Orksork

Det har varit en dålig blogg-vecka den vecka som har varit, skräpning månne? Blev Idol igår kväll sen så stupade vi i säng. Ja, faktiskt. Har sett två Johan Falk-filmer den här veckan också, mycket bra. Och ikväll blir det film igen med Annelen, och kanske en Carlsson.

Och i onsdags så var det nån jäkel som hade tagit fram adventsljusstaken, ge er va?!


Smuts

Smuts författad av Katarina Wennstam

"Jonas Wahl är en framgångsrik advokat. Han har en vacker fru, fina barn och ett i varje detalj designat hus.
Jonas karriär har tagit ordentlig fart och ha har fått ett erbjudande från TV att kommentera en traffickingrättegång som dominerar Sveriges nyhetsbevakning. Vad ingen vet är att han spelar ett mycket högt spel i medias strålkastarljus.
Hustrun Rebecca borde kunna skatta sig lycklig, men det finns en krypande känsla av att allt inte står rätt till. Vad gör Jonas alla kvällar som han jobbar över? Samtidigt utvecklas deras 14-åriga dotter Emma snabbt och hennes begynnande sexualitet pockar på. Emma lockas och skräms av sina egna fantasier. Skammen bränner - men vem är det egentligen som är skamlig?
"

Det är en bra bok, men jag tycker lite att boken är för kort. Eventuellt att den handlar om för många människor. De får inte riktigt den plats de borde få. Men läs och äcklas - och jag lovar att du får dig en tankeställare.


Snart fulländad


Read my mind

Ojoj, hur ska jag lyckas planera kvällen med två killar som sällskap? Nej, det blir nog allt att köra på impuls skulle jag tro:D Men vi har kommit så långt att vi har bestämt att vi ska äta vid 17-tiden, inte illa. Och jag har lackat naglarna, så den delen är klar. Får väl se om vi tar våra påsar och går upp till Johanna sen.

Förresten, jag slutade kl 13 idag, så skönt! Har atf-timmar att ta ut som försvinner vid årsskiftet om jag inte har använt dem. Och det vill jag ju inte, finns det chans att vara ledig så tar jag den! Nej, dags att göra något annat. Byta kläder o så inför matintaget kanske?


Vi kör ett boktips till då

En bok som jag läste ut för några dagar sedan. Faktiskt riktigt äcklig, och då menar jag inte kalla kårar-äcklig utan syp-äcklig, på vissa ställen. Absolut läsvärd!

Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist

"När det ofattbara kommer till Blackeberg är det först ingen som märker något. Det är senhöst 1981 och livet i förorten pågår som vanligt. Men när kroppen av en tonårig pojke, tömd på blod, hittas i närliggande Vällingby börjar rykten om ritualblod sprida sig, inte minst på löpsedlarna.
Ännu anar ingen vad det verkligen är frågan om. Tolvårige Oskar facineras av mordet, men det är inte det viktigaste som händer i hans liv. Det har flyttat in en ny tjej i porten bredvid. Dom blir vänner. Dom blir något mer. Men det är något som är fel med henne. Något som inte stämmer. Och hon kommer bara ut på natten.
"


Like a zombie

Igår kväll så kollade jag och Kristian på Män som hatar kvinnor, så bra, så bra. Klockan 24 la jag mig i sängen, och fy gröningen vad trött jag var imorse! Ikväll blir det sängen tidigare kan jag lova, om sisådär en timme eller så.

Vet ni vad? På en av balkongerna som är rakt föröver när man tittar ut från fönstrena inne vid tvn, där har de satt upp något som i mina ögon liknar julpynt. Det är någonting som lyser och mysigt ser det ut, men till och med jag tycker att det är lite väl tidigt för jul. Fast det är ju redan konstaterat att man måste börja i tid om man ska hinna med allt som man vill göra till jul. Och speciellt om man inte vill stressa ihjäl sig under december. Nog om julprat för nån dag, nu ska jag nog återgå till att fundera på julklappar;)

Today it is

Det här är riktigt dåligt, börjar man bli så gammal redan? Halv ett igår kväll var jag hur trött som helst, och vid ett-tiden dök både jag och Kristian i säng. Shape up!

