Torsdagssvammel

Nu har det varit kring -23 grader (26 imorse) i tre (?) dygn, det är så härligt med riktigt kallt väder! Himlen var så otroligt vacker imorse när jag åkte till jobbet, önskar att jag hade haft tid att stanna och fota lite men icke, inte många minuter till godo där inte. 
Imorgon kväll vankas besök och jag tror minsann att vi ska klämma en selma! Hoppas bara att jag lyckas hitta några på typ ICA...åt förresten världens godaste saffranssemla innan jul, mhm. 
 
Nu blir det en serie innan det är dags att lägga sig, funderar på antingen Vikings eller Bron, lutar åt att vi ska ge Bron en chans till. Hört att den ska vara bra men vi har bara sett ett avsnitt än så länge. 
 
 

Vinterlandskap

Äntligen så har vi fått en riktig vinter med massa snö och snötyngda granar! Ska det vara vinter så ska det vara vinter på riktigt tycker jag och just nu kan jag inte klaga. 
 
 

Äventyr väntar

Tiden går så fort nu och det är verkligen inte många dagar kvar innan vi ska åka till Sri Lanka. Har nog inte riktigt fattat innan att vi ska åka, men nu efter jul ocn nyår så känns det mer verkligt. Det ska bli underbart härligt och samtidigt lite av en utmaning då vi totalt är nio personer (varav två barn) som åker. Många viljor med andra ord;) I helgen som var så bokade vi det näst sista boendet, nu har vi det sista boendet kvar att boka (och hitta) och sen så är vi klara med den biten. Vi har bokat några boenden via Airbnb och resten via "vanliga" hotellsidor. Hoppas att våra bnb-boenden fungerar bra (och de andra såklart)!
Väl på plats så ska vi bland annat gå upp för Adams Peak, är lite nervös inför det pga att det är typ sju miljoner trappsteg upp till toppen. Jag kommer vara helt förstörd om jag ens lyckas ta mig upp. + att en går mitt i natten också, typ vid 02 (tidigare ändå kanske?) för att komma upp till toppen lagom till soluppgången. Hoppas verkligen på bra väder...

 Bild härifrån

Fölunge

Jag orkade (hör och häpna!) hålla mig vaken inatt, tror jag kom i säng strax innan klockan fem i morse! Puh, var kämpigt men det gick. Synd att hockeymatchen inte gick lika bra, men det var ändå värt pga dom spelade bra!
 
Tog en promenad idag och passade på att fota lite, det här fölet alltså, SÅ söt! Och så lurviga öron (hade hen i somras också, fölpäls♥). 
 

Helgro

Trots att den här jobbveckan var kortare så känns det lika skönt (skönare?) med helg. Har ätit middag och nu slappar vi i soffan. Ska öppna ett paket som jag hämtade idag efter jobbet, spännande! :D Och senare ikväll (eller ja, inatt klockan 02, så jäkla sent! Fattar inte hur jag ska orka hålla mig vaken) så är det finalen i JVM. Blir nog en sovmorgon imorgon tror jag bestämt. 
 

Några serier under 2017

Jag tänkte att vi tar en liten koll på några av de serier som jag kikade på under 2017. Det blir ju trots allt några serier under ett år inser jag. Vi kikar närmare på några stycken av dem, jag har säkert lyckats glömma bort någon favorit också. 

Alltså, Skam i mitt hjärta. Ingen har väl missat och har ni det, se bums! Så bra och så viktig serie, önskar att den funnits när jag var tonåring. 

Kalles sex liv Älskar denna! Kalle Zackari Wahlström åker runt i landet och träffar olika människor som har valt annorlunda (annorlunda mot normen liksom) liv att leva på. Verkligen inspirerande, får en att vilja ta sig ur ekorrhjulet som en hamnat i. 

 Såg nog alla tre säsonger av Gåsmamman 2017 och jag tycker att den har varit riktigt spännande! Verkar komma en fjärde säsong också vilket jag ser fram emot. Handlar om Sonja (Alexandra Rapaport) som dras in i den kriminella världen med buller och bång. Och ja, alla runt omkring dras ju in dom också såklart. Knark är inte bra hörrni.

Game of Thrones Säsong hade premiär förra året och nu väntar jag på nästa säsong. Behöver väl ingen närmare presentation känner jag. Rekommenderar att en är pigg när en ska kolla, det är såå många karaktärer att hålla reda på! 

Jordskott är en lite annorlunda och på sina håll lite småläskig serie. Såhär står det på svt: "Hur långt är vi beredda att gå för att skydda de vi älskar, och vilka dolda krafter kan slå tillbaka om vi låter egoism och girighet styra våra liv? Jordskott är en skrämmande historia med rötter i den svenska urskogen." Det finns två säsonger än så länge.

Flykten till vildmarken Jag har sett första säsongen men den verkar inte finnas på URplay längre, däremot så finns säsong två såg jag precis så den vill jag se! Första säsongen handlar om programledaren Kevin McCloud som reser till avlägsna platser (nåja, en var typ skogen i Jämtland, inte så avlägset kanske) och träffar brittiska familjer som har valt att bryta upp från vardagen och skapa sig ett nytt liv. Till exempel en familj som valt att flytta till Sydamerika där de bor i djungeln vid foten av en aktiv vulkan. Känns lite lagom tryggt sådär. Verkligen intressant att följa människor som vågar ta steget, även om detta verkligen är åt det extrema hållet. Kalles sex liv känns närmare för det är inte lika extremt som detta. Men ändå väldigt intressant. 

Älskar Girls samtidigt som en kan bli så irri på vissa karaktärer ibland. Handlar om ett gäng vänner i New York, kärlek o intriger och allt mellan himmel och jord. Såg precis att det finns sex säsonger och jag är därmed inne på den sista :(  

Älskade familjen Mandelmann, ni ser ju, dom är ju för söta! Mandelmanns Gård har visats i en säsong och det kommer en sprillans nästa vecka! Gustaf och Marie driver en gård på Österlen i Skåne. Självhushållning, djur, mat och bak och växtligheter. Underbart!

Sommar med Ernst, Jul med Ernst, allt med Ernst tycker jag om! Så mysigt att kolla på tycker jag (även om jag inte uppskattar allt som han gör så hör det sommaren och julen till).
Sådär, ett stycke tips såhär inför helgen varsegoda!

31 dagar

När en inser att resan som bokades för nästan ett år sedan bara är 31 dagar bort. HUR är det ens möjligt att tiden går så fort? Det är inte konstigt att jag inte hinner med allt som jag vill göra, inte konstigt alls. Skulle vilja vinna 174 miljoner kronor (rimlig summa?) så att jag skulle kunna sluta jobba (=köpa mig tid) och bara göra roliga saker och sånt som är bra för själen. Håller tummarna för att våran lottorad går in i morgon!
(null)
 

RSS 2.0