Sjukdag nummer fyra

Ja, jag är hemma idag också. Men imorgon tänker jag gå till jobbet oavsett, det är faktiskt tråkigt att vara hemma och försöka bli frisk. Jag laddar upp med te och halstabletter så ska det nog allt gå bra. Och på tal om te så köpte jag mig en ny sort igår igen, efter tips från Carro;Inte alls tokigt. Sen tycker jag att kartongerna är rätt snygga också, så man skulle nästan kunna ha dem framme bara för det. Men dom får snällt stå i skafferiet.

Mamma och Frida var och hälsade på idag eftersom de ändå var i Ljusdal för att handla lite. Mamma och jag hostade och snorade ikapp. Jäkla förkylning, försvinn! Men jag måste säga att jag är mycket bättre i halsen nu. Fast jag kanske inte har någon telefonröst än direkt:P

Imorgon drar Hockey-VM igång, yey! Skoj skoj. Kristian sa idag på lunchen att Bäckström är 1 match ifrån VM nu, förlorar de nästa så åker de ur. Samtidigt, om Washington åker ur så får Ryssland 3-4 toppspelare till sitt lag också, däribland Ovechkin. Spännande:D Källa: Kristian, my one and only;)

Mamma och Frida hade med sig en fin lila blomma idag när de kom och hälsade på (+fika!) ;

Fin, den pryder köksbordet nu. Köpte honung igår när jag var på Prix (och fick en hostattack som hette duga! Fast jag hostade i det tysta, så egentligen hostade jag inte. Hm, svårt. Men jag blev sådär torr i halsen på en fläck som man kan bli, ni förstå? Haha), äntligen hade de ställt Järvsö-honungen tillsammans med all annan honung. Tidigare kunde den stå lite varstans i affären, vet inte alls hur de tyckte att det var logiskt.


Nej, nu ska jag sätta mig i solen på balkongen och vädra näsan lite!


Julafton såhär i slutet av april?

Det är nästan som julafton att vara sjuk har jag märkt;) Det här kom pappa med igår (sen att jag själv har beställt det och att jag ska betala det är en annan femma) ;

Två linnen med brottarrygg (tycker bäst om dem för tillfället) från Ellos. Skrynkliga som f*n, men det får ni ta.

Och sen idag kom tomte nummer två, nämligen en postis (inte Linda dock), och överlämnade detta;
Gladiatorsandaler från Nelly. Tyckte sånna skor var fula förut, men nu har jag ändrat mig. Snygga ju!:)En onsdag mitt i veckan

Hemma från jobbet idag också, men imorgon tror jag bestämt att jag får så lov att vara tillräckligt frisk för att gå! Kommer nog inte kunna sitta i telefon men någon annat administrativt kanske finns att göra. 

Några bilder från idag kanske? Händer ju inte så mycket eftersom jag sitter inne hela dagarna.
Frukosten idag, vad är man för en bloggare om man inte visar vad man äter?

Och titta! En smooothiie, bloggstatus så det bara smäller om det! (Psst, Frida! Något som häxan Sara skulle ha kunnat sagt kanske? Status-pojkvänner o allt vad det var?:P)

Svenska dialekter, ett smakprov

- " Men hua, tôcken stackare, " sa Momma fôrsta gånjen ho feck si Fräsen. Dä va en Môra straxt ätte jul. Dä va hemstå kahllt å dä hadde snôtt på natta, dä va drivinneli vitt ôvverahllt. Momma va på väg ut ätte ve, å dä va då ho feck si en hemstå mager fräs sôm satt på häbbarstrappen. Dä va han ho kalla fôr "stackarn".
Fräsan titta på 'ndär käringa sôm kom knallenes ôvver gårn. Han tänkte:
- " Ä ho falin, tro? Dä ä fell bäst te akte säg. "
Momma stähllste ifrånn säg vekôrjen å bôrja prata mä'n.
- " Skan't du komma hit, sa jô når tä klå däg? Frys du? Häll ä du suhllten, kanhänna?"
Momma flytta säg lite närmare häbbare å tänkte fell hi skulle kônna få tag i kattstackarn sôm såg sa frösen ut. Men Fräsen for sôm ett streck in ônner häbbare, å sän såg'ent Momma nå mer tå han än två gröne öga sôm lyste ônner bäbbarsgôlve.

