Blåsiga tider

Det blev inte många timmars sömn inatt eftersom det blåste (och blåser fortfarande) väldigt mycket. Alldeles nyss när jag var inne i köket så kändes det som att hela huset svajade till. Usch, tycker inte att det är kul när det blåser såhär mycket. 
T jobbar idag och jag och missarna har en lugn lördag här hemma. Har kollat på några avsnitt av VD och just nu så har jag semmel-bullar på jäsning. För ja, idag ska det bli semlor minsann!
Köpte det här teet förra helgen och det tycker jag att ni ska smaka, gott!

Fredag den 29:e januari

Woho, fredan är här och den är välkommen! Hade tänkt lägga mig i tid igår (som jag alltid tänker) men vi fastnade framför den nya säsongen av Arkiv X som dom började visa igår. Har inte sett så mycket av de tidigare säsongerna för när det gick på tv så var det dels ganska sent (vid 22 kanske?) och det var ungefär den tiden som jag brukade lägga mig, plus ganska läskigt att kolla på! Men det gör inget att jag är lite trött idag, det var bra och sen är det ju som sagt FREDAG! 
Ikväll så är vi bortbjudna på middag, ska bli mys! Samt ska bli roligt att se hur mycket Blanca har vuxit, hon kanske är värsta superbebisen (vilket hon är såklart!) och tar trappan i stora kliv redan. Ja vem vet, hon kanske redan har börjat övningsköra. 
 
Ska eventuellt baka i helgen, är himlans sugen på semla nämligen och det är ju inte många dagar kvar innan det är fettisdan. Och lite kan man väl få tjuvstarta? Åt ju knappt någon förra året på grund av var inte hemma under hela februari (aa jag vet, jättesynd om mig).
 

Tänkt vad dom här damerna och herrn livade upp på gården, kom springades och hälsade välkommen hem, sprätte runt i kryddlandet så att det luktade kryddor lång väg och tog försiktigt, försiktigt bröd ur handen. Jag vill absolut ha en egen liten höna eller två när vi har eget hus (och nej det är ingenting på gång men näär)!

En onsdag mitt i veckan

Yogapasset igår var väldigt bra och roligt! Gillade att det var Cicci som hade passet också, den nivån passar mig lite bättre, tycker att det nästan är..inte för lätt när Hanna har det, men det är lite mer krävande när C har passen. Har funderat på att gå upp ett steg men vet inte hur jag ska göra. Får se! Nästa vecka håller Anna i passet (hoppas på att det är dans-Anna!) och det ska bli spännande att se hur det är. Aldrig haft yoga med henne (om det nu är den jag tror).
Ikväll ska jag iväg på afrodans, och efter det ska jag åka hem och pussa sönder sambon och gosa med missarna. Inte van att sova borta en dag i veckan!

Får be om ursäkt för lite dålig mobilbild, men hon är ju för söt i alla fall. 

Yogatisdag

Ikväll väntar ett pass yoga på Bergshotellet i Järvsö vilket jag ser fram emot. Kanske lite galet att åka till Järvsö för att yoga, men nu är det så (åker dit och dansar på onsdagar också, men det är till största del beroende på att det inte finns Afropower i Bollnäs, + att jag tycker att den som håller i dansen i Järvsö är mycket bättre än dansledaren/läraren/undervisaren (?) i Bnäs). Brukar även hänga lite hos päronen på tisdagarna innan o efter yogan (dom förser mig med mat o husrum, det är till att ha det bra!) så då får jag träffa dem mitt i veckan sådär, + Annelen också eftersom hon hänger med och tränar! Ska erkännas att det är lite jobbigt att åka emellan ibland, men än så länge så är det värt det!
 
