Dags för action

I ärlighetens namn vet jag inte om jag har tid att sitta här längre nu. Eller har jag det? Det beror ju alldeles på hur det blir ikväll...men i vilket fall som helst så ska jag ge mig i kast med disken nu, den ska bort oavsett besök eller ej. Sen blir det en varm dusch med någon underbart doftande duschcreme (fick två olika i julklapp som luktar supergott!).

Några bilder från i lördags;

Theo-missen med rosa nos:)










A new arrival

Dags att slänga in ett inlägg eller två innan det här året tar slut kanske?

Var på Prix (som jag tänker fortsätta säga, även om det heter Coop numera) för ca en timme sen och kånkade hem 2,5 (ja, den ena var inte riktigt fylld) kassar därifrån. Ni må tro att det var jobbigt att släpa hem dem! Men nu har jag fått min träning för idag så då kan jag mumsa i mig massa gott ikväll:D

Och nu hoppas jag verkligen att ikväll blir av, älskling mår lite illa men jag hoppas verkligen att det går över! Fy, på nyårsafton och allt. Om allt går som planerat så får vi finfrämmande av Martin och Cicci ikväll. Syster ska fira några hus härifrån så vem vet, hon kanske slinker över en sväng hon också?
Kvällen till ära tänkte jag bära en klänning, och det hör inte till vanligheterna!

Jepp, sådär såg jag ut på julafton, tröja från Gina och strumpbyxor från Indiska


Jag och Freja, myskatten

 Vidar roade sig med att leka med julgranskulor så fort han kom åt


Frida blev helt fast i The Sims, nån öde ö-grej


Poppy - the candyniiin

Några bilder från juletid











Nästäppa och sprutande tårar

Bloggen har inte direkt varit prio ett under julen som ni kanske har märkt, har inte suttit någonting alls framför datorn faktiskt så det har sin förklaring.
Gått och blivit förkyld har jag gjort också, givetvis. Men det förstod jag, självklart blir jag sjuk under julen när jag är ledig och allt.

Vet inte vart jag ska börja berätta, men kan säga att jag och Frida spelade spel igår, och vi skrattade så mycket att vi nästan kissade på oss! Tårarna sprutade och jag vet inte allt. Roligt hade vi, men jag vet inte riktigt åt vad egentligen:D
Tjejerna hade myskväll igår (om det nu blev så?) och spelade spel o grejer. Men jag orkade inte åka till Ljusdal igår kväll och sen tillbaka hit, sen var jag så trött också (kanske var det därför vi skrattade så mycket? Övertrötta?) så jag stannade här. Ska nog slå Annelen en signal sen o höra om de har något planerat inför helgen. Just! Fylla på telefonen, lika bra att göra det på studs annars så glömmer jag bort det!

En stor liten man


Visst har våran lilla Vidar blivit stor? :)

Omstart

Åh vad trött jag blir. Fick starta om datorn 3-4 gånger innan jag ens hade möjlighet att logga in. Sen när jag var inloggad och skulle skriva en adress i adressfältet, då var tangentbordet urdraget ( = katterna). Så då fick jag starta om datorn igen. Tänkte kolla hur mycket pengar jag har kvar på kontot (har inte den blekaste och tänkte att det kanske skulle kunna vara bra att veta) men jag kom precis på att jag inte vet vart kortet med koderna är. Kanske i lådan med alla andra papper som låg på databordet men den orkar jag inte gå igenom nu. Tar det sen.

Nu ska jag och K snart åka till Åsbo och lämna av en skoter.
Lämna av och lämna av, han skulle visst provköra lite också;) Sen hade vi tänkt försöka orka med att titta på en film ikväll, får väl se hur mycket klockan är när vi kommer hem.

Imorgon är det julhandling som står på schemat, vi hade tänkt åka till Hudik och trängas med alla andra glada människor. Jag gillar inte att handla när det är massa folk i farten, men det kanske kan bli mysigt också?

Torsdag

Såhär skulle varje vecka se ut; jobba måndag, vara ledig tisdag och onsdag, jobba torsdag och fredag och sedan vara ledig på helgen! Så skönt! Och man skulle ju såklart tjäna lika mycket som när man jobbar måndag-fredag, vad annars?

Usch, nästa år (och det är snarare än vad det känns som det!) ska det testa nya jobbtider på jobbet. Det var några team som skulle vara testkaniner, och givetvis ingår jag i ett av dem. Varannan vecka jobbar vi 07:45-18:15 på måndagar, och så jobbar vi 07:45-12:30 på fredagar. Fredagarna blir ju lyx, men måndagarna, hur ska jag klara av dem? På måndagar brukar det ju i regel ringa tokmycket och man blir ju trött i huvudet av att jobba vanlig tid. Får väl se om man överlever eller inte.

