Tisdag och tv-kväll

Idag är det tisdag vilket betyder ett nytt avsnitt av Mandelmanns Gård! Bästa programmet. Jag har lagat mat (det blev en vegansk svampsoppa idag, gott!), diskat och gjort lite (lite) skolarbete sedan jag kom hem från jobbet, nu sitter jag i soffan och tänkte slänga in ett inlägg här innan det är tv-dags! Jag har utbildning i helgen som kommer och jag är inte helt klar med uppgifterna som vi ska göra. Ska bland annat ha gjort en skiss inför odlingarna i sommar. Har insett att jag inte vet riktigt hur stort landet som jag kommer odla på är, samt att jag måste få in tänket med växtföljd vilket är lite svårt eftersom jag inte brytt mig så mycket om det innan. Oops. Ska väl kunna få till en skiss i alla fall, ingenting är ju hugget i sten. 
Har läst allt som ska läsas men måste läsa om vissa saker igen, så svårt att komma ihåg allt så det kan vara bra med en uppfräschning. 
 
Har förresten åkt på en liten förkylning också. Hoppas på att jag ska kunna hålla den i någorlunda schack, vill inte bli sjuk.
 

Palm trees

Sri Lanka, februari 2018

Onsdag den 16:e januari

Onsdag mitt i veckan, två dagar kvar att jobba innan jag får ta helg. Har ju för övrigt bara jobbat två dagar den här veckan än så länge eftersom jag var ledig i måndags, borde alltid vara fyra dagars-jobbvecka. 
 
Har inte så jättemycket att komma med då jag inte har gjort så mycket förutom att jobba. Måste bli bättre på att nyttja timmarna efter jobbet, blir lätt att jag hamnar i soffan framför någon serie. Vilket i och för sig är avslappnande och speciellt den här tiden på året så är det svårt att motivera sig till att göra någonting när det är så m ö r k t. 
 
Bjuder på en bild som Tobbe tog i måndags (hoppas ok jag lånar hehe). Jag i väntans tider på att vi ska sätta igång med min tatuering. Börjar känna mig hemma där ser jag, sitter med fötterna i soffan och allt men det får en väl göra tycker jag? Har nästa tid i mars, det ska bli nice!
 

Söndagskalas

Idag så har vi firat mamma då hon fyller år imorgon. Dom hade plockat ur kontors/biblioteks-rummet då de ska renovera där så lägligt nog var alla fotoalbum framme. Kollade igenom några och det är alltid lika kul att skratta åt sig själv! Det var så ocoolt att le och kolla in i kameran på skolfoton, är det fortfarande så eller förstår ungdomarna bättre nu?
 
Har diskat och rensat lite i kylskåpet nu sedan vi kom hem. Lättare att hålla koll på vad vi har hemma och vad vi behöver äta upp när det inte är smockat i kylen. Måste försöka hålla det på en bra nivå nu!
 
Nu tänker jag tillbringa resten av kvällen i soffan (börjar redan bli trött haha) framför antingen en dokumentär, en film eller en serie. Skulle vilja läsa lite också, får väl se hur tiden prioriteras. Imorgon är jag ledig så då ska jag och Tobbe ut på äventyr. Till Sveg närmare bestämt. 

Helg-sysslor

Tittar in en sväng innan plugg för att önska en trevlig helg. Dagen har varit väldigt lugn och kommer fortsätta så under kvällen. Började med en sovmorgon, sen har jag pluggat lite (läser om växtföljd för tillfället), kollat lite på längdskidor (sprint och skidskytte), varit in till Jarse och handlat bland annat inför middan ikväll (det blir paj med rödbetor och cashewfyllning, vegansk).
Och på tal om veganskt så försöker vi äta plantbaserad kost så långt det går just nu. Kött- och mejeriindustrin är verkligen fruktansvärd och jag vill bidra till den så lite det bara går. Samtidigt så vill jag inte ersätta kött- och mjölkprodukter med andra importerade varor så det är verkligen en balansgång det där, tanken är ju även att miljöavtrycket ska bli så litet som möjligt. En sak som är synd är att det inte går att odla apelsiner och bananer i Sverige, ja ni fattar. Köper alltid ekologiskt men dessa transporter alltså. 
 
Ojdå, fint helg-pepptalk det blev😄 
Såhär såg det ut förra helgen, då hade jag plugg-hjälp;
 

God morgon

Hej, god morgon och allt det där. Här händer det inte mycket som vanligt, tänker flera gånger i veckan att jag ska blogga om det och det men det blir liksom inte av? Jag tycker ju ändå att det är kul att kunna gå tillbaka i arkivet och kolla vad som hänt, jag glömmer så lätt. Men just nu är det ju verkligen inte mycket att kolla på i arkivet, det blir verkligen hattiga inlägg. 
 
Nu ska jag snart åka till jobbet, börjar 08.30 idag så fick lite sovmorgon, ändå trött dock. Igår började Mandelmanns igen, äntligen (trodde att det skulle börja i måndags så blev lite besviken när jag insåg att det inte gjort det)! Okej, måste borsta tänder nu och sen åka, SKA försöka skärpa mig på blogg-fronten nu!
 

RSS 2.0