Daggkåpor


Inte riktigt rätt säsong för daggkåpor kanske, men hittade massa höstbilder som jag glömt bort att lägga upp. Men nu är det minsann dags för fikatajm med K i soffan. Saffransbullar (näe, inte lussekatter, det här var nå bullar av nå slag) och mammas hemmabakade sockerkaka. Mums! Har förresten lassat in massa glass i frysen (tre pkt) fast jag egentligen inte är så sugen på det. Huh? Konstigt, right?

Han från skogen


Vidar & Freja


Och så var det söndag igen

Tack för en trevlig kväll igår flickor! Jag och Kristian fick sovsällskap också av en viss Lillstrumpa. Och såhär i efterhand var ju det ett väldigt smart drag att inte sova hos Lars med tanke på vad han drack (och mängden) igår, haha! Blev några foton även från igår kväll, ett får ni nu men resten kommer senare.


Slår vi klackarna i taket?

Nyduschad o fräsch! För en gångs skulle har jag duschat i tid när det är utgång på g. Annars brukar det alltid bli i sista minuten så att man får stressa järnet för att hinna. Idag däremot så tror jag att jag har klockan på min sida. Som det ser ut nu kommer vi äta vid 17-tiden, inte alls illa för att vara oss.

Freja är mycket piggare, hon och vidar busar som två dårar just nu, så skönt att se.

Har hunnit med att göra advent i lägenheten idag också, det är bara datarummet som är kvar nu.

Ikväll blir det som sagt utgång. Vi ska träffas hemma hos Carlsson först och spela Med vilda gester och förtära lite alkohol. Ska fixa några nya partyskivor innan jag drar iväg vid 19-tiden, och jäklar i min låda om ni inte tycker att det är partylåtar! Då får ni ordna musiken tills nästa gång!;)

Såhär trevligt hade vi i somras när vi var på Engmans, dock lite annat väder då

Veterinärbesök

Idag så blev det visst en ledig dag från jobbet, en oplanerad sådan dock. Vi har varit till veterinären idag med Freja. Vi trodde först (här kommer det mycket info som kanske inte är alltför trevlig att läsa!) att hon hade fått analsäcksinfektion, för hon tvättade sig som en tok där bak igår, och hon var alldeles röd och svullen. Veterinären trodde inte att det var det, däremot att hon blivit blöt där bak, och sedan att huden skavt och att hon sen blivit irriterad. Vi har fått en savla till henne i alla fall, och hon fick en spruta antibiotika som räcker i 10 dagar. Men det är inte allt. Freja ska gå ner i vikt, så vi köpte nytt foder till henne också. Så nu ska katten bantas, precis som Jennica får göra med sin katt:) Jag hoppas att det kommer gå bra bara.

Nu ligger hon på sängen och sover med en tratt runt halsen. Hon måste ha den så att hon inte tvättar bort salvan. Så det blir nog tratt i några dagar framöver nu tyvärr, stackars missen.

Men visst har hon väl en skön stil?:)

Bra dag idag, trots måndag

Hur ska jag kunna vara en duktig bloggerska om blogg esse ska vara såhär segt? Jag vill blogga nu, och då ska jag väl kunna göra det också?

På lördag så blir det partyparty. Big party on faktiskt, Engmans Kapell spelar på stadt och vi är redo till tusen! Så roligt! Jag som lyssnade på dem på jobbet idag och fick mega sommarparty-känslor. Fick så lov att lyssna på Om du lämnar mig nu med Lasse (som för övrigt är så grymt bra!) bara för att lugna ner mig lite. Jäklar så skoj! Har en känsla av att den här veckan kommer gå fort, massa adventsfix som ska ordnas, skulle verkligen behöva tona håret (klippa också egentligen, men det hinner jag nog inte), partyplaner. Ja jösses, inte dåligt alls:)


En vecka kvar till advent

Det känns som att det kommer bli en rätt lugn o skön dag idag. Har precis gått en rond med borsten på katterna, nu tänkte jag undersöka några julklappar. Sen är det minsann läge för lite julpyssel och även fix här hemma. Inte julfix, men har bland annat en lampa som jag skulle vilja ha upp ovanför sängen. Den har bott i sin lånda alltför länge nu.

Selma, april-07

Drag me to hell

Jag och Annelen tittade på Drag me to hell nu ikväll, rätt bra film men rädda blev vi inte direkt. Annelen hoppade i och för sig till en och annan gång i soffan, men det var ingen film som gav mig hjärtklappning, och inte kommer jag få mardrömmar av den heller (bara för att jag skriver så så kommer jag säkert få det). Den handlar om en tjej som heter Samantha, hon jobbar på en bank och i ett försök att stryka chefen medhårs (och på så vis få en befodran) nekar hon en gammal kvinna ett anstånd med en betalning. Detta medför att kvinnan kastar en förbannelse över Sam.

