veckan och trots det så känns den lång. Är det inte alltid så, att om jobbveckan är en dag kortare så känns den nästan längre än en vanlig vecka. Så dumt. Hoppas att helgen känns som en långhelg i alla fall eftersom fyra dagars ledighet väntar. Vi kommer spendera påsken i fjällen tillsammans med sambons familj. Det kommer bli mysigt, hoppas på sol ocj klarblå himmel! 
  

Life is...

Life is like a cup of tea. It's all in how you make it.


En grön start på morgonen

Dagen idag startades med (ja efter dusch, påklädnad, utfodring av katter och smink) med en spirulinashot. Har haft det i smoothie tidigare men det är lite tråkigt att hela smoothien får en liten touch av spirulina. Fick tips om att shota det istället och sagt och gjort, testade imorse. Trodde verkligen att det skulle vara riktigt hemskt, men nej det var det inte. Det var inte GOTT, men jag överlevde. Såhär gjorde jag; 
Blandade en tesked spirulina med vatten i ett glas, pressade sedan i nästan en halv citron. Delade halvan som jag pressat i två delar. Tuggade lite på en av fjärdedelarna av citronen, svepte i mig blandningen (vilket blev två klunkar för ville inte ha den så tjock) och sedan tuggade jag lite på den andra fjärdedelen av citronen (köttet då, inte skalet såklart). Klaart! Efter det; i med resten av frukosten i magen!
 
Ska nog köpa tabletter sen när min påse med spirulina är slut, känns faktiskt mer värt. Ett inlägg tillägnat mig själv

Lånar sambons dator och tänkte passa på att dänga upp ett par bilder på mig själv i bloggen, som han har fotat. Blir inte av så ofta att jag fotar mig själv så passar på nu när jag har tillgång till hela hans arkiv.
 
Börjar med några bilder från Nya Zeeland, här en bild från Fylke. Hobbitarna var på äventyr någon annanstans just den dagen så några sånna såg vi inte till. Men mer om det en annan gång. 
Glasspaus i en park i Turangi, NZ. Asgod glass för övrigt, jordgubb (om det inte va hallon) och citron!
En camping i Wellington. Dom hade hästar och en åsna! Vilket väl var det enda som va bra faktiskt.
En till campingbild, men här befann vi oss i Mossburn, en hel massa mil söder om Queenstown. JAG FICK MATA FÅREN! Ååh jag älskar får♥
Svampbild från i höstas, nånstans i Hälsingeskogarna. 
Avslutar med en bild ifrån december månad. Vi besökte fjällen, närmare bestämt Messlingen över en helg och fick se lite vinterlandskap innan jul i alla fall. 
 
Så, det var allt för denna gång, kanske värt att göra om igen!

Where would you be

Äntligen så har jag kommit igång med träningen igen efter förkylningen. Yoga igår och afropower ikväll, yay! Det är så himla tråkigt att va sjuk plus att kroppen blir alldeles rastlös, hoppas på att hålla mig frisk resten av året nu (hoppas går ju alltid)!
 
 

Måndag den 7:e mars

Det har varit en bra helg men som vanligt så var den alldeles för kort. I fredags kväll var det middag hos en kompis, kul att träffa brudarna igen och käka lite mat, alldeles för sällan! Lördan bjöd på promenad, bandy och sen finbesök på kvällen. Och igår så slappade jag i soffan framför Vasaloppet, promenixade i skogen och bakade kakor. Som sagt, bra helg men för kort. Tre dagars helg borde vara minimum. 
 

Trees

Underbara skogar. 

Morningview

Att vakna upp till den här utsikten gör att det är lite (!) lättare att kliva upp om mornarna. Hoppas att tröttheten vänder snart. Även om jag inte helt känner mig som en zombie så..eller vid närmare eftertanke så är jag kanske piggare nu än för en månad sedan? Ljuset har kanske hjälpt till lite ändå? Försöker vara duktig och har spirulina i min frukostsmoothie också, gäller att ta sparsamt dock för gott blir det ju inte om man råkar vara lite för generös. Men man ska ju bli pigg av det säga det. RSS 2.0