Det har varit en bra söndag hittills. Läst bok och tidning, spelat tv-spel, varit ute på en promenad, handlat på Prix, diskat, och maten står i ugnen nu. Vid kl 18 ska vi skjutsa upp Pontus till elevhemmet, efter det blir det en tripp till Åsbo. Hälsa på lite och låna en film, Män som hatar kvinnor. Varken jag eller K har sett den, däremot så har vi läst boken båda två. Funderade nämligen på att se Flickan som lekte med elden på bio. Någon mer som vill följa med? Pratade med mamma i telefon alldeles nyss, och hon hade visst bakat bullar idag också. Tänk så passande:) Jag undrar om jag har näsa för det där, för förra gången vi gjorde ett spontanbesök så hade hon gjort sockerkaka. Mah!



Falling asleep

Det blev dåligt med film-tittande hos Annelen, men det var trevligt ändå. Vi hade ju lite skvaller att gå igenom så vi slötittade på tv istället för att koncentrera oss på en film. Men nu börjar jag minsann bli trött, och inte lite heller. Hur ska detta gå? Och så börjar jag få ont i axeln igen, massage någon, me need!


Best friends

Nej, men om man skulle ta och sminka på sig ett ansikte kanske, och smörja benen lite innan de trillar av? Det låter som en idé. Dags att tända fönsterlamporna också, det börjar ju redan bli mörkt här inne:/ Sen när Krisitan kommer hem (han är hos mp och tittar fotboll nämligen) så måste vi hitta på någonting att äta. Min gissning blir att det blir bortalagad mat idag, men det blir fine by me.

Vad blir det för film ikväll förresten? Jag tror inte att jag har någon bra som vi inte har sett. Däremot så har jag ju bra filmer som vi har sett redan, Twilight till exempel;)

Kattmys

En bulle i ögat

Ikväll mina damer och herrar så blir det filmkväll hemma hos Annelen. För mig och Linda i alla fall (ja, också Annelen själv då såklart). De ska inhandla snacks och om det finns något kvar när jag kommer så får jag också smaka:P Jag är just utkommen ur duschen i alla fall, men det var en jobbig duschdag idag så det var inte skönt ens. Jag kände mig mest blöt.

Fick hem en ny Wii-dosa igår med medföljande silikonsovsäck, och det gav bra grepp och var nice att hålla i. Så spelade lite Super Mario Galaxy, men det var så längesen jag spelade så jag kommer inte riktigt ihåg vart i spelet jag är nånstans. Drygt.


Somebody told me

Har varit en lugn lördag hittills; läst lite bok, tittat i Elle (köpte igår, det var längesen jag köpte en tidning så nu var det läge), ätit lite frukost, sminkat mig, bäddat sängen (det händer inte alltför ofta på vardagarna, så brukar försöka göra det på helgen i alla fall). Om en stund ska vi åka iväg med lite tomglas, Kristian ska på bolaget (jag kanske också borde handla? Inför nästa helg, bandyhelgen. Jag ser faktiskt fram emot den litegrann, även fast jag inte riktigt vet vad vi ska göra) och så ska vi på Dollar. Vi har slut på plastpåsar, vi ska köpa batterier till tv-spelsdosorna och så skulle jag vilja ha ett block så att jag kan måla med akvarell-färgerna.  Sen så är det nog allt dags att dammsuga upp lite katthår här hemma, finns en del att ta av just nu...

Igår var det tv-kväll, Idol för hela slanten. Vi åt god mat, fläskfilé med Cremé Bonjour-ost och efter det så slank det i nån godis. Och så drack jag en cider! Det var längesen jag drack en cider sådär bara ändå, men jag köpte en ny sort när vi var i Sundsvall och jag ville smaka den. Päron från Kivik, ni vet dem som gör kräm o sånt. Den var god, men inte lika god som den cidern var som jag och Carlsson delade på. Jag antar att du inte heller har kommit på vad den hette för nånting?

Den aktuella boken, bra.

