Sista onsdagen i mars 2013

Jag hade tänkt hitta några bra tygstuvbitar på Tradera igår men jisses vilka gräsliga tyger folk säljer! När jag tittade för någon vecka sedan så var utbudet bra mycket bättre än vad det var igår! Någon som har något tips på vart jag kan hitta fina tyger? Småblommigt, pastelligt, vårigt?
 
Har precis kommit hem efter att ha jobbat och hälsat på svärföräldrarna innan de drar till fjälls. Ska titta på Sveriges Mästerkock och bara mysa i soffan med hjärtat, perfekt kväll♥
 
Och sist men inte minst; Grattis till lillasyster som fyller år idag!
Varför äter jag inte smoothie oftare för? Hur gott som helst ju! (Bild från tidigare i månaden, nu har vi inte ens fått i oss middagen än)

Nytt i glassdisken

Har ni smakat denna? Hallonkrämen som är mitt i glassen smakar precis som Kiviks hallonkräm, alldeles len och jättegod. Och glassen som smakar jordnöt påminner så himla mycket om något men jag kan inte komma på vad, gott är det i alla fall.
 
Och nej, så mycket roligare inlägg än så blev det visst inte ikväll, alldeles för trött. Ska försöka hitta lite tyg nu hade jag tänkt, skulle behöva sy en gardin till lilla toan samt så skulle vi behöva nya kuddfodral till kuddarna i soffan (alltså inte själva soffkuddarna, jag menar till dom kuddarna som vi har som "prydnad" i soffan). Inte för att jag vet om det är en så jättebra idé att jag syr, men jag skulle ju kunna prova i alla fall.
 

Några middagar den senaste tiden

Jag har inte ätit än ikväll så jag börjar bli lite hungrig. Blir kanske inte bättre av att kolla på matbilder. Nachostallrik, spaghetti och köttfärssås, piroger fullproppade med massa gott och biffar med fetaost. Men dom där pirogerna alltså, hur goda som helst! Tur att min sambo är så bra♥

Lite såhär såg födelsedagsfikafesten ut

Hej fredag kväll och hej helg! Det är alldeles lagom att jobba i fyra dagar och sen vara ledig i tre tycker jag. Ledig i måndags, ledig nästa fredag och ledig nästa måndag. Tänk om det kunde vara påsk lite oftare?
Vi har ingenting alls planerat i helgen vilket faktiskt känns väldigt skönt. Åka in en sväng till stan och handla lite (lekakulor till exempel så att man kan plantera lite snart. Skulle vilja prova att plantera paprika - borde väl inte vara alltför svårt?) men annars - ingenting! Kanske att Tobbe har match, får höra sen när han kommer hem från träningen.
 
Fotbollskväll ikväll eftersom Sverige möter Irland. Ska väl titta lite jag också även om inte tv:n kommer få min fulla uppmärksamhet.
 
Här nedan kommer några bilder från min födelsedagsfikabjudning. Min första tårta som jag gjort faktiskt (citronkräm och kokosgrädde) och mina första makarons också (vanilj och lakrits), sen bjöds det på bullar och kärleksmums efter Leilas recept, och småkakor med hallonsylt och maräng efter duktiga Lisa och Monica Eisenmans recept. Dock så känns det som att flera kort har försvunnit från kameran? Jättekonstigt, men jag är väldigt säker på att det till exempel fanns kort på tavlan som jag fick av lillasyster. Ska jag behöva formatera om kortet tro?
 
 
 

torsdag veckan innan påsk

Vi skulle äta stuvade makaroner och köttfärssås igår (den som inte har provat den kombon borde göra det bums!). Men sen så visade det sig att vi bara hade pytte makaroner. Så jag tänkte att stuvad spaghetti får det bli istället (hade pappa i telefonen och han sa att han hade ätit det förut, stuvad spaghetti). Sen så insåg jag att vi hade alldeles för lite mjölk kvar, eftersom vi drack det till maten i förrgår (pannkaka) så då blev det ingen stuvning heller. Så spaghetti och köttfärssås slutade vi på. Gott det också i och för sig men inte riktigt vad jag hade tänkt mig.

Var på gymmet för första gången ever igår, lilla jag alldeles själv men det gick bra! Fick hjälp att ställa in crosstrainern och sen var det bara att köra. Trodde jag skulle dö efter t r e hela minutrar men jag lyckades hålla i i en halvtimme i alla fall. Försökte att inte bli alldeles psykad av att tjejen brevid mig hade motståndet på typ det dubbla mot för vad jag hade, och sen var det allt lite tråkigt att bara stå där också. Måste fylla telefonen med massa bra musik till nästa gång!

Söndag den 17:e mars 2013

Efter ett lyckat dygn i Gävle så sitter vi nu lite halvtrötta hemma i soffan och kollar på fotboll, får se hur länge vi orkar hålla oss vakna ikväll! Har tagit ut en ledig dag från jobbet imorgon och det känns så himla skönt! Ingen söndagsångest här inte.
Gävle bjöd på några av de bästaste människorna, god mat (förutom middagen igår, den får inte jättehöga poäng. Salt kött, en liter sås x 2 (ja, man kan få för mycket sås, i alla fall om den ena av dem inte smakar sådär jättegott), charader, massa dans, soligt väder, lite sömn, fönstershopping fast i affärer och så hälsade vi på på sjukhuset (vi hälsade på någon, vi själva klarade annars av att hålla oss därifrån.) Bra helg alltså!
 