Har beslutsångest just nu. Vet inte om jag ska baka muffins, eller om jag ska göra lite julgodis. Eller om jag bara ska skita i det helt och hållet kanske? Känner att jag är ganska trött så det kanske blir mest bara fel ändå.

Kristian kom hem vid halv 3-tiden inatt i alla fall, och då hade jag sovit någon timme. Men vaknade när han kom hem i alla fall, så hann pratas lite innan vi somnade. Blev skoterköp så nu blir det väl åka av i helgen kan jag tänka mig. Fast på lördag blir det nog en julklapps-tripp, måste försöka handla det sista.


Godare ikväll

Hm, konstigt, men glassen var faktiskt godare ikväll? Kan det bero på att den var halvt smält nu när jag åt den månne?




Får väl se om K väcker mig inatt när han kommer hem, han funderade nämligen på att smaka lite av glassen då (eftersom han tog sig en liten lur igår kväll när jag smakade på den). Han är påväg hem nu i alla fall, skönt!


Och såhär ser jag ut alldeles nu, skön tröja från hm o Hello Kitty- pyjamasshorts. Ska leta fram en bok nu som sagt, och krypa ner under flufftäcket och läsa några rader. Någon som tror att jag lyckas hålla mig vaken tills Kristian kommer hem? Kommer han inom en halvtimme är det lugnt, dröjer det längre ät det kört. Med andra ord, det är kört;P

Mysig kväll

Vilken mysig kväll det har varit ikväll, och än är den inte över, så skönt. Linda och Annelen gick precis härifrån, vi har suttit och druckit glögg (med vaniljsmak, supergott!! och utan alkohol) och pratat. Umgås alldeles för lite med dem, det vet jag ju. Måste bli ändring på det!
Vi funderade på att kanske hitta på någonting på juldan. Dricka glögg, spela spel o bara umgås. Inte gå ut, det känner ingen av oss för. Får se hur det blir, det är ju en plan i alla fall.

Funderade starkt på om jag borde gå och duscha, så att jag slipper göra det imorgon bitti. Sen ska jag försöka leta fram en bra bok som jag kan börja läsa. Läste ut Hål i huvudet i morse, mycket bra! Och lättsam.







Fick inflyttningspresent från Annelen nu ikväll, tacktacktack! Bilder kommer senare!

Glöggkväll

Ikväll ska Annelen och Linda komma och hälsa på i vår nya lägenhet. De har fortfarande inte varit hit (eftersom jag inte bjudit över dem) så nu är det verkligen dags!
Vi ska dricka lite glögg och kanske provsmaka muffinsen som jag bakade tidigare idag:) Kristian har åkt till Dalarna med Jocke, aå jag slog två flugor i en smäll genom att bjuda hit dem precis ikväll. K slipper lyssna på allt skitprat också;)

Underbara Saffransmuffins

Lyckliga ni, här får ni ett underbart recept på supergoda saffransmuffins! Jättelätt att göra, och väldigt gott. Gjorde en dubbelsats idag så att det kanske räcker fram till jul;)

Ingredienser
3 st ägg
2,5 dl strösocker
1  tsk vaniljsocker
100 g smör
0,5 g saffran
1 dl vispgrädde
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt

Gör såhär;
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret med saffranet och låt koka upp. Rör i vispgrädden, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Placera ut pappersformar på en plåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
6. Grädda dem i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler.

Svårare än så är det inte!










Ben & Jerry's - en modefluga?

Är det så, att Ben & Jerry's är en modefluga? Är det status att köpa en burk B&J för att sedan krypa ner i soffan och äta direkt ur bruken med en sked? (Just precis, som på film).

Nu har även jag gjort som nästan alla andra, igår i Hudik så köpte vi oss två pyttsar var, jag och Frida. Främst för att flera jobbkompisar sagt att den är "såå god!", "åh, ikväll ska jag äta Ben & Jerry's" och "jag måste nästan åka till Sundsvall bara för att köpa B&J, illa". Och efter de referenserna kan det ju inte vara annat än tokgott, eller hur?
Smakade lite igår, Phish Food eftersom jag fått tips om att köpa den. Men det var väl inget speciellt? Vad har jag missat? Visst var det god glass (även om jag nog tyckte att den nästan var lite för..stark?) och de små chokladfiskarna var goda, marshmallowsen smakade väl inte så mycket direkt. Och jag hade inte för höga förväntningar, för jag förstod nästan att hysterin kring glassen inte var befogad. Inte enligt min mening i alla fall.

