Sista april 2013

Sådär, nu har jag sorterat en del bland mina gamla bilder, har en hel drös klar men nu kan jag i alla fall kolla igenom dem utan att gå ångest. Radera och korrigera kallas det, mycket effektivt! Dom två bilderna nedan beskriver precis hur det var; jättejätteglada över att vara i NY, jättejätteledsna över att behöva åka därifrån så snart. När ska vi åka igen? Vavava? Blir gör om gör rätt för min del också, så det skulle ju inte kunna bli annat än überbra!
 
Nu ska jag nog kolla på ett avsnitt eller två av GG, snart slut på säsongen nu...
Haha nej, vi har inte samma minspel ;P

Godnatt

Nu är det snart helg, äntligen! Jobbar halvdag imorgon och efter lunch-tid så drar vi hemåt och packar in katterna i bilen. Sen så bär det av till Åsbo och sedan vidare till fjälls, fjäll-helg i helgen! Vi har ingenting speciellt inplanerat, Tobbes mamma fyller år på söndag så vi ska fira henne litegrann. Försöka baka en nyttig tårta är det tänkt, vi får väl se hur väl vi lyckas med det uppdraget.
 
Nu ska jag slänga in en lite mindre nyttig kaka i frysen (jag hoppas i alla fall att den har svalnat tillräckligt nu!) sen ska jag krypa ner bredvid honom i sängen, underbart!♥
Hittade dom här två polarna hemma hos mamma och pappa, dom är i sina bästa dar skulle jag vilja säga.

Söndag den 21:a april

Den här herren var jag och hälsade på igår. Jag vet inte vad han heter men han har ett stort och ludet huvud i alla fall och han hade nog gärna fått lite gräs att tugga på istället för det torra grässtrået som jag sträckte fram till honom. Vi fick oss en liten pratstund och han posade så snällt för kameran. Kände nog att det var hans tur och inte alla damernas att få lite uppmärksamhet.
Hämtade hem min cykel också så hade väl tänkt att den skulle få ut och röra lite på sig. Jag också för den delen. Så skönt att nästan all snö har försvunnit, så härligt med vårväder! Är dock inställd på att det kommer komma minst en dag till med snöväder, brukar det ju alltid göra.

Fiskgratäng

Finfin fiskgratäng

Ingredienser;

500-600 g torsk, väl avrunnen
30-50 g smör
1 färskpressad citron
2 dl creme fraiche
1 msk dill
1 msk gräslök
1 msk persilja
Salt och peppar
1-2 dl riven ost, lagrad

Gör såhär;
Låt smöret smälta i en ugnsfast form under tiden som ugnen går upp i grader. Ta ut formen när det är någorlunda smält. Lägg i fisken och häll över pressad citron och salta på fisken.
Blanda creme fraiche med örterna och pepparn. Bred denna blandning över fisken och strö riven ost över. Tillaga i 175-200o i ca 20-25 min. Servera med massa grönsaker. Ät!


Chokladdessert

Tack för receptet, nu kan jag äta efterrätt varenda dag utan att känna mig onyttig:D (skulle ju ha sett finare ut med hela hallon men nu äre ju såhär att man inte ska äta frysta bär just nu, så då blir det att koka dem lite innan. Men gott det också!)

 

RSS 2.0