Lediga dagar

U n d e r b a r t med helg! Mysiga frukostar, vara hemma när det är ljust ute, hinna med lite annat än att bara laga mat. Just nu så sitter jag dock och latar mig i soffan men ska snart rycka tag i disken och sen blir det en promenad! Tobbe är på träning så blir en promenad in mot Bollnäs så får han plocka upp mig efter vägen sen.
Gårdagens efterrätt, jätteenkelt och gott! Skulle nog kunna dela med mig av ett recept sen.

Tom ka ghai-soppa

Vi provade på ett nytt sopprecept i tisdags, en thaisoppa. Den blev riktigt god faktiskt, och nyttig är den också. Delar med mig av receptet här nedan tänkte jag, går att hitta på Anna Skippers hemsida också. Den innehåller både citrongräs och salladslök vilka båda var två nya ingredienser för mig att köpa hem. Visste inte att citrongräs luktar så gott!

Tom ka ghai-soppa


Ingredienser (2 portioner enligt Anna, men enligt mig 4 portioner)


2 kycklingfiléer

100 g champinjoner
4 schalottenlökar
Rivet skal av en lime
5 dl kokosmjölk
En msk finhackat citrongräs
Färsk ingefära, riven
1 tsk salt
Lite färskpressad limejuice (jag använde saften från hela limen)
2 tsk finskuren chilifrukt
2 msk finskuren salladslök


Tillagning:


Börja med att skära kycklingfiléerna i strimlor.
Skär svampen i skivor, skala och skiva löken. Hacka/strimla citrongräset, jag försökte få ganska så små bitar.
Koka upp kokosmjölken och låt den sedan sjuda i 5 minuter.
Tillsätt kyckling, champinjoner, schalottenlök, limeskal, citrongräs, chili och ingefära. Låt småputtra på låg värme tills kycklingköttet är mört, ca 5 minuter.
Smaka av med salt och lime. Garnera med chilifrukt och salladslök.


Ett litet OBS bara! Ta det lugnt med chilin och ingefäran, nu använde jag i och för sig torkad chili så jag smulade ner den med kärnor och allt, men jag använde mycket mindre än 2 matskedar, en halv kanske. Och ingefäran tog jag ca en cm av och det räckte gott och väl för min smak.


Onsdag den 23:e januari

Varför försvinner saker hela tiden? Lägger man saker och ting på ett ställe, så borde dom ligga kvar där tills man ska ha dom nästa gång. Mina leggings till exempel, puts väck. Ingen aning om vart dom har tagit vägen (jag har ingen aning om vart jag la dom sist heller, det kanske har med saken att göra..). Ja okej, jag har lite dålig koll på grejer, men så är det.
Nu ikväll så har jag börjat fylla skåpet som vi hämtade hem i helgen, tanken är att det ska resultera i mer plats i köket till andra kökstillbehör som vi inte packat upp ännu. Och får vi packa upp mer saker, blir det färre lådor i hobbyrummet och då kan vi börja göra iordning där inne också. Fast en sak i taget, vi ska måla en skänk först.
En liten kompis som Tobbe fick i julklapp

En tisdag som denna

Nu jäklar ska här bloggas tänkte jag och så ska det minsann bli också! Jag hade en alldeles för bra helg tror jag för den försvann på tok för fort! Fick träffa bästaste Annelen, kolla runt på Kardemumma, nästan fika på Finess (men bara nästan, det blev en pizza istället för vi var hungriga och det var inte en endaste människa som tänkte på att lämna plats till oss på fiket), besök i Åsbo, hemmabesök och fika, en tripp till Gävle vilket resulterade i att vi är ett skåp rikare (vilket innebär att alla våra kökssaker kanske äntligen får plats!), mat hos svärföräldrarna och några avsnitt av SoA på kvällskvisten.

Nu är vi inne i en ny arbetsvecka och det är faktiskt bara tre dagar kvar. Kanske att vi kommer igång med att börja måla om skänken som vi fått av Tobbes föräldrar, skulle vara roligt att få den klar om inte alltför länge så att vi kan göra iordning mer i sovrummet.


