Måndag den 26:e november

Imorse så vaknade vi upp till ett vitt vinterlandskap - tänk om snön fick ligga kvar nu! Julkänslan är så mycket enklare att hitta med lite snö på marken (här gäller verkligen inte det som göms i snö kommer fram i tö).

Vi var till Åsbo igår och hälsade på, vi bjöds på nybakade lussebullar och det var inte fy skam. Gott, ska baka egna snart också. Vi kom hem med en bokhylla, ett skrivbord, gardiner och lite annat smått och gott - ingen skänk dock! Hepp, bara att leta vidare. Tänk vad vi har fyndat i helgen, hur mycket bra prylar som helst. Nu behöver vi bara införskaffa några fler julgardiner, vi vill helst undvika panelgardinerna i år, tröttnat så hemskt på dem.


En dag i skogen

Idag har varit en bra dag. Sovmorgon (den första på länge!), låång skogspromenad, hälsat på svärföräldrarna (vi kom hem med två påsar med grejer, tre mattor samt bröd - hur snällt?), god middag och nu ska vi snart sätta oss i soffan. Tanken är att vi ska orka kolla på en film, vi får väl se hur det går.
 
Imorgon ska vi hämta hem en skänk, om inte farbror har ändrat sig. Han kan ju alltid få komma hit och klappa på den!
Middagen för några dagar sedan, pasta carbonara

Torsdag kväll

Oj, jag som hade tänkt baka ikväll och så fastnade jag framför Hela Sverige bakar istället. Hade alldeles glömt bort att det var ikväll och så såg jag det av en slump när jag skulle stänga av tv:n. Jaja, kanske inte var någon bra kväll för bakning ikväll, eller så hinner man baka nu istället..nej, orkar nog inte.
 
Note to self; Jamie Olivers jul torsdag 29 november.
 
En dag kvar att jobba innan det är helg. Vi har faktiskt varit duktiga och försökt att inte planera in någonting i helgen, så jag tror faktiskt att heeela lördan är i princip oplanerad - såjävlaskönt! På söndag så ska vi kanske hämta en skänk och bjuda Tobbes föräldrar på mat. Och imorgon kväll blir det till att titta på innebandymatch, ska klä mig varmt för det var så kallt förra gången jag kollade.
 

Tisdag den 20:e november

Jag måste säga att jag nog har den sämsta bloggen ever för tillfället. Tack till er som fortfarande hänger kvar och förhoppningsvis så får vi lite ordning på det här snart. Tiden har inte räckt till den senaste tiden så jag tror att det är bäst att ta fram listorna igen för att få lite struktur på allt. Till och med mitt listskrivande har minskat, det som jag gjorde ganska ofta tidigare. Har påbörjat två idag, en över saker som ska göras denna vecka, samt en över vad som jag är intresserad av att baka till julmånaden.

Såhär ser listorna ut just nu, julbaket kommer garanterat att korrigeras!

Att göra;
* Tona håret
* Ringa hem (jag vet, hopplös som måste sätta upp det på en lista men jag glömde bort det igår)
* Plantera om hyacinten och hämta en kruka till amaryllisen
* Göra en krans att hänga på ytterdörren INNAN riset blir gammalt
* Sätta upp talgbollar till fåglarna, ett projekt vi har försökt komma ihåg i drygt två veckor nu

Förslag till julbak;
* Rocky Road
* Knäck
* Lussebullar
* Saffransskorpor
* Fudge
* Julbröd

Jag har faktiskt aldrig gjort knäck själv men någon gång ska väl vara den första. Hoppas att inte sambons wok-panna blir förstörd bara, vet att det ska vara lämpligt att göra i en sådan. Har ju förresten insett att jag inte måste vänta till första advent innan jag (vi) sätter igång med allt julstök. Lite kan ju vara skönt att få undan innan, till exempel att köpa nya lampor till adventsljusstakarna - det ordnade vi i söndags så att vi inte står där om lite drygt en vecka och inser att alla lampor inte fungerar. Och vår julbock står utanför huset redan nu och vaktar så att ingen oinbjuden kommer in. Har jag förresten berättat om Stig-Helmer? Vi julpysslade i lördags i linladan i Åsbo, pappa och Tobbe (med liiite assistans från mig) gjorde två stora julbockar i granris. Pappa skulle göra en till hemma sen också så att vi får en varsin (mamma o pappa, Tobbe o jag, Frida o Mats). Vår bock fick en fin Stig-Helmer - frisyr, därav namnet. Han ska pyntas med röda band på hornen och sen så hoppas vi på snö snart (till första advent tack!) så att han syns bättre där han står på gräsmattan. Nu smälter han liksom in i det gröna.


Måndag den 19:e november

Hemmakväll tillsammans med katterna ikväll då Tobbe har träning. Ska snart titta på ett avsnitt av Gossip Girl - det gäller att passa på när inte sambon är hemma!
Vi var till Mobackes igår och inhandlade några julblommor, men vi kanske måste åka tillbaka och handla några till. Det är ju så fint och höjer julstämningen ytterligare! Och ja, det är okej att börja köpa julblommor, man måste vara framme i tid så att man hinner med och kan välja vad man vill ha och inte tvingas ta det som finns kvar. En amaryllis, en hyasint och en julblomma blev det igår.

