Sista dagen i maj 2012

Jag sitter och leter recept på efterrätter samtidigt som jag kollar på Anna Skipper - det hon säger går in i ena örat och ut ur det andra? Haha ja man kan ju fundera.
Fredag imorgon, skönt! Det känns som att den här veckan (i alla fall jobbdagarna) har varit i en halv evighet. Tiden  efter jobbet däremot går fort som vanligt. Ikväll är väl egentligen första kvällen den här veckan som vi inte har haft något inplanerat, så snart blir det filmmys resten av kvällen. Bra torsdagskväll!♥

Maj 2011, innan Engmans på Torön

Dagens middag

1 liter vatten
2 buljongtärningar, kött eller ox
200 g köttfärs
3 msk tomatpuré
3 rivna morötter
1 gul lök
En bit purjolök
Vitkål, riven
Kryddpepparkorn, ca 5 stycken
Salt
Allkrydda


Bryn köttfärs och allkrydda. Blanda i rivna morötter och hackad lök (purjon också) och låt detta fräsa med.
Riv vitkålen med osthyvel (eller rivjärn då) och blanda sedan ner i köttfärsblandningen. Mängden kål framgick inte av mammas recept, så efter tycke och smak antar jag. Jag tog nog..ca 5 dl? Blanda i tomatpurén.
Höll över allt i en kastrull, koka sedan i vatten med buljong och kryddpepparkorn. Smaka av med salt. Soppan är klar när morötterna och kålen är mjuka.

Servera soppan med en klick creme fraiche.


Just another day

Har vilat mig lite i soffan efter att faktiskt ha rört lite på min lata röv, kändes som första träningen ever typ. Kom av mig alldeles (igen) när jag blev förkyld, sen har nästäppan hängt i men nu får det allt vara nog! Hoppas att lillasysters knä blir bra tills nästa vecka så att vi kan träna tillsammans då?

Nu är det dags att sätta igång med middagen innan T kommer hem ifrån fotbollsträningen. Hoppas bara att hans knä är helt och fint när han kommer hem..middag vare ja, köttfärssoppa blir det ikväll, mammas recept. Kanske slänger upp det senare för den är himla god, vad jag kommer ihåg i alla fall.


Thursday evening

Har just kommit hem från en picnic, årets första! Helt otroligt vad varmt det är ute, solen värmde fortfarande när vi åkte hem. Nu ska jag snart packa om väskan inför Stockholms-resan imorgon, sen kanske vi kryper ner i soffan och kollar på ett avsnitt av One Tree Hill, bra tradition där tycker jag.


Tisdag den 22:a maj 2012

Lagat mat (med hjälp), diskat, bakat kladdkaka, tonat håret. Men nu får jag sitta ner i soffan och vila benen lite i alla fall, ett avsnitt av One Tree Hill väntar, och lite mintglass till det.
Har varit himla bra väder idag också men det blåser fortfarande liite kallt, men det känns att sommaren är på gång, härligt. Blev lunch ute i solen på jobbet idag, inte så tokigt.

Nu jobbar jag bara två dagar till, sen så bär det av till Stockholm på fredag för Ozzy-konsert. Kommer nog bli himla bra det med!


...

Hand in hand forever ♥

Some other day

Nu börjar hårfunderingar dyka upp igen. Får sånna dippar ibland, att jag skulle vilja göra något annat, ljusa upp det lite kanske? Eller slänga i några slingor? Men jag trivs ju i det mörka också, men jag har ju haft det i flera år..och med ljusa upp så menar jag förresten inte jätteljust, vill ju fortfarande ha rätt mörkt men i nån färg som lutar mer åt det brunröda hållet (eller, vill jag verkligen ha något åt det röda hållet?) än åt det svarta. Har i vilket fall som helst köpt toning idag, samma gamla vanliga som jag brukar köpa, så hårfärgsbyte får med andra ord vänta.

