Blurry

Dags för ett gäng till sånna här snart va, ett gäng suddiga festbilder?!
 
 

Persikoflarn

Hittade ett recept i Claras blogg förut som jag var tvungen att testa - Tobbe och Frida smaskade och åt så jag tror minsann att det smakade bra! Nedan följer receptet;
 
Du behöver en smördegsplatta per person, tinad. Gör två rundlar i varje platta, enklast är att använda ett glas (degen ska hänga ihop så tryck inte för hårt!). Pensla hela smördegsplattan med ägg, förutom inuti rundlarna där du istället pickar lite med en gaffel. Riv sedan lagom mycket mandelmassa och lägg i rundlarna, ovanpå mandelmassan lägger du sedan skivad persika (eller nektarin, jag använde nektarin om jag inte kommer ihåg alldeles fel). Du tar cirka en halv persika till varje flarn, men lägg dit så mycket som möjligt tycker jag (detsamma gäller mandelmassan, så mycket som möjligt). Det sista du gör innan du slänger in flarnen i ugnen är att hyvla över ett tunt lager med smör. Jag tror att det skulle kunna vara gott att hacka över lite vit choklad också, innan man lägger dit smöret. Sen in i mitten av ugnen på 200° tills flarnen blivit gyllenbruna. När flarnen är klara och har svalnat något så river du över lite mörk choklad och duttar över lite florsocker. Serveras halvljumma.
 

Stilla

En kväll i juli...

Tänk efter före

Har precis suttit och kollat igenom Sälj och köp på Facebook där jag ramlade över en viss annons där en tjej söker omplacering till sin kattunge. Hon skriver att hon ska flytta och att kattungen inte kan följa med till det nya stället. Katten på bilden som hon har lagt upp ser inte alls gammal ut - borde hon inte ha tänkt på detta INNAN hon skaffade katt?! Hon kanske har haft katten i en månad och nu måste hon sälja den eftersom hon inte tänkte till någonting innan hon valde att ta till sig en kattunge. Att skaffa katt är ju samma sak som att skaffa vilket annat djur som helst, men det verkar folk inte förstå. Katter vill också ha sällskap och bli kliad bakom örat, dom behöver någon som ger dem mat och de behöver en varm filt att krypa ner i om de skulle frysa. Dom behöver någon som kammar pälsen och reder ut tovor, skjutsar till veterinären om någon sjukdom skulle smyga sig på, någon som tar hand om dem helt enkelt!

Skulle mer än gärna ha gett den där tjejen en avhyvling men det kan ju vara omständigheter som jag inte känner till som gör att hon måste göra sig av med kattungen, eller som gjorde att hon skaffade honom från början. Kanske är det inte hennes egen katt utan den kanske hör till hennes familj, de kanske är ägare till kattmamman också och kanske var det så att hon blev med kattungar av misstag.

Summa summarum i alla fall; Alla borde tänka sig för både en och nio gånger innan man skaffar katt (eller annat djur), visst är dom underbara och söta och jättesvåra att motstå men det är mycket jobb och ansvar som följer med också.


Kefalonia 2013

 
Jag och Tobbe, Kefalonia 2013♥

Välkommen hösten!

Oj, här har sommaren tagit slut och hösten har hunnit leta sig på sedan sist. Jag har bland annat spenderat en vecka på grekiska Kefalonia och badat i turkost vatten och ätit massa moussaka, varit lite höstförkyld, bakat en födelsedagstårta till mitt hjärta, plockat svamp, avslutat sommaren med den sista sommargrillningen för iår (och med det inte sagt att det är den sista grillningen för året), varit på 3-års kalas med en endaste liten miniballong med knappt någon luft i alls, och såklart hunnit med några jobbdagar också.

Nu stundar helgen och planerna är än så länge lite oklara. Kanske blir det vandring längs Finnskogsleden, kanske inte. Helgen ser ut att bjuda på fint väder i alla fall, så kanske att löken och rödbetorna hittar upp ur landet innan de blir frostbitna.

Skulle vilja träffa den dära..vad heter hon nu? Är det Annelen hon heter? Jag kommer inte så noga ihåg för det var ju år och dar sen (känns det som i alla fall) vi sågs sist! Varför går det inte att teleportera sig? Eller varför ligger Ljusdal och Bollnäs inte lite närmare varandra? Eller varför är det så att man måste bli trött efter en veckas jobb?

 

Just nu så lyssnar jag in mig på Winnerbäcks nya album som släpptes för alldeles två dagar sedan. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka än. Jag tycker mig inte riktigt förstå dom första låtarna på skivan, 'Gå med mig vart jag går' är ett exempel på det. Jag får nog begrunda den lite till tror jag.


RSS 2.0