Ut ur garderoben

Eller ut ur krukan i alla fall. Den här garderobsblomman hade behövt en omplantering för ca tre år sedan och det var ungefär då som jag började fundera på att plantera om den. Men, bättre sent än aldrig I guess. Det var lite problematiskt att få ut den ur krukan dock, jag löste det med en sax och en tång. Jag fick med andra ord klippa upp krukan. Nu har den fått en större kruka så att den får plats med alla rötter + att jag klippt ner de gamla stammarna något, så nu hoppas jag på att den växer och blir stor!
 
Har för övrigt ett gäng aloe veror som söker hem, förökar sig som kaniner typ!
 

En blåsig söndag

Kom in för en liten stund sedan efter en promenad i blåsten. Var dock riktigt varmt ute, blev alldeles förvånad för trodde inte att det skulle vara SÅ varmt även om termometern visar 14 grader varmt i skuggan! I mars, det är helt sjukt och INTE bra. Det är ju såklart jätteskönt när en känner vårvärmen men det är så tidigt, tänk vad vi förstör vår stackars planet. 
 
Igår så planterade jag några olika fröer. Bland annat så har jag gett mig i kast med lavendel. Försökte mig på det förra året men de fröna grodde inte ens. Jag hoppas på bättre lycka i år, det luktar ju såå gott! Håller alla tummar och tår för att det går vägen. 
 

Lördagssysslor

Den här dagen har inte börjat så tokigt (bortsett från att jag vaknade ensam i sängen (bortsett från lurvbollarna då)). Jag har varit till Ljusdal för att; 1. Gå på Unitis = failed pga dom hade inte öppet?! Står ju på hemsidan att dom har öppet sista lördagen i månaden men tji fick jag (för andra gången). Ska en behöva ta ledigt från jobbet för att kunna gå på den affären? Det verkar inte bättre! 2. Gå på systemet och köpa en flaska Prosecco. Fick visa leg (as always) och kvinnan i kassan sa "oj, då gissade jag alldeles fel". Hehe, young forever! 3. Gå på Coop och köpa hårfärg. Hittade även några teer som fick följa med hem (sörplar ett just nu, gott!) och fyndade även en bok för 40 kronor som ni kan se nedan. Såg ut att finnas en del smarriga recept i den, alltid kul med ny inspiration (även om jag är lite dålig på att laga mat från kokböckerna som jag har, blir ofta att en googlar fram ett recept, bättring på det!). Träffade även på mami och papi på Coop så efter besöket där så tog vill sällskap till 3. Granngården. Köpte några fler påsar frön, däribland rödbetor, salvia och lavendel. Testade att så lavendel förra året men dom jäklarna grodde inte ens. Hoppas på bättre lycka i år!
 
Efter besöket i Ljusdal så har jag diskat undan lite och lyssnat på en pod (så lämpligt med poddar, allt tråkigt som man tar sig för går liksom mycket snabbare + att det känns som att man gjort något vettigt?!) och nu sitter jag ute på altanen och fikar och dricker chai latte i soolen och bloggar. Katterna myser i solen de med, tror att dom tycker att det är lyxigt att ha möjligheten att vara på altanen. Och det är det, det kommer helt klart bli som ett extrarum nu på våren och sommaren, underbart! Vi ska försöka inreda riktigt mysigt här inne, vi pratade om att sätta upp en budget för att det inte ska springa iväg, sen ska vi självklart använda oss av saker som vi redan har men lite behöver vi köpa för att få det som vi vill ha det. Gardiner bland annat. Vet dock inte riktigt vilken färg jag vill ha, hm..
 
Ikväll så ska jag till Annelen och äta paj och dricka vin, myskväll! Innan det så får vi se vad jag tar mig för, eventuellt planterar jag om några blommor. 
Grön middag på bara 30 minuter = perfa!
Här är bilden som jag försökte lägga upp i typ förrgår på fröerna som jag fick i födelsedagspresent av mami o papi. Ska bli spännande att se de här växa i sommar + att det är nya bekantskaper för mig, sådde bönor i fjol också men inte av den här sorten. Så fint skal!

Tomater

I söndags så åkte de första fröna för säsongen ner i jorden. Jag har gett mig på tre olika sorters tomater varav två busktomater. Trodde jag i alla fall, men det visade sig vara en busktomat och två höga. Det får gå det också, enklare med busktomater dock när en inte har något växthus. 

 
Jag fick några påsar med spännande fröer i födelsedagspresent, två höga klätterväxter/blommor och en påse bönor. Ska bli roligt att se vad som gömmer sig i trädgården och vart jag ska peta ner alla frön. Det finns klättermöjligheter på vissa ställen här på tomten, sen blir det till att ställa upp en och annan pallkrage. 
 
Men nu ska jag sova, så trött efter jobb och jobbmöte på det. Skönt att det är torsdag imorgon, helgen känns inte alltför långt borta. 
 
[tanken var nu att lägga upp en bild på fröerna som jag fått, men det funkar inte att ladda upp den bilden?!]
 

Morgonstund

God morgon! Hoppas att ni alla får en fin dag. Jag ska alldeles strax åka iväg till jobbet. Är det inte underligt att en spenderar mer vaken tid med sina arbetskollegor under en dag, än vad man gör med sin sambo? 
 
För övrigt så är det en hel drös med gulsparvar utanför fönstret nu vid fågelbordet, så mysigt. 
 

Brooken hearted

Ville bara berätta att jag är lite ledsen över att jag totalt missat att Ed ska ha en konsert i Sthlm nu i mars. Varför har det helt gått mig förbi? Och varför är alla biljetter slut (dum fråga egentligen)? Det enda som finns är snordyra biljetter på andrahandsmarknaden (heter det ens så?). Tänker vara ledsen över det här ett tag till faktiskt. Försöker peppa upp mig med hans nya album (går sådär) och med Engmans senaste album. Går bättre, men längtas då istället väldigt mycket efter sommaren. På tal om sommaren så tycker jag i alla fall att det är underbart med dagsljuset som har kommit tillbaka, det blir bara ljusare och ljusare på mornarna och kvällarna. Love it!
Jag vid Helags-toppen. Foto: T Wiklund

Vintervila

Har just kollat klart på tjejernas 3-mil och gaah, frustrerande med stavar som går av och blir ledsen i hjärtat för Charlottes skull. Så himlans tråkigt! 
Är gräsänka i helgen då T har dragit till fjällen, försöker roa mig med diverse aktiviteter. Har tagit in alla pelargoner från vintervilan i källaren och hoppas på att jag ska kunna väcka alla till liv. Såg dock väldigt tveksamt ut för vissa av de små plantorna:( Har även insett att jag har ganska många växter men alldeles för lite plats? Ska nog minsann be T bygga en fin blomhylla eller två, behöver ju få plats med lite småplantor snart också. Tomater till exempel. 
 
Vi har förresten bokat in en resa också, ska bli SÅ roligt och jag ser SÅ fram emot det! I februari nästa år bär det av så det är nästan ett år kvar, så mer info om det kommer senare. 
 
Nu borde jag nog hänga tvätten. 
Och bjuder på en gammal bild pga den där glassen skulle en inte tacka nej till. 

RSS 2.0