Sådär, nu har jag ägnat ett inlägg i min blogg till en glass som nog fått för mycket uppmärksamhet om man ska vara ärlig.






Ledig dag idag

Idag har jag och Frida snurrat runt i Hudik några timmar. Tanken var att vi skulle köpa de sista julklapparna, men vi hittade inte en enda! Bara till katterna och kaninen. Och så gjorde vi missen att vi började med att fika eftersom det inte var så mycket folk då, efter den räkmackan blev vi supermätta och orkade knappt gå! Kanske därför vi inte hittade någonting, koncentrerade oss alldeles för mycket på att ta oss framåt istället för att titta ut lämpliga klappar.
Vi tog en sväng på köpingen när vi kom hem, hittade en julklapp till Pontus och en till mamma. Vi gjorde ett besök på Flitiga Lisa också, men precis då (bara för att vi gick dit) var Radio Ljusdal där och gjorde någon intervju. Så vi pös iväg ganska snabbt. Får göra ett nytt besök där sen.

Nu har vi slagit in några klappar som vi handlat tidigare, och nu ska jag snart börja med maten. (Frida har åkt hem nämligen). Det blir lasagne idag.

Förresten, jag är ledig från jobbet idag, och imorgon också. Skönt måste jag säga. Synd att inte K är ledig imorgon för då hade vi kunnat göra en julklapps-runda tillsammans.

Frida, juletid-07




Sakta men säkert kommer vi i ordning

Internet är nu på plats, dock ej datorn. Just nu så använder vi TV:n som skärm;)

Nu börjar julen verkligen närma sig, så nu spelar jag julmusik för fullt för att komma i stämning. Har på något vis inte riktigt hunnit med att få julkänslor än, och det även fast jag har sett inte mindre än två livs levande luciatåg! På Stene förra helgen och på jobbet igår.

Snart kommer Frida, pappa och mamma och hälsar på en sväng. De ska bland annat hämta tillbaka strykbrädan. Mamma tog med den förut eftersom vi inte har någon egen. Men vem orkar stryka kläder? Och gardiner byter man ju inte så ofta. Tänkte bjuda den på pepparkaks-kladdkakan som jag har bakat, mums! Kladdkaka+jul kan inte bli fel!

Invigning, julbak och lucia

Bloggen är inte så aktiv för tillfället vilket som sagt beror på att vi just har flyttat. Har inte ställt upp datorn än, och inte vet vi om vi har fått internet till nya lägenheten än heller. Men det kommer.
Sov första natten i lägenheten igår (!) och vi kommer nog trivas. Katterna också. De hade fullt upp hela kvällen igår med alla lådor, nya rum och fönster att upptäcka. Sen sov de så gott i sängen på våra nya fluffiga täcken.

Har just letat reda på några goda julrecept. Mer info och bilder kommer när bakningen är genomförd!:)

Jag och Frida tog en sväng på köpingen igår och inhandlade några julklappar. Och även fast julen börjar närma sig känner jag inte någon brådska över alla julklappar som ska köpas. Det svåraste blir som vanligt lillebror, K får hjälpa mig att knäcka den nöten.
Idag har vi (jag, Kristian och Frida) varit på julmarknaden på Stene och tittat på lucia+köpt lussebullar med socker på! Mums, de är riktigt goda!


Pics

Två random bilder, bara sådär.


Midsommarafton 24 juni-05. Hur kunde K missa den solnedgången?


 


Gammal bild på mig tagen i studion på skolan, lääängesen!


Är i Åsbo ikväll också. Känns som att jag skulle vilja vara ledig några dagar till från jobbet men det är bara att pallra sig iväg till Arbrå imorgon och jobba. Det är ju faktiskt onsdag imorgon, vilket betyder nästan helg. Nice.


Ett litet livstecken

Har inte blivit något blogg-skrivande de senaste dagarna då vi har haft fullt upp med flytten. Och än är vi inte klara. Tur att jag tog ledigt från jobbet två dagar och inte bara en, skulle nästan ha behövt vara ledig på onsdag också med tanke på hur det ser ut i lägenheten just nu.
Nu är vi hemma hos mamma och pappa, har sovit här hela helgen och ska sova här inatt också. Men imorgon kväll kan vi förhoppningsvis sova hemma hos oss. Hoppas att missarna kommer komma till rätta bara.

Får se när det blir någon bloggning nästa gång, vi har ju som sagt inget internet i lägenheten och inte har vi kommit i ordning heller. Men så fort som möjligt är jag tillbaka igen!




RSS 2.0