Oj, nog om det. Det bjöds på god äppelkaka och knäckig hallonpaj (även om den kanske inte var just så knäckig så var den ju god ändå) idag på födelsedagsfikat. Smarrigt värre. Är fortfarande jättemätt vilket inte är superbra eftersom jag ska möta upp brudarna för mat på Condis om en timme. Kan ju i och för sig vara ekonomiskt att inte vara så hungrig, då behöver jag ju inte beställa någon stor portion mat. Går ju alltid att hitta nånting positivt.

Senare ikväll/natt ska jag hämta hem en slirig (?) pojkvän, tänk vilken snäll flickvän man är alltså!

Jag och Tobbe vid Bolleberget

Bengts kossor i Åsbo

Ny choklad, good!

Första mötet

Efter att vi varit på middag hos Tobbes föräldrar igår så tog vi en sväng ner till Hällen. Första besöket där för min del men det blev inte så många kort för jag var inte ultimat klädd för att krypa omkring på stenblocken och kamerabatteriet var näst intill urladdat. Några foton hann det bli i alla fall, här nedan ser ni några.

Ikväll ska jag träffa två av mina tjejer och det ska bli himla trevligt! Blir ju så länge mellan gångerna så vi lär ju ha en del att upptadeta varandra om misstänker jag. Men innan det så ska vi äta frukost, städa, duscha, handla, packa in missarna i bilen och åka till Ljusdal, och sen gå hem till Frida och Mats för födelsedagsfika. Det gäller ju att se till att man har saker att göra;D


Ledig dag

Början till en lasagne puttrar på spisen, solen skiner, hockey-kväll, mörk choklad med kokossmak. Inte så illa faktiskt.

Vi ska strax packa in lasagnen i bilen och åka och bjuda Tobbes mamma på mat, efter det blir det hockeytittande och kanske en liten fotorunda innan om vi hinner. Och på tal om foto - jag undrar om det inte är dags att utöka familjen snart?!

Sushikväll

I lördags kväll...

Jag var där

Mats var där

Frida var där

Tobbe♥ var där

Nytänkande

Soppan var där

Massa god maat!

En fredag i maj

Vi hade grill-och hockeykväll igår, maten blev bra mycket bättre än vad resultatet av kvällens hockeymatch blev om man säger så.
Idag har vi bara myst runt och gjort saker som vi ville göra, kollat på fiskeprylar, handlat på dollar, ätit lunch på Finess, varit på loppis, ätit årets första mjukglass. Sen har vi hunnit med att städa lite, och nu ska vi hem till lillasyster och Mats för sushi-spel-och Silverfang-kväll. Tokbra!


Söndag den 6:e maj 2012

Ser ut att bli hyfsat väder idag, skönt med sol igen!

Har just tittat på ett avsnitt av One Tree Hill och nu sitter jag i soffan och väntar på frukost. Hur underbart som helst att bli serverad:) Synd att inte solen skiner på balkongen än - men om någon timme så. Rätt fint att vi har smörgåstårta i kylen också, blev massor över igår så Tobbes föräldrar skickade med en stor bit. Tackar man ju inte nej till.

Nu vill jag att min förkylning ska försvinna putsväck så att jag kan träffa Annelen igen snart, håller mig ifrån henne tills jag mår bättre så att jag inte smittar ner henne med ytterligare några nya baciller. Krya på mig!

Bara för att vi är så jäkla snygga på den här bilden;P

Lördag den 5:e maj 2012

Sitter nyduschad i soffan och väntar på att Tobbe ska komma hem från innebandymatchen. Födelsedagsfika väntar och ryktet säger smörgåstårta, mums! Ska slänga på mig lite smink också men det var så skönt och sitta här och bara ta det lugnt, lyssna på regnet. För ja, det regnar idag. Bättre än att det snöar som det gjorde igår, regn känns ju ändå somrigt. Hoppas på finväder snart igen, var ju underbara dagar i början av veckan.

Vi kollade på Happy Feet imorse när vi käkade frukost, helgmornar är för bra alltså♥


RSS 2.0