Imorgon blir det ett besök i Åsbo för att hämta hem katterna, och så ska vi till Colorama för att lämna tillbaka och kanske byta ut några tapetprover. Omtapetsering i tv-rummet är pågång och vi försökar hitta någon tapet som vi gillar. Vi har hittat två stycken än så länge som vi gillar, får se om hyresvärden håller med också.

fredag morgon

Äntligen sista jobbdagen för den här veckan - fredagspepp! Har på mig min varmaste kofta idag eftersom det var -21 grader när vi steg utanför dörren imorse. Känns så ovärt att det är så kallt när det enda man gör nästan är att längta efter vår! Fast jag gillar vintern också, speciellt nu när det är soligt ute, värre i januari när solen knappt tittar fram.
Sitter planterad på jobbet nu i alla fall, börjar inte förens om en timme (T börjar nu och vi samåker ju så då blir det såhär) så ska börja läsa Keplers senaste hade jag tänkt, Sandmannen. De tre föregående är ju så bra och jag tror inte att jag kommer bli besviken på den här heller. Läste just ut Torka aldrig tårar utan handskar, av Jonas Gardell och den var himla bra. Så mycket som man inte alls är insatt i och vet om faktiskt, så den är absolut läsvärd för den som inte har läst. Nu är det bara till att vänta på att de andra två böckerna kommer ut.

[bloggar från mobilen nu så ni får klara er utan bilder den här gången, även om jag personligen tycker att det är roligare att blogga när jag har bilder att bjuda på]

Gokväll!

Så, vad händer? Chokladsug så stoppade i mig en banan istället (det är förresten bra att äta banan innan man ska sova, man blir..trött? avslappnad? av det) vilket jag hoppas hjälper. Avbokade mitt inbokade zumba-pass eftersom jag inte trodde att jag skulle hinna dit, inser att jag hinner men då är det för sent att boka in sig, så det blev en powerwalk istället - i mörkret! Mobilen dog precis när jag kommit tillbaka till postlådorna så jag är glad över att batteriet inte gav upp tidigare.
 
Imorgon blir det jobb hela dagen lång, sen ska jag åka till Åsbo och lämna av katterna för lite helgmys. På lördag åker vi nämligen till Gävle för att hälsa på lillasyster o Mats. Vi tänkte testa på utelivet i Gävle, får väl se om det är något att rekommendera!
Såhär såg det ut i mars förra året, utekväll i Bollnäs på en spelning med Mustasch 

En liten tillbakablick

Är jag verkligen så upptagen så att jag inte ens hinner blogga på vardagarna? Det verkar nästan så, och den här veckan känns det knappt som att jag har suttit i soffan någonting, förutom i onsdags kväll då som är obligatorisk tv-kväll (jag har suttit i soffan flera kvällar, men inte sådär jättelänge och kan tänkas att jag var lite trött också). Sen blir det alltid såhär när jag sätter mig för att blogga; vad fasen ska jag blogga om?! Vi gör såhär - vi dyker ner i fotoarkivet så ska vi se om vi hittar något roligt där!
 
Och vill ni ha vårinspiration så ska ni kika in här, pastelligt och fint! Eller så kikar ni in på hela bloggen så får ni se kuddarna hon har sytt också, hur fina som helst!
 
Förresten så har jag precis förberett maten tills Tobbe kommer hem och självklart så lyckades jag på något sätt slå vispen ur kastrullen när jag höll på att göra sås (vilket förövrigt är svårare än vad man kan tro utan recept!) så att den hamnade på armen. Så en bränd Johanna, ja lite.
 
I november så hade Annelen inflyttningsfest. Då såg det ut ungefär såhär;
Efter några (hrm) glas bål, soffhäng och balkonghäng, underhållning och lite dans så begav vi oss ut i natten på nya upptåg.

Äntligen helg!

Hade så mycket saker att komma ihåg att göra efter jobbet idag så jag var tvungen att skriva en lista för att vara säker på att komma ihåg allt. Det farliga med listor är just om man skulle glömma att skriva upp någonting – då finns det inte en chans att man kommer ihåg att göra det sen! (Eller jo, när det är lite väl sent för att göra det kanske)

Perfekt jobbdag idag, slutade redan klockan 13 och dagen känns ju så mycket lättare när man får gå hem lite tidigare. Nu blir det full rulle här hemma, städning, bakning och målning är det som står högst upp på listan, hoppas på att vi hinner med lite fredagsmys i soffan också innan kvällen är till ända. Dock så har vi kollat klart på SoA säsong 5 så det kanske blir en film ikväll istället? Men släpp gärna säsong 6 snart för det känns som att jag skulle behöva se den. Nu.

Åter till bakningen. Jag ska baka en, två, tre saker idag, kommer börja med nummer tre så att jag får det klart. Och igår lyckades jag med någonting som kanske inte blev helt perfekt men bra mycket bättre än vissa resultat som jag sett på internet (helt ärligt så trodde jag att det skulle gå bra, så hade blivit ganska besviken om det inte gått som jag trodde att det skulle göra). Så det blev en liten (liten!) segerdans igår kväll innan vi borstade tänderna (vilket Tobbe säkert inte kommer ihåg för han var så trött). Lite mer information om bakningen kommer senare för den som är intresserad, bilder och så, men just nu kan jag inte dela med mig så mycket mer än såhär för vill inte avslöja menyn. Lite spännande ska det ju vara att gå på fikakalas!Födelsedagspynt på min jobbplats, fint med råttor istället för farliga ballonger!


RSS 2.0