Ny vecka

Regnet smattrar mot rutorna så för att hjälpa julen på traven så ska jag snart värma lite glögg och äta några pepparkakor. Jag har en slappar-kväll i soffan, jag tror att det behövs på måndagar. Vila efter första jobbdagen och samla kraft inför resten av veckan. Imorgon ska jag yoga, det är bra kraftladdning det också. Det var en kväll i juli

Det får bli en tillbackablick såhär på kvällskvisten. En eftermiddag i juli så drog jag och syrran med våra sambos till okänt utflycktsmål. Tält och sovsäck packades liksom mat och dryck. En tjärn i Hälsinglands skogar var målet och där spenderade vi natten. Uteliv alltså♥
Vaknade upp till strålande väder
 

November

November är inte en grå månad, speciellt inte när solen spelar mellan träden. 
 

FärgsprakandeFörsta mötet

Igår så hade vi det stora nöjet att få träffa den här lilla bruden, Blanca (och hennes föräldrar såklart). Välkommen till världen lilla vän, och välkommen till gänget! 
 

Like a mirror

Såhär himla fint var (är) det i området kring Milford Sound. Man kan nästan tro att det är vid Mirror Lakes som vi stannat till, men tror att den här sjön hette Lake Gunn eller något åt det hållet? Har för mig att det var ett tjejnamn i alla fall (har skylten fotad på ett annat foto). 
Nu ska jag återgå till fredagsmyset och låta tekniken vila lite. Fredag

Underbart med fredag (trött som tusan just nu men tror jag kommer få helgenergi snart)! Ikväll vankas det inte så mycket mer än hemmakväll och mys, vilket känns alldeles perfekt. Imorgon ska vi på kalas, vi får busbesök på eftermiddan/kvällen, ska eventuellt försöka få lite mer ordning i vardagsrummet (vi har tapetserat om och behöver sätta fast en kabel, putsa fönster o upp med gardiner, lite fix sådär). På söndag så ska vi fira lilla pappa = fika! Första torsdagen i november

God morgon! Sjön låg spegelblank imorse och frosten glimmade i gräset, hoppas att kylan håller i sig.
Nu; dags att sparka igång den här dagen!


Faller fritt

Nu är jag trött, och det även fast jag hade sovmorgon i morse. Får hålla ut och kämpa i två dagar till, sen så är det helg och två dagars ledighet som väntar! Tänk om man skulle hinna ta en vända till skogen, kanske finns där fortfarande svamp? 
På bilden ovan så sitter Tobbe och dinglar med benen efter att vi tagit oss upp på Helags topp, det var så vackert där, underbar utsikt! Vi har några planer redan inför nästa sommar som innefattar berg och fjäll, vi får se vart det landar någonstans. Vid sjön

Mornarna är så mörka och det är så jobbigt att kravla sig ur sängen när klockan ringer. Imorse var inget undantag, som tur var såg jag, i glipan vid persiennen, att solen var påväg upp och att himlen började målas. Tassade fram till fönstret och kikade ut, och vinglade sedan vidare till duschen, och ja, piggnade som tur var till lite efter det. 
OBS på att bilden inte är ifrån imorse, tok heller det var väldigt mycket mörkare! 
Ikväll så är det dags för ett efterlängtat yogapass, men först jobb och sedan ett besök hos päronen. Naturens under

Det är lätt att bli hänförd och förtrollad av allt som naturen bjuder på. Kom ihåg att stanna upp och njuta ibland så att ögonblicket inte går dig förbi. 


Välkommen november

Nu ni gott folk, har vi gått in i november månad. Det innebär att man utan att skämmas kan korka upp glöggflaskan, bita huvudet av en skumtomte och börja pyssla lite inför jul. Men jag bjuder på en bild från en utflykt i våras sålänge, för just ikväll blir det nog inget besök av julen (förutom av julmagasinen som jag läser med tindrande ögon).
Foto: T Wiklund
 
 

Solens sista strålar

 
 

Frihet

 

RSS 2.0