Såhär såg det ut för nån dag sen, men Horton var inte så bra som jag trodde.

Jag minns att jag sprang

Här kommer ett till litet tips på en bok som ni borde läsa (jag hinner läsa en hel del böcker eftersom jag läser i princip varje dag. Till jobbet på tåget, ibland på lunchen på jobbet, på hemvägen från jobbet i tåget/på bussen, och ibland på kvällarna om jag inte är för trött när jag lägger mig. Då är det ingen idé att ens försöka läsa, för då kommer jag ändå inte ihåg någonting dagen efter).

Jag minns att jag sprang - Ron McLarty

"Smithy är en riktig loser - medelålders, kedjerökande, fet och alkoholiserad. Han har inga vänner och arbetet vid leksaksfabrikens löpande band är minst sagt monotont. Samtidigt som hans föräldrar omkommer i en bilolycka får han besked om att hans älskade, men psykiskt sjuka syster Bethany ligger död på ett bårhus på andra sidan USA. Smithy grenslar sin gamla pojkcykel i Rhode Island i Maine i nordöstra USA för att hämta hem sin systers kvarlevor. Det blir en resa över hela den amerikanska kontinenten men också en resa i Smithys inre, han upptäcker sig själv, livet och kärleken."

Boken ser inte mycket ut för världen men den är faktiskt underhållande på ett lite...miserabelt vis. Ni förstår om ni läser den.


Color me

I tisdags så stog det ju en främmande tant i våran hall, men hon var inte den enda som gjorde hembesök den kvällen. Lilla Anna och Långa farbrorn* gjorde ett besök också. Men de knackade i alla fall på innan de gick in. Däremot så tog de mitt skötebarn med sig när de gick. Ja ni läste rätt, mitt skötebarn. Igår hittade jag den invirad i en LBK-plastpåse på hall-mattan, inslängd genom brevinkastet. Med två post it-lappar på, där det stod att lurviga små varelser inte fick kissa på paketet. Missarna verkar kunna läsa för de hade varken kissat på eller ätit upp paketet.

Lilla Anna och Långa farbrorn (den andra lilla skrutten med lockigt hår kan ni bortse ifrån)

Mitt skötebarn (jag gillar materiella ting)

 

* Lilla Anna och Långa farbrorn heter egentligen någonting annat, vi kan kalla dem Frida och Lars.

 

Den tecknade bilden på Lilla Anna och Långa farbrorn kommer från Hallandsposten


Det stod en främling i vår hall

Det stod en främling till tant i våran hall alldeles nyssens, hon hade gått vilse och gick in i fel dörr. Eller nåt, fel hamnade hon då i alla fall. Kan meddela att dörren är låst nu, så det så. Men att man ska behöva låsa dörren bara för att folk inte kan komma ihåg vart de bor någonstans, ja jag säger då det. Tur att missarna låg och sov när hon öppnade dörren, annars så hade de hunnit ända till Prix innan hon stängt dörren efter sig. Segtant (jo de finns de också, det är inte bara sega gubbar man kan fiska upp ur godispåsen numera. Eh.)

Jag har ett eget marathon till tvättstugan nu ikväll, ner och upp, upp och ner, fram och tillbaka. Men nu har jag en liten paus på sisådär 30 minuter till. Skittv är det ikväll också, inte mycket alls att titta på. Äntligen hemma möjligtvis. Imorgon är utsikterna lite bättre, både Oskyldigt dömd och True Blood, som laddat för tv-kväll med andra ord!

Någon till höstbild kanske?


På slaget tolv

En bok jag läste ut för en vecka sedan eller två. Läs den, den var bra.

