Ett ålderstecken

Det blev en väldigt lugn kväll igår. Vi började med mat från Michel's - för min del blev det kycklignfilé med tzatziki och stekt potatis - gott! Efter det blev det soffhäng, tre drinkar, prat + massor av jäspningar. Vi konstaterade att vi måste vara betydligt fler än tre personer för att orka hålla igång en hel kväll. Vi antar att det beror på att vi börjar bli gamla, vi är ju trots allt snart halvvägs till 50. Vi gjorde ett ryck vid halv 12 och bestämde oss för att trots allt gå ut (ja, jag och Annelen gjorde det). Massa okänt folk på Järnvägs (mammornas afton?) men vi hade trots allt trevligt där vi satt vid ett bord med två Ramsjö-bor (däribland Kristian) och två Loos-bor. Dom är crazy dom där grabbarna, eller vad säger du Annelen?!

Idag är tanken att vi ska bege oss till Åsbo, mamma sa att jag har en stor hög med post där, bland annat något från Arbetsförmedligen? Why? Jag jobbar och står i, så lämna mig ifred tack. Åsbo var det ja. Kom på att de ska ta upp pärer där idag och mamma jobbar kväll, så måste ringa och höra efter så att det är någon hemma. Antar att vi får vänta en timme till eller två innan det är någon idé att åka.


Us

Hittade ett gammalt kort...


En timme, sen smäller det

Jag håller på att ordna lite här hemma inför senare, men nu får det allt räcka. Ska snart slänga mig i duschen istället.

Fikade på Finess med tejerna, blev en toblerone-biskvi och ett wienerbröd (!) för min del, och ett glas vatten. Det var vattnet som gjorde det tillåtet att ta två tillbehör istället för ett, så jag och Linda satsade på det. Annelen shoppade loss på systemet, hela FEM Absolut Vodka-flaskor fick hon med sig hem! Herregud, hur ska detta sluta? Det blir i alla fall mat från Michels (som vi tar med hem hit) och drinkar ikväll. Alkoholfria för Linda om jag förstod det hela rätt.


Några bilder som vill ses

Har just letat upp några drinkrecept tills ikväll, Vaniljvodka och Hpnotiq kan väl inte bli annat än succé?! Snart så är det dags för en sväng på köpingen med Annelen och Linda. Systemet och Finess är det som är bokat, sen så får vi se vart nosen leder oss.

Här nedanför är några bilder från kräftskivan hos Martin och Cicci för typ ett halvår sedan. Näe, men det var någon vecka sen i alla fall.


En liten tös

Har ni sett, hon har faktiskt varit såhär liten!:)


Det blev fredag den här veckan också

Dags för en liten uppdatering här tror jag bestämt. Det var en rätt seg dag på jobbet idag, men fredagskänslan infann sig och gå gick det lite lättare att jobba. Fick även medlyssna med en nykomling, Camilla, det var faktiskt skönt som omväxling.

Kristian och jag har startat fredagskvällen med kinamat, för min del blev det stekt ris. Nästa anhalt för kvällen blir Idol och efter det Skavlan. Förra fredagen var ju faktiskt Winnerbäck med där och det tackar vi för!

Imorgon kväll blir det middag och drinkar tillsammans med brudarna, jag hörde även ryktas om en fika under dagen?


Det gäller att vara ute i tid

Ja jag säger då det, gissa vad jag har gjort nu?! Beställt julgardiner;) En från Jotex och en från Ellos, kommer väl om sisådär en vecka skulle jag tro.

Vi har haft besök av Kristians bror, mamma o farmor tidigare ikväll. Kristians farmor blev lite kär i katterna och hon kom fram till att hon nog skulle kunna tänka sig att ha en själv. Nu är det dags för en dusch, sen kanske man ska tvinga K att titta på fru Anka? Fast det är ju hockey förstås, så det lär väl bli lite svårt.


Annelen och jag får till det

...i Lillhaga;


...och på Järnvägs;


Söndag den 20:e september

Idag har vi varit till Åsbo och hälsat på. Passade på att få oss lite fika, pappa provade Kristians bil, jag rensade i två klädlådor så att de blev en, tittade på mammas stora blomma + tog bort lite av Poppys päls. Det börjar bli vinter åt honom så nu släpper han sommarpälsen. Tog med mig en skiva till Ljusdal, Nickel Creek. Det var läängesen jag lyssnade på den!

Annelen o Carlsson, vad gör vi nästa helg? Rock on?! Jag har en liten plan som jag tänkte dela med mig av, men jag måste ju kolla av om ni har kommit på något lika bra som jag har först. Så?


Husmor

En sådan har jag varit nu ikväll, plockat undan i köket, + att jag håller på att tvätta. Då förtjänar jag absolut att sjunka ner i soffan och titta på;
* Idol 20:00 på TV4
* True Blood 22:00 på SVT1

Men först; tvätt!

Snart är den här

 

Bild från cdon.com


High five!