Fredag kväll

Äntligen helg! Även fast jag "bara" har jobbat fyra dagar den här  (sjukling i måndags också) så har den varit lång. Eller nej, rättelse, timmarna på jobbet har varit plågsamt långa den här veckan. Så, nu är det färdigtänkt på jobbet för den här helgen, nu ska jag bara vara leedig! Och det har börjat bra, svängde förbi stan innan jag åkte hem och köpte med mig lite sushi hem, hittade alldeles själv till sushistället och hittade alldeles själv tillbaka hem också. Kanske inte låter så imponerande men mitt lokalsinne är oprogramerat tror jag. Så vi har startat upp kvällen med sushi, nu har Tobbe tänt en brasa i kaminen och kanske blir det en film eller serie (SOA såklart, jag är helt fast! Dör brahetsdöden tror jag) innan det är dags för fotboll (det är okej för jag har köpt en godispåse) klockan 21.
 
Imorgon så ska vi inhandla födelsedagspresent till mamma, hälsa på svärföräldrarna och imorgon kväll är det middagsdags hemma hos Calle och Carro. Vi har fortfarande inte varit och hälsat på dem så det börjar ju verkligen bli dags!
Det börjar ju bli dags att städa ut julen också, har dock lite ångst över att slänga ut julgranen, den ger en så mysig känsla och den är så fin även om den är lite...ja, som den är.

Fortsatt sjukstuga här hemma

Nu börjar jag tröttna på att vara sjuk. Jag känner mig lite som Lisabet i Madicken, jag vill också åka skridskor! För nej, det blev ju såklart inte några skridskor för mig idag. Tyckte väl igår att jag kände mig lite bättre (kanske var det snarare så att jag tyckte att jag borde vara bättre eftersom det var andra dan som jag var hemma från jobbet) men jäklar vad halsen gjorde ont inatt! Hoppas på en förbättring snart i alla fall, det tar på krafterna att sitta hemma och inte göra någonting mer än att kolla på serier och lägga pussel (och diska och tvätta).
 
Ska väl börja slänga ihop lite mat innan min isprinsessa (tihi) kommer hem meen jag är ju inge hungrig heller.
Julankor från Green Gate, tur att dom är blommiga och fina så att dom går att ha framme året om:)

Torsdag den 3:e januari

Hej från sjukstugan! Jo visst blev det väl så, idag är jag hemma från jobbet och vårdar min förkylning med några avsnitt av Gossip Girl,  te och några skedar (mer än så fanns inte kvar) glass. Snön faller utanför fönstrena också, kanske kommer vi få lite av det som töat bort tillbaka.
Jag hoppas att förkylningen har försvunnit (till största del i alla fall) tills på lördag, vi har planer på att eventuellt åka skridskor då och det ser jag fram emot. Vi hade tänkt göra det mellan jul och nyår, men tiden infann sig inte riktigt och inte vädret heller.
 
Tobbe hittade en billig resa till Mexico igår, dock så var den verkligen i sista minuten då planet lyfte redan igår kväll. Men visst hade det varit härligt att resa bort till värmen, blir ju inte mindre sugen av att kolla igenom våra gamla resebilder till Skiathos. Det var en fin vecka.

Vi säger välkommen till år 2013

Gott nytt år allesammans! Själv så inleder jag det nya året med en förkylning, dock inte av värsta slag så jag har jobbat idag. Halsen pallade dock inte med så mycket telefontid som det var tänkt från början men typ 1,5 timmar funkade det iaf. Alltid något.
 
Vi avslutade förra året med en hur god middag som helst (hassel, oxfilé, rödvinssås, sallad och bröd) och vi hade sån tur att det fanns kvar till dagen efter också. Vi tackade av det gamla året och firade in det nya med en liten fest här hemma. Vi spelade Oogachakka (ett musikspel, våra skills var väl sisådär) och Det borde man ju veta (tror att Carro och Maria hade bäst koll där). Det var en mycket bra kväll om jag får säga det själv!
 
Nu är det snart dags för middag och sen tänker vi slappa i soffan framför SOA, mer orkar vi inte göra ikväll som det känns.
Inhandlade ett nytt te igår förresten, fin förpackning och gott innehåll, kan inte bli så mycket bättre!

RSS 2.0