"Phoebe MacNamara är Savannahs främsta gisslanförhandlare. Hennes skicklighet kommer från de personliga erfarenheter hon har i ämnet: när hon var tolv år hölls hon tillsammans med sin lillebror och sin mamma som gisslan och terroriserades i timmar.
Hon vet precis när hon ska ge efter och när hon ska ingripa - och hon får bra träning på hemmaplan i det vackra MacNamara House med sin sjuåriga dotter Carly och en mamma som sedan den traumatiska händelsen för tjugo år sedan inte vågar lämna huset.
Men en så kompetent kvinna är inte alltid populär bland manliga kollegor och hon får ständigt vara på sin vakt. Denna försiktighet gör att hon även håller uppvaktande män på avstånd, men Duncan Swift är annorlunda, han ger inte upp.
En dag råkar Phoebe ut för ett brutalt överfall - i polishuset - och kort därefter börjar hon få hotfulla meddelanden på tröskeln till sitt hem. Ibland hör hon en vissling utanför fönstret, ständigt samma melodi. Vad betyder det? Är det någon av hennes kollegor som vill henne illa? Med Duncan som stöd tar hon upp jakten på den anonyme plågoanden, och det är bråttom..."



Söndagskväll

Ikväll har jag och katterna söndagskväll alldeles själva, Kristian är påväg till Ramsjö. Selma ska till veterinären imorgon bitti och han ska vara moraliskt stöd. Känns lite tråkigt att söndagskvälls-rutinen rubbas, det som verkligen är filmkväll nummer ett. Men vi får ta igen det en annan kväll i veckan istället. Tycker jag i alla fall. Får se om jag vågar kolla på Wallander-filmen ikväll nu då när jag är själv, det är inte alls säkert det...

Några höstbilder blev det igår i alla fall, 150 stycken ungefär.


En onsdag mitt i veckan

Håller på och tvättar lite smått nu ikväll. Två maskiner får det bli, sen räcker det. Kanske ska boka en tid imorgon också? Om vi har tvättmedel så att det räcker vill säga...

Igår kväll så snöade det här, och imorse när jag gick till tåget så var det nio grader varmt. Inte konstigt att det är svårt att ställa in kroppstemperaturen. Ska nog allt ta och leta fram mössor, halsdukar o vantar snart. Igår kväll när jag gick för att fika så fick jag ta Kristians mössa. Fina oljefläckar (?) var det på den, men den höll mig varm om huvudknoppen i alla fall:)

Ikväll väntar detta;
21:00 Oskyldigt dömd på TV4
22:00 True Blood på SVT1

+ Fika! Såklart, det är vi värda båda två efter en jobbdag såhär mitt i veckan. Ska slänga mig i duschen också, men det får bli efter att jag har hängt upp tvätten. Vilket jag ska göra om ca en kvart.


Första snön är här

Har just varit på Finess och fikad med Annelen och Linda. Gissa vad vi möttes av när vi klev utanför dörren? Årets första (årets första blir det ju inte eftersom det snöade i jan-april också, men ni förstår) snö! Lite mysigt måste man säga, men det känns ändå lite väl tidigt. Men det är ju ingenting som kommer ligga kvar, det smälter ju bort på en gång. Och bara för att jag skriver såhär nu så kommer det vara en halvmeter snö imorgon bitti när jag vaknar. Åh, nu fick jag julkänslor! Tok.

Lite pirrar det väl allt i magen?

Some more pics

Kräftskiva it is.


Expert på fika

Ikväll är det en sån här tråkig tv-kväll när det egentligen inte finns så mycket lockande att titta på. Hollywood-fruar kan man ju se, men det är inget som jag bänkar mig framför tvn för att se utan mer något som jag fastnar på om jag zappar förbi det. Sen så är det ju Roast på Berns ikväll också, men med Bert Karlsson. Nja, jag vet inte jag.

Ikväll ska jag minsann äta en kanelbulle i alla fall, det blev ingen igår. Vi var till Åsbo på eftermiddan/kvällen och fikade, men då blev det kakan som jag hade gjort + mammas mjukpepparkaka, mums! Och på tal om fika så är det fika-dags imorgon kväll med tjejerna på Finess, inte så tokigt alls!

Den här kaninen hälsade jag på igår, gammelskrutt

Min te-mugg, julklapp från Frida

Jag har redan kommit på några julklappar faktiskt. En till mamma o pappa, en till farmor, en till mormor och eventuellt en till Kristians mamma. Det ni!

Är det okej?

Jag var hemma hela kvällen igår, men ändå så är jag sämre i förkylningen idag. Det är inte okej.