Skön stil, försök ni bara

Är det ingen som vill komma och fika? Jag har rabarberkaka att bjuda på, inte så tokigt va? Och hemmagjord saft (det är mamma som har gjort den så den är väldigt god).

Ikväll är det Idol-dags, det skulle visst vara från Gävle ikväll. Kanske man ser någon som man känner igen?

Freja önskar er en god kväll också.


Sol, frisk luft och tosca-kaka

Det blev inte så mycket fotat i Åsbo, däremot så plockade jag lite svartvinbär + blommor. Och så satt jag ute och njör av solen, så härligt! Jag tvättade en matta också, men givetvis så glömde jag den i tvättmaskinen. Hoppas att min bästaste pappa har sett den och att han har hängt den på tork.

Ikväll blir det filmkväll med K. Vi ska kolla på Kommisarien och havet, ett svenskt- tyskt drama som är baserad på Mari Jungstedts bok Den du inte ser (mycket bra bok för övrigt!). Boken är säkert mycket bättre än filmen, men man kan alltid ge den en chans. Jag har gjort en tosca-kaka nu ikväll också, så vi måste nog allt provsmaka den också!


En kväll på Böngatan

Tack för en trevlig kväll igår flickor! Sen att Stadt inte rockar för fem öre är ju inte vårat fel. Jag blev ett par skor rikare igår också, tacktack.

Idag vänder vi snoken mot Åsbo-skogarna. Kristian ska visa sin bil för pappa, och så vill vi komma ut lite istället för att sitta i lägenheten hela dagen. Tar med kameran så får vi se om jag gör något foto-fynd.

Bilderna från igår ser ni här nedan. Och tyvärr Carlsson, det blev inte fler än såhär. Vi var inte så taggade om man säger så, jag tror faktiskt att vi var mer upplagda för en filmkväll:) Men bilderna från kräftskivan som var för..två veckor sedan (?) kommer upp inom kort. Jag har faktiskt flyttat över dem till datorn nu, så nu börjar det närma sig!

Enda bilden från Stadt, såhär roade var vi


DJ Johanna?

Sitter och pysslar ihop en skiva tills ikväll men det är fan inte lätt. Det spårar alltid ut på slutet, det blir massa rock, hårdrock, rock. Sånt som jag gillar, men som Annelen inte riktigt gillar. Och är det inte rock så är det alldeles för slow. Det kanske blir pannkaka av allt tillslut. Men jag har fyra timmar på mig innan det är dags att bege sig, så något borde jag väl kunna sätta ihop tycker jag.

Freja och Vidar fick en tunnel idag, uppskattad som ni kan se:)


Rosehip Berry

Ikväll är det som sagt cocktail-party hemma hos Annelen. Nåt ditåt i alla fall, vi ska förtära lite alkohol. Sitter här och laddar upp med en kopp te (köpte nytt idag igen, det där som jag köpte som smakade hallon och blåbär var det en minst sagt skum smak på) och Spotify. Just nu; Dead by April. Skulle ha dragit ihop en skiva tills ikväll också, men jag vet inte om jag känner mig tillräckligt inspirerad? Vi (Kristian) har kopplat till den andra hårddisken nu i alla fall, och alla kort fanns kvar, lättnad!

[Jag gillar redan det nya teet som jag har köpt, fast jag inte ens har smakat det. Det är rosa!]

Ojoj, tur att jag alltid brukar ha lite honung i mitt te, det var faktiskt lite surt!

Säg det med en blomma

Har lite beslutsångest över vad vi ska titta på ikväll. True Blood är inbokat klockan 22, men frågan är om vi ska kolla på Idol eller på Livvakterna nu klockan 21? Båda programmen går att se på svt1 och tv4. Åh, snart börjar det också, dags att ta ett beslut!

Den här veckan har varit och är rätt bokad på kvällarna. I måndags så åkte K och hämtade en bil, jag bakade och donade här hemma. Igår åkte vi till Åsbo och lämnade av katterna (de ska byta termostater till elementen så då är det bättre att missarna är i Åsbo. Men de har inte bytt idag, så det blir nog imorgon istället), ikväll har vi haft besök. Imorgon kväll ska vi till Åsbo och hämta katterna, och på fredag så ska vi kanske till Ramsjö och lämna den ena Audin. Och på lördag är det cocktail-party;) Love it!

Fin bukett som vi fick av mamma för någon helg sedan


En tygpåse rikare, fritt fram för alkisen

Vi har haft premiär-besök av Kristians mamma ikväll, vi flyttade hit i december men nu var första gången som hon hälsade på. Verkligen på tiden! Kristians farmor ska få komma och hälsa på katterna någon dag också (det blir som när mormor hälsar på, hon hälsar på katterna, inte oss:D ).

Jag premiär-åkte Kristians bli igår, och om jag säger såhär; Ljusdalsbor, ni lär höra när vi brummar förbi!

På lördag är det drink-dags, tack och bock!

