Blacksås

I augusti så besökte jag och Tobbe Blacksåsberget, stupet bjuder på 150 långa metrar ner till marken, och utsiktsplatsen ligger på 457 möh så det bjuds på fin utsikt. Vi tog oss uppför den branta stigen (finns en lättare väg upp också) och väl uppe på toppen så avnjöt vi en välförtjänt lunch i solen. Trevligt utflyktsmål (nästan) på hemmaplan, man glömmer liksom bort ibland att man inte behöver åka så långt. 
 
Idag efter att jag kommit hem från jobbet så skyndade vi ut i skogen och plockade lite lingon och blåbär. Det finns fortfarande massor av fina, stora blåbär i skogen, känns som att man vill passa på innan frosten biter dem alltför hårt i kinderna. 
 
Nu insåg jag precis att klockan är över den tilltänkta sovtiden för idag, typiskt. 
 

Everest

Det blev en riktig bio-vecka förra veckan, för i lördags så var vi på bio i Gävle! Vi började med en lite shoppingtur till Valbo, Panduro hade passande nog 25% rea, så kom ut med en liten påse därifrån, tipp! Efter den lilla shoppingturen så styrde vi hem till Frida och Mats där vi blev bjudna på mat. Och efter det så var det dags för bio. Vi laddade upp med popcorn, varma chips, godis och dricka (som sig bör på bio) och vi hade med oss det mesta ut från bion när den var slut. Alltså, filmen var så bra så att vi inte riktigt hann med att äta + glömde bort på grund av var så spännande. Och väldigt positiv till att den visades i 3D (brukar inte vara ett jättefan av det annars men nu passade det ypperligt). Två biotimmar gick vääldigt fort! Se den, rekommenderas verkligen! Verklighetsbaserad dessutom (handlar om katastrofen som inträffade på Mount Everest 1996). 
 
Och nu blev det visst två filmtips på raken men så kan det gå.
Bild från google bildsök

The Scorch Trials

Vi hade biodejt igår och såg den här filmen. Den var bra tycker jag! Ganska olik boken, men det tycker jag inte spelar någon roll så länge som resultatet blir bra! Se den om ni inte gjort, men rekommenderar såklart att ni ser ettan först om det skulle vara så att ni missat den (The Maze Runner). Vill ni läsa böckerna så är det James Dashner som skrivit dom, finns bland annat här.
Bild från google bildsök.

Flatruet - sommartid

Här är några bilder (ja, främst på renar) från Flatruet. Vi åkte över där för två veckor sedan när vi var påväg till Helags. Väldigt fint, hade kunnat stanna där hur länge som helst och kollat på renarna och den fina naturen om det inte varit så att vi var påväg någonstans. Blåste inte ens speciellt mycket där den morgonen (vilket det har gjort nästan alla andra gånger som jag varit där) så det var himla fint! Plus att jag blev så glad över alla renar, har inte lyckats se så många vid tidigare besök i fjällen men den här gången så kunde jag verkligen inte klaga!
 

Julmarknad

Jag vet, jag vet, förlåt alldeles för tidigt för jul redan men hit kanske vi ska åka i december på julmarknad. Ser ju helt fantastiskt ut! Kan känna Astrid Lindgren-vibbarna lång väg, hoppas på att vi kommer iväg och att snön ligger gnistrande på marken och att vi skymtar några renar.
Bild lånad från dagbladet.no

God morgon

Vaknade alldeles för tidigt idag, och kunde inte alls somna om. När man väl får sova, då kan man inte? Ska försöka damma av lite här hemma nu för i eftermiddag så vankas det finfrämmande, och imorgon - kalas för 30-åringen!
Nya Zeeland
 

Fält

 

RSS 2.0