Räkmackor och glass i Hälsingland

Under den senaste veckan har jag provat två av räkmackorna som bjuds här i Hälsingland, båda mycket passande i Växbo. Ingen av dem var en fullträff, hade jag däremot fått plocka komponenter från dem båda så hade det blivit mycket bättre! 
Den första mackan intogs på Växbo Café, där brödet tyvärr bestod av en vanlig, simpel tekaka som går att köpa i affären. Det här drog såklart ner helhetsintrycket, hade det varit hembakat bröd så hade smakupplevelsen varit så mycket bättre (förutsatt att den som gjort brödet kan baka bröd då vill säga). På mackan fanns förutom räkor och grönsaker en väldigt god örtmajonäs (?), den var verkligen toppengod! 
Passade även på att testa deras glass och den var väldigt god! Bubbelgum, choklad samt en ny smak, kardemumma/mandelmassa samsades i min bägare. Fördel där är att du väljer storlek på bägaren, och sedan får välja så många smaker du vill på glassen. Så borde det vara överallt!
 
Macka nummer två intogs (en annan dag) på Växbo Bageri. Här var brödet en riktig hit, så gott! Däremot så hade de snålat med majonäs/sås/creme på mackan så tyvärr blev den lite torr. I övrigt var den typ lika som mackan på Växbo Café, kändes som att de anväde samma typ av räkor osv. Brödet härifrån i kombo med örtmajonäsen, då hade mackan fått höga betyg. 
Testade även glassen, här var det dock standard som gällde, en, två eller tre kulor. Testade persikoglassen och blev inte helt övertygad tyvärr. 
 
Summa sumarum; glass rekommenderas varmt från Växbo Café, räkmackan var lite bättre på Bageriet just pga brödet, men hoppas hitta en godare i sommar (har mina förväntningar på Järvsö Gårdsbageri eller Havannas Café på Stenegård i Järvsö (om dom har öppet?) ). Jag tycker att Bageriet har bättre saker att välja på i matväg, så är du hungrig, styr kosan dit och rulla till Caféet för efterrätt sen!
 
Sådär, varsegod för matguide!

En mini-utflykt

För några helger sedan tog jag och T en mini-utflykt till Långvind. Jag hade aldrig varit där, så fint ju! På vägen hem så gjorde vi en avstickare och en underbart vacker allé ledde oss fram till detta fina! Sommar-Sverige alltså, inte mycket som slår det!

I full blom

De här bilderna tänker jag lägga upp på bloggen för ungefär en vecka sedan, men livet kom emellan kan man säga (dvs; var tvungen att torka upp katt-kräks och sen flög det ur huvet). Ber om ursäkt om det där var för mycket information förresten, kanske borde ha skrivit en varningstext först?
I fredags jobbade jag min sista dag innan semestern, och det är ju så jäkla skönt att vara ledig! Skönt att kunna lägga min energi på saker som jag skjutit upp länge, länge. 
Jag tror att detta är en brunnäva, fina är dom i alla fall!

RSS 2.0