Den här tygpåsen hittade jag förra lördagen när jag var i Åsbo och rensade igenom några lådor. Det ska bli min nya partyväska, ja alltså den väska där jag gömmer min aklohol när jag går till Annelen på kvällen. Skulle ju vara tokigt om någon trodde att jag var alkoholist. Därför gömmer jag mina cidrar (eller ciders. Kommer du ihåg det Carlsson, när vi funderade på vad cider heter i plural?), mycket bättre och alldeles oskyldigt.  


Raspberry Blueberry

Jag köpte ett nytt thé på Prix idag som jag tänkte prova lite senare ikväll. Hallon och blåbär, det kan väl inte vara annat än gott?! Kristian är för öveigt påväg/i Avesta just nu för att kolla på en bil, så jag får roa mig alldeles själv (ja, sen har jag ju två busfrön att underhålla också). Funderar på vad jag ska vila ögonen på när jag slänger mig i soffan. Något värdelöst på tv, eller något avsnitt från någon box?


Såhär såg det ut i lördags

* Tunika/klänning från Cubus, Gävle
* Strumpis från Gina, Sundsvall

Kommer ni ihåg Ewokerna?

Där fanns det pilkastarträd (så bra minne har inte jag så att jag kommer ihåg vad de hette), rätt likt dessa dammvippor som jag fotade på en fisketur.

 

Bilden på Ewokerna kommer från google's bildsök.


Böngatan nästa!

Breaking and Entering som vi tittade på igår var bra! Och lite godis fick man stoppa i sig också.

Vi har spenderat hela dagen i Åsbo idag, katterna också. Kristian och pappa har bytt värmepaket på audin (inte klar än, men snart) och jag, mamma och Frida har varit i förrådet och rensat i några lådor. Hittade faktiskt några engelskaprov med alla rätt och en guldstjärna på, inte illa! (Aa okej, det var två stycken som det var så, men ändå.)

Nu ska jag snart fräscha till mig lite sen så bär det av till Annelen. De sköna systrarna Carlsson är redan där och huserar, så jag måste nog allt dit och styra upp det hela! Kommer bli en lugn kväll i alla fall, tror vi satsar på lite chips och en bra film. Eller så skippar vi filmen och snackar massa skit bara, som vanligt!

Breaking and entering

Kan redan nu säga att det finns risk för felstavningar i det här inlägget. Har haft svårt med finger-motiriken hela dagen och jag tror minsann att jag tänker skylla allt på Karla. Hon började dagen med att skriva som en kratta när vi gick igenom några ärenden i morse, och jag fortsatte sedan resten av dagen. Och det håller i sig märker jag. Vet inte hur många gånger jag skrivit fel i det här lilla stycket, redan!

Ikväll blir det nog allt en lugn kväll framför tvn. Känner mig lite trött efter veckan som varit (sen är det nog vädret som spelar in också, men det är väl bara att vänja sig antar jag) och det känns ganska lockande att krypa ner under en filt med en laddad godispåse och kolla på en film. Men det blir vidd 21-tiden för just nu så kollar K på fotboll.

Följande film blir det ikväll (visas på 5:an kl 21) ;
Breaking and entering
Historien skildrar brott, både känslomässiga och kriminella, vilket är följden av ett möte mellan en yuppie-arkitekt och en ung muslimsk tjuv. En serie av händelser får arkitekten att omvärdera sitt liv då han blir kär i mamman till den pojke han misstänker stjäl från honom.

I rollerna: Jude Law, Robin Wright Penn, Juliette Binoche, Martin Freeman.

Tillbaka till det som varit

Bilder från kräftskivan i lördags kommer, jag vet bara inte när. Jag har inte ens flyttat över dem på datorn än, så seg är jag. På lördag blir det i alla fall ett besök i Åsbo. K ska byta värmepaket och jag ska rensa ur några lådor som stått i förrådet. Då blir mamma glad. Och på lördag kväll var Carlsson redo för bus, det låter alldeles förträffligt tycker jag!

Det har hänt något bra och ganska roligt också, som jag inte tänker berätta om än. Vill prata med m&p först, det ni! Så ni får allt ge er till tåls. Och sen är det en ny bok som har flyttat in i våran bokhylla, det gillar jag! Har börjat läsa den och I'm in love. Ska ta ett fint porträtt och lägga ut här sen. Mah. Men tills vidare får ni nöja er med några bilder från sommaren.




Bio i september

Kommande på bio;

* Public Enemies (Johnny Depp, Christian Bale, Marion Cotillard)
* The Proposal (Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Malin Åkerlund)
* Beck - i stormens öga (Peter Haber, Mikael Persbrandt, Ingvar Hirdwall

Någon frivillig?


[Nu vet jag för övrigt hur man ändrar till ett engelskt tangentbord]


Åh, jag vill!

Men vad det säger jag inte;)

Hade tänkt försöka mig på en uppdatering, men det är ju så förbannat segt! Har i alla fall varit på bio nu ikväll, Sommaren med Göran. Fick skratta lite, så den var sevärd! + äta godis, inte tokigt.

RSS 2.0