Men nu vill jag se följande filmer;
* Paranormal Activity (ska ju vara bra sägs det?)
* Sista huset på vänster sida (så heter den Annelen!)

Och sen är det såklart massa fler som jag vill se, som alltid. Tex 6:e (?) nya Johan Falk, Tranceformers (2:an), New Moon (även om hysterin bara får mig att bli lite less). Det blir en till film imorgon i alla fall, det kan jag lova.

Bild lånad härfrån

Tänd ett ljus

Sådär, då var man nyäten o nyduschad! Blev nån slags lövbiffs-gryta med färska champinjoner o färsk bandpasta, gott! Ska strax ordna med lite filmmys tills Annelen kommer, vi planera att bli rädda ikväll så det är väl lika bra att ladda upp med filtar och kuddar. Info o åsikt om filmen kommer senare ikväll, eller kanske imorgon. Blir till att försöka planera nästa helg lite också, vi är sugna på party och så kommer det nog allt bli! Carlsson är hemma och Jonsson är ledig, perfekt ju:)

18:20. 3-4 till Brynäs nu, om nån undrar.

Movienight

Filmkväll med Annelen ikväll - bokat! Har hittat en film också som vi ska kolla på, hoppas att den är bra nu bara! Frida hade hört att den ska vara bra, och det har jag också hört så vi hoppas på det. Men nu har jag visst en del att stå i innan Annelen kommer..

* Plocka undan lite här hemma
* Laga mat
* Handla på Prix, kattmat bland annat
* Duscha

Men det är nog lugnt, det hinner jag. Fönstrena är putsade i alla fall, känns bra.

En trött Vidar igår kväll:)

Varför sitter du här och slappar för?

Solsolsol, härligt! Men det känns helt sjukt att solen redan har gått ner? Heppa, snart är det mörkt. Men det är ju som på julafton, klockan 15 när det är Kalle är det ju alldeles mörkt ute. På tal om jul så har jag köpt tre julklappar nu! Känns ju bra faktiskt.

Sitter och lyssnar på Engmans Kapell just nu, och det krockar lite med julfeelingen. Engmans är sommar big time! Men vad sägs om detta? Ska vi trotsa lagarna och gå på Stadt den 26:e december? Vi + Engmans = kan bli kanon, eller hur?

Tanken var ju egentligen att jag skulle putsa fönster nu...men jag sitter och försöker hitta en film tills ikväll faktiskt. Men det går inte så bra, jag vet inte vad den heter.

Köpte nytt te idag, gottgott

Nu är det freeee..

..ja, ni vet. Skönt med helg i alla fall, även fast veckan i sig har gått ganska fort. Har just ätit en risifrutti, Kristian ska spela innebandy nu kl 18, så vi ska äta när han kommer hem. Undrar vad det blir månne? Men för att överleva väntetiden så fick jag så lov att stoppa i mig nånting.

Ikväll är det bokad kväll framför tvn, Idol. Men jag har kommit fram till att jag kommer befinna mig på julfest när Idol-finalen går av stapel, hur ska det gå? Jag som har sett finalen i flera år nu, det börjar ju nästan bli tradition. Jag får väl nöja mig med reprisen antar jag.

Den var sådär god. Eller jo, den var god, men hallon o jordgubb är godare.

Tihi, lite gott till fredagskvällen. Hade tänkt göra guacamole, mums!

Någon som smakat? Jag tror att den är god minsann

Min nya tröja från hm. Gick inte så bra att fota den däremot, så då blev det en bild på armen istället.

Our first pumpkin

Överraskande nog så luktade det som gurka.

Måndag den sextonde november

Ikväll har jag tvätt-kväll. Har hunnit med fyra maskiner än så länge, ska tvätta två till innan jag ger mig för ikväll. Och imorgon kväll har vi tvätt-tid igen (vi har ett megaberg av tvätt just nu, så måste försöka få undan lite), fast egentligen får man bara boka en tvätt-tid åt gången...men jag skrev mitt namn idag, och Kristians imorgon fast med vänster hand, så det syns inte alls att det är samma jag som har skrivit! :) Hoppas bara att ingen är så smart så att de läser på våran dörr.

Just det, vi drack ju glögg i lördags. Jag, Linda och Annelen. Vaniljglögg blev det. Med pepparkakor, godis och morotskaka, riktigt fin blandning! Men Annelen åt ingen morotskaka, och det sårade mig långt in i själen;P Däremot så smakade hon den nya Marabou-chokladen Vinter, men jag tror inte att den fick speciellt höga betyg.

Här är min buss-väntarplats när jag slutat jobba för dagen


Snön faller utanför fönstret

Oh, det snöar! Det enda som känns tråkigt är tanken på att det kommer blir massa plusgrader nästa vecka...