Momma hadde bott ensammen i stugga i månge år, ho. Ungan va stor, dôm. Gamlesta pôjken hadde fare tä Amerika, Lihlpôjken va en tôcken san 'vattenrallare' sôm for å byggde kraftverk ôvver hela lanne, å stinta va i Stôckhôlm. Nog va dä långsamt iblann, läll, å int va ho sa pgg längär häll e, sa ho kônna vare ute ilag mä fôlk. sôm för.
- " Kanhänna dä hadde vare role tä ha e katta," sa Momma fôr säg själv. Men hôr skulle ho bära säg at fôr tä få fram 'ndär sôm vara satt å frästa at'o?
- " Ja, bara jô har bôre in veböla, sa kan jô varma mjôlk at'en. Ôm jô ställ mjôlka bakôm knut'n, sa kan jô titta jônnôm fônsträ i kammarn, sa sir jô, ôm han kom fram å ät," tänkte Momma.

Mäjja ho varste mjôlka at Fräsen, sa koka ho en kattetår at säg själv på samma gång. Ho jeck ut mä kattskåla å sän sätte ho säg inni kammarn å titta jônnôm fônsträ. Ho hadde drajje fôr gardinan sa ho kônna jöma säg, sa int Fräsen skulle si'o.


Spännande va, haha, om det var nån som förstod något av det:P Hur ska det gå för Momma, får hon sin lilla kissekatt tillslut? Ni kan tro att jag brukar ha roligt när jag läser det här för Kristian, han brukar inte tycka att det är lika kul dock.
Fortsättningen kan ni i alla fall läsa i Mommas Fräsen, den gula boken (den blåa är nummer två, så att säga), skriven av Rut Puck Olsson. Allt på jarsemål!

Nu är det slut

Ett avsnitt av Gossip Girl utveckade sig till närmare sex stycken innan det var klart igår. Men nu är boxen slut och jag gråter floder eftersom säsong två inte går att köpa än! Vad göra? 1. Hitta en ny bra serie att följa 2. Skaffa en ny hobby. Får väl se hur det blir.

Hemma från jobbet idag också, som min chef konstaterade när han ringde idag: "Oj, du har ingen telefonröst i alla fall". Nej tack, verkligen inte.

Sjukstuga

Hemma från jobbet idag eftersom jag är förkyld. Jag har helt klart fel jobb för att ha ont i halsen och vara hes och dålig i rösten. Det funkar inte att prata i telefon flera timmar per dag då.
Frågan är ju hur man ska fördriva dagen, det blir en dusch om inte alltför länge sen får vi väl se hur det utvecklar sig. Ett avsnitt av Gossip Girl kanske?


Roadtrip i bilder

På onsdag blir det nog kafferep med tjejerna, om inte planerna går helt i stöpet vill säga. Äntligen någon att bjuda på lite fikabröd, undrar vad man ska baka? En kladdkaka kanske?:D

Här kommer bliderna från roadtripen som jag, Kristian och Martin gjorde för ett antal veckor sedan. Vet inte hur länge sen det var, men det var samma lördag som Robinson började om det hjälper.
Måste bara poängtera innan jag lägger upp bilderna att jag inte direkt lagt ner någon kärlek på dem. De ser för j*vliga ut, men jag struntar i det just nu. Ni får i alla fall se lite av våran 50-60 mils resa.

K, the driver
Riktigt tråkigt väder hade vi
Martin gps:arJag tror inte att jag har sett ett lila hus förut..
Färdkost!
Någon som smakat? God faktiskt
Skogsvägar
Martin blev åksjuk och fick sitta fram tillslut. Det krävdes dock övertalning
Söndag den 19 april 2009

Det där teet som jag köpte igår var verkligen gott, rekomenderas! Ska bjuda över Linda och Annelen på en kopp tänkte jag, får väl se vilken dag som passar bäst. Idag kanske Linda är lite trött eftersom hon kommer hem från Egypten idag. Ska slänga iväg ett sms sen.

