Strutsar

När vi gjorde en roadtrip i somras till Höga Kusten, så snubblade vi över Strutsfarmen i Gerdal. Blev en av höjdpunkterna. Strutsar är så stora, ser verkligen ut som ett förhistoriskt djur och är SÅ söta! Ni ser ju ögonfransarna på denna urgulliga, den sura uppsynen, frillan beståendes av några strån på huvet, ALLTSÅ!♥
 

Höst

Dimmig morgon idag, precis som det var för några helger sedan när bilden nedan togs. Sommaren övergick i höst och jag har knappt märkt av när det skedde. För övrigt är det 54 dagar kvar till första advent idag, hur galet är inte det?! 
(null)


Böcker värda att läsa

Lördag och här kommer ett boktips! Första gången jag såg boken Stefans stora feta röda så blev jag måttligt imponerad. Den fick lovord av bokägaren men jag tyckte att den såg föga intressant ut. Såg boken på biblioteket ett år senare, och lånade hem den. Alltså, måste typ köpa den för vill ha den i min bokhylla så att jag kan bläddra i den när som helst?! Stämmer verkligen in i lovsången och rekommenderar alla (okej, i alla fall om du har intresse för odling,självhushållning och miljö, vilket du borde ha) att läsa den! Finns som sagt att låna på biblioteket, och när du ändå är där så kan du passa på att låna Stefans lilla gröna också. 
 
"Stefans lilla gröna bjuder sångaren och låtskrivaren Stefan Sundström med oss till Mälardalens rika mylla. Det blir en berättelse om de små stegen mot ett större oberoende, de små stegen som förändrar våra liv och om hur vi kan utvinna det mesta ur det vi har tillhands."
 
"I Stefan stora feta röda berättar han hur det kom sig att han blev en passionerad tomatodlare. Om hur han förverkligat sin barndomsdröm om att få bo i en djungel med mystiska frukter. Om hur naturromantik skavts och blötts mot den hårda Mälardalsleran för att resultera i nyttigare och godare tomater. Boken handlar också om hur vi kan gå från att vara blinda konsumenter och trötta producenter, till att bli medvetna och ansvarstagande prosumenter. Hur vi kan värna en relation till maten och de människor som odlar den, med respekt för jorden vi ärvde. "
 
Stefan har även skrivit Stefans stora blå och Stefans lilla svarta, ska nog låna hem dem också. 
 

Ljusnan

 
 
 
 

Odlarlycka

En av nackdelarna med att bo i lägenhet är att odlingsmöjligheterna blir väldigt begränsade. Även om vi har en gräsplätt så befinner den sig i skugga en ganska stor del av dagen. Tur då att mamma och pappa har en stor trädgård där vi får husera och plocka grönsaker. Jag har som sagt några tomatplantor där och vi har skördat ett gäng tomater och ryktet säger att det finns än fler att skörda! 
För några veckor sedan när vi hälsade på så blommande ringblommorna så fint, broccolin hade växt till sig och det fanns många (om än de flesta var gröna) tomater i växthuset! Ska göra ett besök där senare i veckan, hoppas på att få med mig lite nya grönsaker hem. 
 
Idag är det sjukstuga och de första snöflingorna har fallit för den här vintern. Snöblandat dock och ingenting som ligger kvar, som tur är. Lite tidigt känns det allt. 
 

RSS 2.0