Skördetid

Alltså vad händer, redan torsdag?! Förstår inte vart alla dagar tar vägen någonstans, det känns som att det var helg nyss och nu är det redan fredag igen imorgon! Hjälper kanske till att jag jobbar hemifrån, trivs så bra med det och det känns så mycket lättare om dagarna. Och det är verkligen skönt att slippa all restid varje dag. Bävar för den dag när jag måste tillbaka till kontoret igen. Den dagen, den sorgen!
 
Förra helgen så var vi hemma hos mina föräldrar. Huvudsyftet var att pappa skulle hjälpa oss att laga våran bil, bland annat så var den en läcka (olja trodde vi) som behövde åtgärdas. Den var dock svårade att hitta än vad vi trodde, speciellt eftersom det inte var olja som läckte. Pappa hittade felet igår äntligen, så förhoppningsvis har han fått buckt med det nu! Sen återstår bara resten som måste fixas på den, bilar alltså...
Jag och mamma ägnade oss åt att skörda i trädgården. Bland annat bönor och ärtor, samt blockade med mig massa grönsaker hem; gurka, squash, tomat, kålrabbi, sallad, pärer, morötter, palsternacka, + äpplen och en bukett med ringblommor. Åh, skördetid! Gjorde squashplättar igår med fetaost, lätt att göra och gott att äta!
 

Det här med morgonpromenad...

Jag tycker verkligen att det är superskönt att ta en promenad på morgonen, men jag har verkligen hamnat i en loop nu där jag har jättesvårt för att ta mig ut. Både kroppen och huvet motarbetar mig. Vill Ska vända detta och börja ta promenader på morgonen igen innan jobbet. Jag lyckades ta mig ut i måndags och det var superskönt att starta dagen så, först promenad sedan yoga. Men både igår och idag har det varit tvärstopp. Vet ju att jag egentligen somnar för sent på kvällen, men svårt att somna när jag inte är trött. Går jag upp tidigare, så kommer jag ju vara tröttare på kvällen så inser ju att detta är en ond cirkel. Oj haha, det var det om det. Nya tag imorgon!
Bjuder på en random bild från Krype fäbod som jag besökte förra sommaren (tror jag det var). Så mysigt ställe!

Ute i bärskogen

Helgen som var bjöd på fantastiskt höstväder, vad passar väl bättre då än att spendera några timmar ute i skogen och fylla på bärförråden?! Skogen verkligen dignar av blåbär i år, dels för att blommorna blommade i rättan tid såklart, men det märks också att det är färre som plockar bär i år till följd av Covid. Bären finns väldigt lättillgängliga, nära skogs- och traktorvägar. Det hör inte till vanligheterna tycker jag. Lingon verkar det vara lite glesare med i år, tur jag har föräldrar som scannat av och vet vart vi kunde styra kosan. Så det var på lingonjakt vi var i helgen, fick med mig 10 liter blåbär också "på köpet", svårt att låta bli att plocka när det finns så mycket!
Underbar utsikt, älskar Hälsingland
Hittade denna korsspindel (?) hängandes på en tråd, glad att jag såg den i tid så att jag slapp få den i håret!

RSS 2.0