Dagarna knatar på och det dröjer väl inte innan björklöven lyser knallgröna i vårsolen. Ja jag vet, bara januari än men det går ju så fort! Och fem plusgrader idag hjälper ju inte direkt till att bevara vinterkänslan. Vaknade till taktropp imorse vilket fick mig att helst av allt vilja dra täcket över huvet, ge mig -15 istället tack för jag vill inte att snön ska försvinna redan! Det har ju inte ens varit snö i en månad.
Den här bilden tog jag några dagar innan nyårsafton, blank is perfekt för skridskoåkning, och "vårat" hus som skymtar i bakgrunden. 

Filmtips - No Escape

Kollade på filmen No Escape i lördags kväll och den kan jag rekommendera. Väldigt spännande och fartfylld! Den handlar om Jack (spelad av Owen Wilson) som tar med sig sin familj bestående av fru och två barn till Sydöstasien då han fått jobb där. Det dröjer inte länge innan de befinner sig mitt i skottelden och tvingas fly för sitt liv. Både jag och T ger den tummen upp. 
 Bild från mediastinger.com

Januarisöndag

Jag och älskling tog en långpromenad igår och njöt av det härliga januarivädret! Solen värmde när den kikade fram mellan träden och småblåsten nöp i kinderna och jag önskade flera gånger att jag tagit tjockare vantar på mig. Men det var en fin promenad och skönt att andas frisk luft! Vi promenerade hem till svärisarna som bor drygt en mil från oss, och fick oss lite god mat och fika där. 

Väl hemma och när kvällen gjort entré så åt vi räkor och kollade på den första Johan Falk-filmen av de senaste som har kommit ut. Bra avslut på veckan!



Coromandel

Trevlig fredagskväll på er! Jag hänger i soffan och njuter av att helgen precis börjat. Brasan sprakar, katterna snarkar och älskling har köpt hem lite lösgodis, no words needed. Tänkte bjuda på några bilder innan jag dyker in i ett avsnitt av Vampire diaries. Bilderna är tagna på halvön Coromandel som vi besökte under vår första vecka på NZ förra året. Blåsigt men himlans fint! Bilderna är bara från stopp efter vägen, och stopp kunde man göra var och varannan meter och häpnas över naturen (men det gjorde vi såklart inte för då hade vi inte hunnit med mycket under de där veckorna). 
 
Fotot på mig har Tobbe tagit

Återblick



Morgonutsikt

Såhär såg det ut för en vecka sedan när jag blickade ut genom sovrumsfönstret, nu är allt inbäddat i snö! Ca en dm har det kommit och snön faller fortfarande. Till och med klass 1-varning för kvällen pga snö och blåst. Hoppas att kaoset uteblir, jag vill gärna ta mig hem från jobbet. 

Trettondagsafton idag men har ingenting speciellt planerat för kvällen. Kanske kan hitta en bra film på Viaplay att titta på. Och imorgon kastas julen ut enligt ordspråket men vi får se hur det blir med det, kanske spar den lite till. 

Edit: fel av mig, det är ju den 13:e som julen kastas ut och inget annat! En vecka till på mig alltså.



Välkommen 2016

Den fjärde dagen på det nya året har redan tagit sin början, tiden fortsätter att gå fort! Jag har haft en väldigt bra julledighet med familj, god mat, fina klappar, mys i massor och stilla ro och frid. Har faktiskt lyckas med att ta det lugnt, brukar ha svårt att känna att jag inte MÅSTE göra saker men nu har det gått bra. Jag lär mig! 
Fördelen när det inte är någon snö på marken (japp, en grön jul blev det) är att det går att åka skridskor på sjön som vi bor vid. Så där har vi spenderat några timmar under ledigheten. Roligt att åka trots lite ömma fötter och dålig teknik! Nu dalar det dock flingor utanför fönstret så vi får se om det blir någon mer skridskoåkning på sjön, eller om det blir på bandyplan om vi ska åka fler gånger. 
 
Känns väldigt bra att onsdag är en röd dag, veckan känns lite (lite) lättare då. 



RSS 2.0