Söndagspromenad i Hälsingeskogarna

Tog en fin skogspromenad med lillasyster igår. Solen värmde våra bleka kinder och fåglarna kvittrade för oss. Det känns att våren inte är långt borta och imorgon så går vi ju faktiskt in i mars månad. Men det var väldigt krispigt och fint i morse också när jag vaknade, -12 grader och frosten glimmade på träden när solen steg över bergen. Önskar att jag hade haft tid att springa ut med kameran. 
 

Veggogryta från det indiska köket

Här kommer ett litet mattips! Jag och syster svängde ihop denna till middag igår, väldigt gott och väldigt enkelt att göra! Kryddoften av chili, kanel, kardemumma och curry spred sig i köket och smaklökarna dansade lite när det var dags att äta. Dessutom vegetarisk vilket är ett extra plus. Röda linser, körsbärstomater, salladslök, buljong och matyoghurt tillsammans med kryddorna, yummy in my tummy! Vi hade i blomkål också för att det skulle bli lite extra gott. Receptet hittar ni här
 

Evening sky

Himlen för en stund sen alltså, önskar man kunde ha sparat den i en burk och tittat på när helst man vill. 

Trevlig lördagskväll på er!



Fredag eftermiddag

Snart så får jag göra helg, drygt en timme kvar bara. Skönt! Tobbe jobbar hela helgen så har ringt in förstärkning i form av lillasyster. Mor och far kanske kommer göra ett besök också, och kanske kanske Annele om inte vädret ställer till med en katastrof! Syskonhänget kommer ikväll att bjuda på ett eller kanske två (...) avsnitt av PPL. Var så längesen jag kollade så jag har nästan glömt bort vad dom heter. 
 
Man kan tro att jag längtar megamycket till sommaren (längtas lite gör jag men jag tycker att det är fint nu också) eftersom jag bombar med sommarbilder just nu, men det är väl inte så tokigt det heller? 
 
 



Summer lovin

You gotta love those summer nights. Ljuset, värmen, dofterna, färgerna. 
 

Torsdag den 25:e februari

Här (i fotot alltså) skulle man ha befunnit sig nu, inte instängd i en stenbyggnad med dålig ventilation. Förhoppningsvis så bjuds det på en hösttur i år också, kanske en lite längre varant? Känns som att jag lägger upp mest gamla foton nu för tiden men inte gör väl det så mycket, har ju inte lagt upp dem förr i alla fall. Och det är inte direkt så att kameran är fullsmockad med nya foton för tillfället. Bättring på det!
 
Förkylningen är under kontroll nu i alla fall och jag är back on track. Har dessutom firat mig själv på jobbet idag med rulltårta, wienerbröd och paket, inte illa pinkat!
 

Återblick

Har inte så mycket att komma med idag känner jag, svårt att hitta ord. Kanske blir så när hjärnan varit inbäddad i bomull i nästan en vecka. Bättre nu dock så imorgon blir det åter till jobbet. Har snaggat sambon idag (bye bye långa hår) och nu på kvällskvisten så har jag bakat. Nu blir det ett par timmar i soffan innan det är dags att göra kväller. 
För ett år sedan, den 24:e februari, så såg det ut såhär! Sista dagen på Routeburn Track, nice utsikt o trevlans sällskap! Foto nr två ges fotocred till okänd turist. 
 

Hej från sjukstugan

Sjukstugan fortsätter även om jag känner mig piggare nu. Vilken kan bero på att jag gjort i princip ingenting alls aktivt i två dagar nu, vilket är jobbigare (i alla fall för mig) än vad det låter. Har kollat på film och serie, läst bok, druckit te, målat, bläddrat i tidning. Snoret är inte lika påtagligt längre och det kittlar inte lika mycket i halsen, så det verkar ha hjälpt åtminstone. Ska fortsätta kvällen i soffan har jag tänkt, har dock inte bestämt helt vad den ska bjuda på. Ett avsnitt av Vampire Diaries och lite mer bokläsning kanske?
 
I brist på annat så bjuder jag på några bilder från en fin dag i oktober förra året. Strålande sol och en tur till en tjärn i fint sällskap. 
 

#tb februari 2015

Såhär såg det ut för prick (okej inte sant, med tanken på att NZ är 12 timmar före oss så är det den 19:e februari där nu) ett år sedan, 18:e februari. Morgonstund i Kaikoura och vi var redo för en promenad till en sälkoloni. SÅ FINT var det, och strålande väder (svettades som tusan när vi långpromenixat klart men så värt). 
 

Onsdag den 17:e februari

Onsdag kväll vilket vanligtvis betyder afrodans, men inte ikväll. Känner av en liten förkylning (liten ja, för stor ska den då inte bli!) så hänger i soffan ikväll istället. Inte jätteglad över det, men känns som ett klokt beslut. + att katterna nog är lite glada i alla fall eftersom dom får sällskap. Har dålig koll över vad som visas på tv:n ikväll men funderade på att leta rätt på en film på Viaplay som jag kan kolla på, alternativt så dyker jag in i boken som jag läser för tillfället. Klockan är ju inte så mycket så borde hinna med både och i och för sig. 
 

Svammel

Onsdag och halva jobbveckan är avklarad. Känns som att det är läge för semester snart men det var ju inte längesen (inte så jätte iaf, vid jul) jag var ledig. Får kämpa på lite till tror jag!
Yoga igår, det var kul! Funderar fortfarande på om jag ska testa på på hemmaplan, har hittat nåt som heter Yogastudion som såg lite spännande ut. Får se om jag tar mod/ork till mig!
Så soligt och fint ute så man får nästan lite vårkänslor, försöker brotta bort dem för det är för tidigt för det. Och jag gillar ju vintern men inte när det är som det är nu, lite snö och fem grader varmt (inte idag men var det förra veckan, idag är det ca åtta minus och sool så det är perfa). Men för lite snö.  



Tulips

Vilken tröttdag det har varit (och fortfarande är) idag! Tur att jag inte har någonting speciellt inplanerat ikväll, slappa känns som en bra idé. Ska hämta ut paket innan jag åker hem för råkade visst klicka hem några träningskläder förra veckan..oopsie! Men kan försvara mig med att dom var på rea, och behöver lite mer att alternera mellan känner jag. 



RSS 2.0