Naturen

Hoppas på uppehåll i helgen, vill ut i naturen!
(null)
(null)


Sista måndagen i oktober

  Den här helgen kändes både lång och kort på samma gång. I lördags, när vi åkte hem efter att ha spenderat ett dygn i Bollnäs, så kändes helgen lång. Det kändes nästan som söndag och tack vara det så kändes det lyx att även vara ledig dagen efter. När söndan väl kom, så gick den såklart i en rasande fart. Även fast vi klev upp ganska tidigt tack vara omställningen till vintertid. Gillar detta att det blir ljusare på morgonen + att jag känner mig lite piggare eftersom jag får sova lite längre. Önskar bara att den känslan kunde hålla i sig, och även de ljusa mornarna. Dröjer ju inte många dagar innan mörkret omsluter även mornarna igen. Vi har i alla fall laddat upp med D-vitamin, efter bristen av sol den här sommaren så kändes det som en värd investering.

Plockade undan det sista inför vintern igår, hade dock gjort en miss att inte tömma ur några större blomkrukor tidigare. Nu har jorden frusit och jag får inte ur den ur krukorna...blir så trött på mig själv men hoppas på att det tinar om jag ställer in dem i garaget i några dagar.

(null)     


Silence

Först och främst - nu är det två månader (skrev två dagar först, nån hejd får det va) kvar till julafton vilket innebär väldigt mycket kortare tid tills julmånaden inleds! Mys! Fick hem Drömhem & Trädgård igår med massa julinspo i och kunde inte låta bli att köpa Lantliv idag, även den med massa JUL såklart. Jag älskar jul okej? 

Nu blev det så många jultankar så nu kommer jag inte ens ihåg vad jag hade tänkt skriva? Bjuder i alla fall på två bilder med oktoberdimma. Älskar även dimma pga så magiskt och mystiskt på något vis. Och tacksamt att fota! Tänk tidig morgon, en tjärn, massa höga granar o tallar och så dimma, ååh. (null)

(null)
Hej från mig

Ett snabbt hej och god förmiddag innan frukost (sen) och sen ska jag iväg på en grej innan jag ska till jobbet. Har ledig förmiddag idag. 
Det är ca trettio småfåglar utanför fönstret nu, så roligt att se och dom äter som hästar! Måste nog fylla på mer mat sen så att dom inte blir utan...
 

Skogen

Att hämta kraft i naturen är väl ändå den bästa medicinen. Att höra hur vinden leker i trädkronorna, vattnet som kluckande slår mot stenar, myror som stretar och rallarrosens frön som virvlande dansar förbi. Solens strålar som värmer trots att vi passerat oktobers mitt. Något varmt att dricka och en fin person som sällskap, mer än så behöver jag inte. 

Ruggigt höstväder

Vilket ruggigt väder det är idag! Molnen hänger tungt o grått och dimman skymtar redan mellan grantopparna. ”Inte mycket d-vitamin ute idag” som Tobbe sa tidigare. 

Fixade iordning fågelbordet i helgen och småfåglarna har hittat dit! (Det gjorde de första nästan på en gång, dom har sån koll!) Så mysigt när det blir uppskattat. 

När till och med Freja vill bli nerbäddad under filten - då är det rugg-väder!


Winter is coming

Regnet smattrar mot rutan så vintern känns kanske långt borta just nu, men vi har snart passerat halva oktober (vilket är heelt galet, vart tog september vägen undrar jag?) och det har varit is på bilrutorna på morgonen flera gånger redan. Snart får vi skotta snö igen! Hoppas på det i alla fall, vill ha massa snö den här vintern, blev så lite ifjol:( Med tanke på hur mycket nederbörd det har varit sen dom varnade för vattenbrist i somras så borde det kunna bli drivvis med snö men det där vet en ju att det inte hänger ihop. SÅ, nog om väder. 
Torsdag kväll och ÄNTLIGEN bara en dag kvar att jobba den här veckan. Har inte varit en dans på rosor pga har varit trött varje dag, hoppas det vänder till nästa vecka. Kanske borde ladda upp med d-vitamin? Hjälper sånt ens? 
 