En liten lista

Den här listan fyllde jag i den 23:e oktober men jag har visst glömt att poblicera den. Slänger upp den nu istället då, även om den kanske är lite oaktuell.
 
Vad har du på dig?
Baggyjeans (hur länge sen som helst sen jag hade dem på mig!), t-shirt med en ponny på och en svart luvtröja.
Hur mår du?
Bra tackar som frågar. Lite trött dock.
Vad önskar du just nu?
Att flytten ska gå smidigt, vill att den ska vara klar nununu så att man kan lägga energi på annat
Vad har du ätit idag?
Jag har ätit ett kokt ägg, en macka med ost och en kopp te. En klementin och en skorpa till fika. Och en mugg chokla.
Vad ska du göra imorrn?
Jobba hela långa dagen och troligtvis packa lite på kvällen.
Och på söndag?
På söndag ska det packas ÄNNU mer och kanske flyttstädas lite.
Vem saknar du?
Faktiskt Tobbe fast han är i samma hus, och kompisar som bor både nära och långt borta. Och lillasyster.
Senaste köp?
En fin ljusstake från Indiska.
Vad skrattade du senast åt?
Oj, jag kommer inte riktigt ihåg.
Vad grät du senast åt?
Den var nog på farmors begravning.
Vem sov du senast med?
Om man bortser från katten så Tobbe såklart<3
Vad läser du just nu?
En bok av Johanna Nilsson som heter Hon går ut genom tavlan ut ur bilden
Senast sedda film?
Spiderman, den där nya. Den är nästan helt färdigsedd i alla fall, jag orkade inte se dom sista 20 minutrarna så vi ska kolla på dom ikväll.
Vem var den senaste som ringde dig?
Tobbe
Senast 3 inkomna sms?
Dom är också från Tobbe
Vad stod de i ditt senaste skickade sms?
"Godmorgonpuss!"
Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Eh jag vet inte? Nån konstig som Karin sa, plus att hon tycker att jag skulle passa in i en film som tex. Harry Potter. Komplimang eller inte liksom?
Vem skrev senast åt dig på facebookchatten?
Kommer inte alls ihåg, används inte så flitigt direkt.
Vart vill du åka just nu?
Just precis nu så vill jag åka hem, äta BJ-glass och kolla på Gossip Girl. Tänk, vilken lyx.

Två från oktober

Jag har just kollat igenom fotomappen från oktober månad och jag kan ju inte påstå att jag blev imponerad. Sanslöst få bilder blev det under den månaden och det måste omedelbums ändras! Så himla tråkigt när fotomapparna gapar tomma, här kommer i alla fall två bilder som togs i Åsbo i oktober.

fredag den 16:e november

Bloggen har gått in i någon form av för tidig vinterdvala för tillfället. Tiden räcker inte till och när tiden finns så saknas inspirationen till att skriva någonting. Men jag s k a b l i b ä t t r e på att uppdatera, det är fint att kunna gå tillbaka i arkivet och titta igenom vad som hände de dagar som har varit.
Nu har vi bott i huset i exakt 17 dagar och vi trivs hur bra som helst. Vi börjar komma i ordning så smått men det är svårt när vi inte har förvaring till allt. Två skänkar är påväg vilket uppskattas, vi kommer nog fylla dem utan problem. Snart är det jul också, längtar verkligen efter att få julpynta i vårat hem, och att julbaka.

Fredag den 2:a november

Här kommer en liten uppdatering från mitt i flyttröran! Vi har kommit på plats i huset (a visst förstår ni, det är ett helt hus vi hyr) och hunnit sova där i två nätter. Kommit på plats är väl kanske att ta i, men vi har fått in alla lådor och en del av dem har blivit uppackade. Några möbler står på plats, några väntar på sin placering, några ska vi hämta och lite måste vi införskaffa. Vi hittade till exempel ett väldigt fint soffbord igår som vi funderar på att köpa. Vi ska titta runt lite till först.
Våra föräldrar har varit till stor hjälp dom här två dagarna som vi packade ur lägenheten, städade och sedan packade in allt i huset. Vi hade fortfarande burit grejer om inte de hade hjälpt till. En tackmiddag är nog på sin plats tror jag.
 
Idag har vi jobbat hela dagen lång men nu har vi äntligen fått göra helg. Ikväll ska vi försöka röja lite mer bland alla lådor för imorgon så ska vi dels lämna bebispresent, dels på ljuständning och sedan så får vi besök på eftermiddan/kvällen. Söndagen kommer nog ägnas till att röja också. Måste försöka hitta igen datorladdaren som verkar ha kommit på vift i flytten, vi hoppas på att hitta den i någon kartong här någonstans...
 
Det får bli ett tråkigt inlägg utan bilder det här, men det kommer, tids nog.

RSS 2.0