Snart kickar vi igång ett nytt år...

Jag hade tänkt skriva ett inlägg om min jul (som har varit jättemysig!) men allt jag kan tänka på för tillfället är vad jag ska hitta på för mat tills imorgon. Plockmat och jag har några idéer, men frågan är ju hur länge man står sig på dem? Efterrättsfrågan har jag ju löst såklart (vad annars liksom?) men sen alltså, inte lätt. Har dan på mig att fundera, sen blir det handling efter jobbet. Får väl köpa en påse köttbullar i värsta fall, haha!

I Fredags efter att vi varit på bandy så hade vi bestämt sushikväll och det var verkligen ett bra beslut! Och trots att vi glömde att köpa sjögräs så höll rullarna ihop samt att dom smakade bättre än med sjögräs.

God jul!



Lördag den 19:e december

Njuter av ledigheten och det känns redan som att jag har varit ledig i kanske två dagar - hur bra är inte det?! Idag så började vi dagen med en morgonpromenad i ett soligt och frostigt Herte, efter det så intog i julfrukost (tomtegröt och skinkmacka) framför längdskidor på tv:n. Mitt på dan så var det dags för dop för Theo (Teo?), väldigt mysigt! 
Vi har även hunnit med att städa idag, och jag har även kokat min första sats knäck ever, det blev faktiskt inte en alltför stor katastrof som jag hade befarat. Inte knäck i hela köket med andra ord. Nu sitter vi hos grannen och tar ett glas vin, och ja, jag är osocial och bloggar lite. Dagens ungdom alltså, haha!




Några timmar kvar...

Nu är det bara några timmar kvar innan jag får julledigt! Det känns hur underbart som helst att få vara ledig i lite över en vecka, dagarna innan julafton kommer vara ganska aktiva men när julafton infaller och dagarna efter så ska jag banne mig försöka ta det lugnt.
Ska inviga ledigheten med bio ikväll, ska se The Hobbit: The Battle of the Five Armies med mitt hjärta. Det är verkligen julkänsla över Sagan om Ringen-filmerna, likaså filmerna om Narnia. Skulle vilja se den någon kväll, har blivit väldigt glest med julfilmer i år.
 

Tredje advent

Julkänslan börjar så sakta smyga sig in i stugan, saffran blandas med hyasint-doft och ljuslågorna sprider ljus i mörkret. Julefrid (eh, det kanske blir i alla fall, lite närmare jul). Nästan klar med julklappsinköpen så allt är i sin ordning, varför bli klar tidigare liksom?

Fem dagar kvar att jobba innan jag får några dagars julledigt, det är mer än välbehövligt kan jag lova! Hämtade lite kraft i skogen idag inför sista jobbveckan, solen stod lågt på himmelen och strålarna silade ner mellan träden, gnistrade sådär fint i snön och frosten. Mysigt! 



RSS 2.0