Negombo

Solnedgång vid stranden i Negombo; kitesurfare, gamla fiskebåtar och den finaste kille jag kan tänka mig.
 

Tankar en lördagskväll

Det blev några timmar i Bollnäs idag där jag bland annat köpte blomjord och några till fröer. Plantering utomhus känns ganska långt borta än med tanke på att det fortfarande ligger snö på marken, där snödjupet är ca 1 meter! Det har kommit galet mycket snö den här vintern, precis som det ska va. Nu börjar jag längta efter våren och sommaren...men all snö till trots så är det några frön som snart vill ner i jorden, behöver dock gå igenom och strukturera allt så att jag får en överblick över vilka som vill förkultiveras och hur långt i förväg innan utplantering. Kanske blir så att några frön får bona ner sig i jorden redan imorgon!
Och på tal om imorgon så ska jag nog påbörja några uppgifter då till utbildningen som jag går, och den har jag inte berättat ett dugg om kom jag precis på. Jordbruk II heter den, och innefattar bland annat mathantverk, odling, miljöpåverkan, den biologiska mångfalden, och även info om att starta eget. Mycket intressant och spännande! 
20:30 ikväll åker lamporna av, ni släcker väl också? 

Första bilderna från Sri Lanka

Nu, äntligen (för som ni har väntat) kommer de första bilderna från Sri Lanka! De här bilderna är från den första kvällen i Negonbo. Vi spenderade tre nätter i Negombo vilket var lagom skulle jag säga med tanke på sällskapet (som innehöll både barn och pensionärer) . Om jag och Tobbe hade åkt själva så hade vi nog stannat en eller två nätter gissningsvis. Vi hade gångavstånd till havet (där vågorna tyvärr var höga så vi badade inte), nära till affärer och restauranger och blev benen trötta så myllrade det av tuktuk:s. 
 

RSS 2.0