Idag har vi tvättid klockan 2, + att jag hade tänkt försökt vara duktig och städa här hemma. Och då menar jag inte bara dammsuga, utan det finns saker här inne som bara står och skräpar men som ska bort, bort bort! Får väl se hur aktiv jag orkar vara:)

Rhubarb

Ja, man är väl inte superbra i förkylningen men sålänge jag inte har feber så är jag glad!

Har varit en sväng på Köpingen med familjen idag, det resulterade i kattleksaker, ett nytt durkslag (rosa!), duschcreme och ett te som visst skulle vara gott. Ska nog allt göra mig en kopp sen, även om jag mest är sugen på glass, mah:D


Nu ska jag springa ut, för nu kommer K och hämtar mig! Roadtrip! Eller njaa, kanske inte roadtrip men ändå.

Frida och Vidde leker Fånga Pinnen

Inga meningsfulla tankar att dela med mig av just nu, så det blir några bilder från helgen istället;
Fokuserad!:)

Nu är det dags för att laga lite fredagsmat!

Kindly Unspoken


Ett stycke skor

Stövlett (heter det så?) inhandlad i Sundsvall på Eurosko.

Honey

Nää, jag har gått och fått ont i halsen, inte alls roligt. Vill inte bli sjuk, och om något så vill jag då absolut inte bli sjuk nu till helgen. Botar halsen med detta sålänge;
+ Att Kristian håller på att ordna te-vatten till mig nu. Glass är ju bra för halsen också, kanske måste äta lite sån sen också? Hah.

För övrigt så snöade det idag igen, jag vill inte ha mer snö nu! Men det brukar ju alltid komma en dämp i maj också så det är väl bara att förbereda sig på det antar jag. Oj, positiva klubben, jag brukar inte alltid vara såhär negativ;)

Klöveräng

Tänk att få dansa barfota på en klöveräng, det är inte alltför långt borta nu.
"Nu kan du inte vila på klöverängar mer"

Pigg och fräsch?

Den som är pigg och fräsch idag räcker upp en hand. Jag är! Riktigt skönt är det måste jag säga. Blev en lugn långfredag för våran del, mat i Åsbo (grillat, mums!) och sen hemmakväll med Så ska det låta och One Tree Hill.

Tittade på min deklaration igår och fick den glada överraskningen att jag inte alls behöver betala tillbaka någonting, jag får någon krona tillbaka till och med. Inte många, men några:) Och jag som var bergsäker på att jag skulle få betala tillbaka flera tusen.

Nu; frukost
Sen; ut i solen, gå på systemet. Undrar om Finess har öppet idag?

En dag som denna

Bäst att passa på att blogga lite medans jag har tid;)

Väntar på att K ska duscha klart, sen ska vi ta med oss katterna och åka till Åsbo en sväng. Katterna ska få vara ute på altanen och jaga flugor hade jag tänkt. Och sen skulle det visst bjudas på grillat också, inte helt fel.

Planerna för påsken är fortfarande ganska oklara. Men det är som vanligt och det är precis som K sa, ingen vet vad de ska göra men helt plötsligt så är alla på samma ställe. Konstigt.
Har i alla fall ätit lite påskgodis så på det planet känner jag mig nöjd. Och nu menar jag inte nöjd som i att jag inte vill äta godis.

Glad påsk!

Blåsippor uti backarna stå...

Oh, jobb en dag till sen är jag ledig i fyra, så skönt!