Butterfly - look of last saturday


En tillbakablick

Ett inlägg från min förra blogg. Skrev detta 081102 och jag har fortfarande inte sett filmen, doh?

Någon mer än jag som vill se denna? Såklart man måste se en film nu när julen börjar närma sig, får väl se om de hinner visa den i Ljusdal innan jul...man vet ju aldrig.

"NIKO är ett fantastisk animerat äventyr som handlar om den lilla renpojken Niko. Mest av allt i hela världen skulle han vilja kunna flyga precis som sin riktiga pappa, en av de coola renarna som tillhör Tomtens legendariska flygande kår. Niko har aldrig träffat sin riktiga pappa och ingen tror på hans historier om honom heller. Men efter en vargattack på Nikos hem ger han sig ut genom isande snöstorm och farlig terräng på det farliga uppdraget att hitta sin riktiga pappa. Med på sin resa har han sin vän och låtsas pappa Julius – en klumpig flygande ekorre. De får också sällskap av den tjusiga och sjungande vesslan Wilma som hittar till Tomtens hem."



Bild lånad från sfi.se, text från bioguiden.se.

Att varva bilder från sommar och vinter är helt okej, så klaga inte!;) Nu ska jag hämta K i Lillhaga.

Another time

Fast and Furious, bra film, se den!

Det är lång tid kvar nu...

Milsjön, sommaren-08


Movie tonight

Snart kommer Annelen hit för att göra mig sällskap i höstmörkret. Vi ska kura i soffan och titta på Fast and the Furious, the new shit! När man är snuvig i näsan så är det det man får göra på en lördagskväll, sitta under en filt och titta på film. Men vi kommer må så mycket bättre i morgon i alla fall, alltid något!

Jag har bakat idag också, punchkaka. Den är godkänd av Kristian.


Lemon mint

Nu står ett nytt te i min te-hylla; Friggs Lemon Mint. Inte tokigt alls faktiskt. Ännu bättre blir det med lite honung från Järvsö i.


Höstluft

Det är härligt höstväder ute idag, luften är frisk och solen kämpar sig igenom täcket av dis. Har varit på Prix och hämtat två paket, men ska snart bege mig ut igen. Ska gå till Matpunkten och kolla om de har någon punchessens där. Jag vill baka!

Örhängen inhandlade igår på Ur och Penn

Paketöppning. Mer detaljerade bilder kommer

Breddgrad norr

Har varit i Sundsvall hela dagen med familjen. Hittade lite smått och gott, men det blev varken något klädfynd (om man bortser från ett par strumpbyxor) eller skofynd. Dags för en beställning snart tror jag minsann;) Det känns så otroligt skönt att det är fredag idag, nu har jag hela helgen kvar till att göra precis vad jag vill göra, lovely! Höstfoto står långt upp på den listan.

Imorgon ska jag försöka hinna med några bilder från shoppingen idag, men nu börjar det blir dags för Idol igen.

Ledig dag imorgon

Jag håller min blogg uppdaterad, varje dag. Eller hur var det nu igen?

I tisdags kväll så var jag och K på bio och såg Beck - I stormens öga. Det var en bra film, absolut sevärd! Skulle vilja se Inglourious Basterds också, den med Brad Pitt. Kan säkert vara bra. Sen så står ju New Moon rätt högt upp på listan;)

Imorgon är jag ledig från jobbet, och då bär det av till Sundsvall och Birsta City! Hoppas att man gör något trevligt fynd.

Var på Prix nu ikväll för att handla lite ingredienser till en kaka jag tänkte göra. Jobb-Maria bakade en sån och bjöd på och den smakade riktigt bra så jag hade tänkt baka en ikväll. Men något "lösen punch" hittade jag då rakt inte. Visste inte ens vad det var jag letade efter, något i pulverform eller något som var flytande så fick till och med ringa till mamma och fråga. Hon chansade på något flytande, typ essens. Men nej, det blir ingen kaka ikväll. Får kolla på Matpunkten och Delins någon dag.

Nu är det snart dags för Idol!

RSS 2.0