Ett år klokare

Handlat, lagat mat, diskat och målat - så har min kväll sett ut. Känner att ögonen börjar bli lite trötta nu men ska försöka hålla mig vaken tills fotbollsmatchen är slut (hålla Tobbe sällskap i soffan medans jag ägnar tv:n sådär lagom mycket uppmärksamhet. Tror jag ska läsa en bok när jag bloggat klart). Imorgon kväll däremot då är det tv-kväll igen! Sveriges mästerkock och Mia på Grötö, det enda som jag följer på tv för tillfället (?).
 
Igår fyllde jag ett år äldre, 28 år har jag landat på nu. Men nej, jag känner mig inte speciellt gammal. Spenderade kvällen tillsammans med två av dom bästa personerna, älskling och Annelen. Annelen bjöd på middag och sen så var vi på bio, Die Hard. Åt popcorn, godis och drack cola, och så fick jag finaste tallrikarna  av Annelen (inte på bion då men hemma hos henne), från Green Gate. Matchade precis den lilla kannan som jag köpte där i lördags. Tack för en supermysig kväll!
 
Bjuder på lite matbilder, en bild på Tobbes jättegoda sallad och sen en frukostbild. Lägg märke till fisken.
 

Snart inleds en ny vecka...

Mysigt avslut på helgen, men nu säger vi snart godnatt efter en dag fylld av målning, bakning och födelsedagsfirande (igen!) av svärfar. Hoppas ni haft en bra helg!
 

Green Gate

Idag så mötte jag upp Annelen för en mysig lunch på Finess, det var på tok för längesen som vi sågs! Första besöket på Finess sedan dom gjorde om, men jag kunde inte se att dom börjat servera chai latte? Borde dom ju helt klart göra, godast! Råkade slinka in på Kardemumma också jag jag kom ut därifrån med en alldeles perfekt liten kanna från Green Gate, kommer passa hur bra som helst på de nya hyllorna som vi fick med oss hem från Ikea förra helgen.
 
Nu ska jag sätta igång med lite bakning, födelsedagsfika nästa lördag och vi har till och med satt igång frysen i källaren så att vi ska få lite mer plats för alla godsaker. Synd bara att jag har känt mig pepp på att baka hela veckan men inte just idag...får motivera mig med lite choklad så går det nog bra!

Årets bokrea

Snart drar årets bokrea igång och självklart så har jag kollat in utbudet på bak- och matböcker som bokus har att erbjuda. Dock (jag gillar det ordet har jag märkt, dock. Tror inte att det är så många som använder det längre? Det är kanske ett sånt här ord som har utgått ur ordlexikonet och ersatts med någon mer modernt ord) så har jag inte hittat något till belåtenhet. Vet inte om Adlibris har något annat att erbjuda men det känns som att det borde vara ungefär samma sortiment där? Värt att kolla kanske! Förut så tyckte jag att det var mysigt att gå på bokrea, välja ut några böcker som fick följa med hem och sedan sitta förnöjt och kolla på sina nyförvärv. Nu tycker jag att det är så bekvämt att bara klicka hem några godingar istället, kanske beror på att utbudet har blivit så mycket sämre och magrare än var det var för några år sedan, eller så är jag bara lat.  

[Edit: har tagit mig en svängom på Aldibris nu och nej, jag hittade inte mycket där heller. En bok hittade jag, Farmors godaste. Titeln och beskrivningen av boken fick mig lite att tänka på min egen farmor och hennes bullar och kakor som hon brukade göra. Som tur är så har jag några av hennes recept sparade och jag är väldigt sugen på att provbaka hennes bullar även om jag inte tror att resultatet kommer bli detsamma. Hon kunde ju göra dom där bullarna i sömnen och jag tror knappast att decilitermått var något som hon använde sig av.]


Onsdag den 20:e februari 2013

Onsdagskväll är tv-kväll. Först Sveriges Mästerkock och efter det, Mia på Grötö. Har bäddat in mig i gästrummet ikväll då grabbarna har tagit över soffan, men en dubbelsäng och en tv alldeles för sig själv (och en liten skål med popcorn) är ju inte fy skam!
 
Jag och Tobbe var förresten till Sundsvall i helgen. Vi började med ett spadygn på Hotell Södra Berget, och fortsatte sedan med en shoppingdag i Birsta innan vi blev bjudna på middag i Åsbo på lördag kväll. Och på söndan hade vi turen att bli bjudna på mat hos Tobbes föräldrar. Väldigt bra och mysig helg!♥

Första mitt i veckan i februari

Nersjunken i soffan framför fotbollsmatchen, lite lagom saltig om fingrarna efter lite popcorn, fortfarande lite förkyld och himla kär i min snygging. Så är statusen just nu. Trodde vi skulle blåsa bort förut också men vi är kvar än så länge i alla fall. Jag hoppas bilen står kvar också.
Freja letade upp på vårat nya skåp i helgen, väldigt imponerade att hon lyckades ta sig upp!

Hej från sjukstugan!

Äppelpaj - check!
Soppa - på spisen!
Disken diskad - check!
Och efter det där så tar jag igen mig lite i soffan, sneglar lite på bandyfinalen och läser lite bloggar. Inte frisk än, känner mig piggare än igår, hostar mindre men täppt näsa fortfarande. Dagens hälsorapport. Får se hur det blir med jobb imorgon, det bästa kanske är att vara hemma för att inte äventyra något. Och så pigg känner jag mig ju inte. Inte T heller.
Tittade på en rätt okej film igår kväll, Deadfall. Vi hade till och med släpat oss till affären igår och inhandlat bland annat chips och dip, men dippen smakade Inte bra. Förkylningens fel helt klart! Så himla tråkigt att vara sjuk, vill bli frisk nu.

Första februari 2013

Vi inleder februari ungefär som januari inleddes - sjukstuga! Japp, vi hostar ikapp här hemma, febern kommer och går och jag tål inte Cocillana märkte vi imorse. Men hostan blev lite bättre i alla fall. Vi har flyttat oss mellan sängen och soffan idag så en speciellt händelserik dag har det inte varit. Hoppas på att vi är lite piggare imorgon!
Sugen på halloumisallad..

RSS 2.0