Stundande helgen

Imorgon så är det äntligen dags! Då styr jag och några tjejkompisar kosan mot Stockholm, för hotellhäng, lite shopping, fika, mat och ED SHEERAN!! Har väntat så länge och nu är det äntligen dags, så kul!
Jag och lillasyster fick lite smått panik igår kväll (lite smått kan vara en underdrift) när vi skulle skriva ut biljetterna. Hon hade beställt fyra stycken och jag två stycken, trodde vi. Men på min beställning fanns bara en biljett. PANIK! "Vem får stanna hemma?!" var tanken som flög genom våra huvuden. Panikade i några minuter innan vi tog omtag och räknade om hur många vi är som ska åka, och kom då fram till att vi räknat en person för mycket (räknade aldrig första gången, gick på känsla haha) så då kunde vi andas ut. Fick lite ökad puls där ett tag. Känns som en typisk sak för oss att göra, hehe. 

Klockan ringer tidigt imorgon bitti så jag borde verkligen försöka sova, synd bara att tröttheten inte har infunnit sig än. Tycker det ofta blir så att tröttheten kommer vid fel tillfällen. Ska läsa några sidor i boken jag håller på med, så hoppas jag att jag blir trött av det. Brukar bli åtminstone. 

 Bildkälla här

Onsdag den 11:e juli

Den här dagen har gått i vilans tecken. Jag och lillasyster har försökt mota förkylningen med soffhäng, Wahlgrens värld, jordgubbar och Kan jang, hoppas verkligen att det är ett bra recept! Tänker att vi nog fortsätter i samma spår imorgon. 
 
Nu ska jag läsa några rader ur boken "Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden" och sen sova. Känner att ögonen börjar bli lite grusiga. 
PS: Imorgon börjar Sommar med Ernst!♥
 

Rallarrosor och diverse tankar

Gårdagen. Jobb hela långa dagen, känner verkligen att jag behöver semester nu. Känns även lite ledsamt att en av mina tre semesterveckor kommer gå åt till utbildningen som jag går, i alla fall måndag till fredag. Men känns även skönt att jag kommer ha en fjärde semstervecka några veckor efter de första tre. 
Igår kväll kom lillasyster till mig. Hon ska göra mig sällskap eftersom både min och hennes sambo är ute på tur. Dumt att sitta ensamma och uggla tänkte vi då. Så nu börjar sommaridyllen med kvällsdopp, middagar ute i naturen, solnedgångar och myggsurr, glass, fäbodtur och loppisar. 
 
Hade även besök av mamma och pappa igår så nu har jag fått hjälp att ordna så att jag kan ta vatten från ån att vattna mina plantor med. Tanken i början av sommaren var att vattna med regnvatten, vilket jag också har gjort i den mån det gått, men eftersom det regnat så lite de sista veckorna (läs ingenting i princip) så har det heller inte blivit något vatten i tunnan. Känns skönt att kunna ta vatten ur ån istället för att behöva använda dricksvatten att vattna med. 
 
 

En resa från Grövelsjön

Igår så åkte jag, Tobbe och Calle till Grövelsjöns fjällstation. Nu var jag ju inte ens där ett dygn, men det verkade vara en mysig fjällstation, middagen var okej (tyckte att min fisk var lite väl torr och svampsoppan fick underkänt), frukosten var bra! 
Imorse efter frukosten så vinkade jag av dem båda. Tobbe ska vandra hela svenska fjällkedjan, Gröna Bandet, som går från Grövelsjön till Treriksröset. 130 mil ska han vandra, och under tiden har han en insamling till Cancerfonden (den hittar ni här , gå gärna in och hjälp till i kampen mot cancer). Jag hade en fyra timmars bilfärd hem och bestämde mig från början att ta det lugnt och stanna och fota efter vägen. Vilket jag gjorde. Första stoppet blev detta, ett minimini-vattenfall;
Efter det så åkte jag vidare och önskade att få se renar. Och det fick jag! Först två stycken. Sedan två vuxna renar med två kalvar, och efter det en hel hjord (flock?). Så glad!
Det blev ett till stopp efter detta, men fotade bara ett kort med mobilen då. Var tvungen att stanna för fick PUNGTERING! Alltså, på riktigt?! Trodde jag skulle börja gråta men lyckades hålla mig. Fattade ju på en gång att jag inte skulle lyckas få av hjulet själv pga bultarna är ditskruvade med maskin. Lyckades vid en rast/camping/naturplats hitta en snäll lappgubbe från Pajala som hjälpte mig, såå glad och tacksam över honom! 
När jag äntligen kommit hem (efter ett snabbt stopp i Sveg för toa/godisdepå + kört på en fågel, + handling i Ljusdal) så slängde jag in kylvarorna i kylen och skyndade över till Annelen för födelsedagsfika (där jag fick en sticka i fingret, typ under nageln. Inte min dag idag). Efter fikastunden så åkte jag till mamma och pappa för middag. Katterna sökte svalka på olika sätt; 
Fick grillat, gott! 
Nu är jag hemma igen. Har vattnat alla tomatplantor och i alla pallkragar, och nu sitter jag i soffan och kollar på Wahlgrens värld. Ska snart gå och sova, för imorgon är det jobb igen. Plus lämna däck på verkstan, sitter en skruv i det just nu. Håller tummarna för att det går att täppa igen hålet, känns drygt att behöva köpa ett helt nytt däck. 
 
Hoppas att ni haft en fin söndag!

RSS 2.0