Min pappa var här igår, vi käkade mat, fikade och tittade på Idol. Mys.

Nu är det snart dags för en sväng på köpingen med Kristian. Kanske, kanske blir den första julklappen inhandlad idag. Det är ju första advent om två veckor, så det börjar bli dags att sätta igång nu. Och ikväll så laddar vi för glögg-kväll. Men det blir ica/prix-glögg, systemglögg fräser så förbaskat i näsan! Får väl se om det blir en eller två tjejor som tittar förbi, hoppas på två!

Snart är det jul här i vårt hus

Ikväll är det en sån här tv-kväll igen.
21:00 Oskyldigt dömd på TV4
22:00 True Blood på SVT1

[Och kl 20:00 är det Bonde söker fru på TV3, men det tittar jag på lite halvt i smyg].

Har just börjat förstå att det inte alls är lång tid kvar till jul. Om en månad kommer hon, den vitklädda med ljus i håret. Och då gott folk, är det verkligen inte lång tid kvar till jul. Vi fick reda på julledigheter på jobbet idag också, och jag får vara ledig i mellandagarna! Det tackar jag mina ATF-timmar för, hade jag inte haft dem hade min ansökan haft lägre prio. Så skönt det ska bli, då kommer jag få vara ledig i...11 dagar i sträck! Man tackar:)

Nu ska jag spåna på lite julklappar.

Theo-katten

The last one

Idag blir det som sagt en tripp till Åsbo. Håller på att baka just nu, degen står i kylen och mognar lite. Ikväll hoppas jag på söndagshäng i soffan, men vad det blir för film det vet jag inte än.


Lördagshäng

Har ni smakat denna förresten? Rätt god måste jag säga. Har stoppat i mig en bit nu + att jag dricker lite te. Ett helt okej avslut av lördagskvällen måste jag säga. Imorgon blir det som sagt Åsbo, men innan det blir det bak + ev Finess. Ska det fikas så ska det!:)


Erkänn - ni vill ha!

Tillbaka i Ljusdal igen. Men imorgon förmiddag åker jag tillbaka till Åsbo, fira pappa, fika, och så var det någonting som jag och Frida skulle göra? Hm, som mamma sa nu ikväll..nää, jag har nog glömt vad det var? Jäkla flängande iaf, fram o tillbaka. Men det gör inget:)

Missarna som jag och Frida gjorde idag blev superfina (och goda,mah!). Men jag fick vara gräddmästare själv, för Frida fick en körning (extraknäck som chaffis) meen det gick fint det! Sen blev det en kort kort fototur i regnet också. Den blev mycket kortare än vad jag egentligen ville, men jag visste inte hur mycket kameran gillar vatten. Och jag ville inte direkt sätta den på prov heller.

Eftersom det är nice rabatt i Ellos så börjar det nog bli läge att klicka hem nånting. Och jag vet precis vad jag ska kolla efter!

Anledningen till det tidiga lussebaket är att Fridas kompis har födelsedagsmiddag nu ikväll, och hon fick några kattor i present!


What to do?

Imorgon är det i alla fall Fars dag, var visst ute i tid i år- en vecka för tidigt! Men jag skyller på mamma tror jag, det var hon som lurade oss:)

Är i Åsbo för tillfället, lussebak står på schemat sen får vi allt se vad det blir. Känner att inspirationen inte är på topp just nu, så det får räcka för tillfället.

Nattprat

Två filmer har det blivit nu ikväll. Först The Proposal, tittade på den med Annelen och Linda. Mycket bra, se den! När de knatat hemöver så fick jag sällskap av K i soffan. Då blev det tid för Johan Falk - National Target. Bra den också, kolla! Titta på de två andra först bara, GSI och och Vapenbröder. Nu börjar det snart bli dags för sängen, ögonen börjar kännas lite grusiga.

*Tips till Annelen*
Sätt upp en lapp på din dörr där det står Jag har sökt till Polishögskolan, då kanske grannens wannabe lugnar ner sig lite?

Imorgon bär det av till Åsbo, Fars dag + ska hjälpa mamma med en liten hemlis! Och så ska jag hämta min bok också, den jag håller på att läsa nu funderar jag på att skrota. Den fastnar inte över huvud taget och när jag läst en sida så kommer jag inte alls ihåg vad jag har läst. Helt värdelöst. Det finns för många bra böcker för att jag ska ha tid att ägna mig åt de dåliga. Till exempel den som ligger i Åsbo, den kommer garanterat vara suverän! Beställde den för en vecka sen ungefär, åh.

November imorgon. Nu måste det väl vara okej att börja dricka glögg snart? Man kan ju inte vänta med allt tills i december, då orkar man ju inte äta/dricka allt, juh.


RSS 2.0