Var på Prix men K tidigare ikväll, köpte lite påskgodis bland annat. Men det var urplockat redan så sånna där goda chokladägg fanns det ju inte kvar några. Fick med mig en burk B&J-glass hem istället med små diinosar i, inte helt fel det heller. Ska provsmaka snart så hoppas att den är god:)

Nej vad säger ni? Pigga upp med några vårblommor trots att det snöar ute?
Sippor våren-08

Semester

Lite bitter är jag allt, för jag fick semester, gissa när? Vecka 24-26 såklart. Veckan 24 har jag inte ens sökt så den tänker jag inte vara ledig tror jag, så det blir två veckors ledighet för mig i sommar. Men det är trots allt min allra första riktiga semester, så lite glad bör jag väl allt vara. Känns dock tråkigt att vara ledig när ingen annan är det.
Blir till att söka en semestervecka i september eller nåt, bara för att. Eller kanske inte bara för att heller;)

Det ska bli skönt med fyra dagars ledighet nu i påsk i alla fall, även fast jag inte har någonting planerat. Ska försöka åka till Åsbo nån dag med katterna i alla fall så att de får vara ute på altanen lite. Och träffa tjejerna nån kväll hoppas jag på, ja, dom som är kvar. Linda åker till Egypten och Maria till Örebro. Linda J kommer hemöver i alla fall, och Annelen håller sig på hemmaplan. Får väl se vad vi kan koka ihop.

Det är rena kattsamligen vid datorn nu så det känns som att jag knappt får plats. Vidar ligger alldeles framför skärmen och Freja lite på sidan om. Ja jag säger då det, dom är allt bra sällskapliga våra missar:)


Nån dag förra veckan

Freekibble

Hittade två länkar i Jennicas blogg som jag bara måste lägga upp!

Du svarar på en fråga om katter o en om hundar - vare sig du svarar rätt eller fel ger den här organisationen mat till både hundar och katter. En form av insamling; "Every day you play Bow Wow Trivia, we'll provide free kibble to Animal Shelters to help feed their hungry dogs and cats."

Mata missarna
Mata vovvarna

En gång per dag kan man besöka sidorna och svara på en fråga, gört!

Hemklickat

Hemklickat förra veckan;

Ericsson-telefon, en W890i. Vi kommer redan ganska bra överens så jag tror vi kommer trivas ihop. Saknar dock min Samsung litegrann, vi hängde ju ändå ihop i nästan 4 år...

Hemklickat nu ikväll;
Bästa serien ever! (O.C och Gossip Girl är ju också bra förstås). Tittade på sista avsnittet av säsong fyra igår så måste bara klicka hem denna ikväll.
Bild lånad från Ginza (med en liten egen touch), men boxen är beställd från cdon, sparade väl in någon krona sådär.

Dildoparty

Hade en riktigt rolig kväll hemma hos Madde S igår kväll. Där vankades det nämligen nachos vid 18-tiden (och Madde hade lagat mat till en hel armé minsann!) och efter det dildovisning. Det här var dildoparty nummer två för mig, och det var mycket roligare än det första. Vi skrattade,  smakade, klämde och kände på allt vi kom över. Ja, ni kan ju kanske tänka er, 10-11 tjejer på dildoparty är inte att leka med:P Tyvärr så glömde jag kameran hemma, så det blev inga bilder under kvällen.

Idag har vi haft en ganska lugn  hemmadag, jag har städat (om man nu kan kalla det att städa) här inne i datarummet eftersom vi fortfarande har tre flyttlådor här inne med saker i. En låda är redo för förrådet nu i alla fall, i de andra två är det papper o kablar o grejer så jag vet inte riktigt vad jag ska göra med dem. Det löser sig.

Påsk är det visst snart också, vad fort det går alltså.

Klokt inlägg

~Hade tänkt skriva ett klokt inlägg, men jag hoppar nog över det~

Höga klackar - tips

Det var den här boken jag tipsade om förut, som jag tycker är läsvärd. Orkade ju inte lägga in en bild då så gör det nu istället. Zipp!

Kvällspromenad

Har varit ute på en skön kvällspromenad nu ikväll. Att det ska vara så svårt att ta sig ut på en promenad även fast det är så skönt när man väl kommer igång och går, det förstår jag inte. Ska försöka hålla det här nu, en promenad per kväll. Hur tror ni att det kommer gå?

Snart ska jag bänka mig framför tv:n och kolla på Leila på landet, fast jag tycker programmen där hon bakar är bättre. Fast det kanske är för att det inte är sommarsäsong här riktigt än.

Såhär lukar jag nu, nyduschad och allt;

RSS 2.0