I helgen ska vi hälsa på bäbis, på tiden och ska bli så mysigt! Fikadejt är bokad, + även en middagsbjudning på lördag kväll. 
Pratade alldeles nyssens om vi skulle gå på bio imorgon, bra fredagssyssla men icke! Bion har stängt, på en fredag?! Fattar inte grejen, går inte folk på bio på fredagar? Nog för att det är en liten ort men inte så liten väl? Jaja, någon bio blir det inte, kanske får bli Idol-häng istället då. Också bra fredagssyssla kan jag tycka. 
 

Tisdag i oktober

Tisdag kväll och Hela Sverige bakar står på agendan, efter det, kanske kolla lite på fotbollsmatchen. Ska även ta mig en kopp te, älskling köpte med sig tre olika sorter i helgen när han var i huvudstaden. Så nu har vi MASSOR av teer! 


I helgen som var tog jag en skogstur med mamma, fyllde hela korgen med  svamp innan det var klart :) 


Fulufjällets nationalpark

För nån helg sedan så spenderade jag två dygn i Fulufjällets nationalpark tillsammans med Tobbe. Från parkeringen så var det en kort vandring till vattenfallet (som är Sveriges högsta), ca två km tror jag det var (eller tre). Väldigt lättvandrat på bred "stig" och till viss del på trätrottoar. Själva vattenfallet i sig imponerade inte jättemycket, väldigt fint men jag hade en bild av att det skulle vara större. Men, fint absolut och helt klart värt ett besök tycker jag, speciellt när det är så lättillgängligt!
Efter att vi kollat in vattenfallet så tog vi oss högre upp och utsikten var underbar! Bilder från det - kommer senare. 
 

Helg

Fredag kväll, popcornen är poppade och jag och katterna sitter/ligger i soffan och väntar på att Idol ska börja. Skönt fredagsnöje tycker jag! 


Tog en promenad när jag kom hem från jobbet, solen visade sig idag och löven sprakade i solljuset. Så vackert!


Paket att hämta

Hämtade ut ett paket påväg hem från jobbet idag, från Adlibris. Vi beställde en guidebok om Sri Lanka i helgen och jag kan ha råkat klicka hem några fler böcker också...men bara fyra, och pocket allihopa! Är ju verkligen läsväder för tillfället även om solen faktiskt har tittat fram idag! Lär behöva en bok eller två som sällskap i helgen i alla fall, för då blir jag gräsänka. Är bara två nätter i alla fall så det får vara okej:)


Nu ska jag kolla om hjärtat behöver hjälp, han håller på att sätta upp nya brandvarnare. 


Grödorna då?

Ja, hur gick det med mina odlingar egentligen? Förstår att ni undrade, så här kommer en uppdatering; det gick skit. Okej, kanske inte käpprätt, men nog har jag sett bättre år om jag säger så. Till exempel; bönblommorna har till och med ruttnat för att det är så blött?! Alltså, kom igen! Jag vill ha bönor! Några tomater har vi lyckta få, men bara på fyra av ca tio plant? Det har knappt blivit några ringblommor (så ledsen över det). 

Till nästa år så står i alla fall pallkragarna på plats redan så då tror jag att jag kommer få ut planten tidigare. Tiden sprang iväg i somras så fick ut allt så sent, det kanske var i början av juli till och med?! Slutet av juni tidigast vilket verkligen är toksent. 
Glad över att vi fick lite potatis i alla fall, jag trodde inte alls att det skulle bli nåt. Basilikan, myntan och timjan har varit fina, ska försöka komma ihåg att frysa in lite innan frosten tar dem...
 

Bilder från förr

Rubriken får det att låta mer dramatiskt än vad det är. Två bilder från våran loppisrunda i somras, vi tog en omväg genom skogen påväg hem, åkte förbi ett utsiktstorn och var tvungna att gå upp. Bra att passa på också för till och med jag tog mig ända vägen upp! 


Andra oktober

God morgon! Jag ska snart åka till jobbet, sitter och äter frukost i detta nu. 

Nu har jullängtan börjat smyga sig på, det är som att oktober ger sin tillåtelse till det. För en vecka sen när Tobbe pratade om glögg så kände jag mig inte alls sugen på det, men nu, nu börjar det komma! Ska undersöka om vi har nån flaska kvar sen ifjol. 


RSS 2.0