Something in your moutn

Den här låten kommer jag spela ikväll, flera gånger om tror jag:)


Presentregn

Det är sjukt vad tidigt jag och K vaknade idag! Halv åtta i morse slog vi upp våra ögon, Krisitan klev upp och duschade medans jag låg kvar i sängen och drog mig. Kan man kalla det att ligga och dra sig när klockan bara är halv åtta? Jag som hade hoppats på att få sova till halv nio i alla fall, men tji fick jag. Förstår inte varför vi vaknar så tidigt när vi väl får sova.

Nu har jag precis kommit tillbaka från systemet, vi var dit och handlade lite (tre cider o en öl, rätt öl den här gången!) innan K åkte till Ramsjö.
Usch, idag har jag lite saker att göra. Är väl tänkt att det ska bli någon form av fest här ikväll så jag ska städa, fixa lite småsaker, duscha, ordna musik, diska det lilla som finns...Jag lär ju ha att göra i alla fall!

Mina presenter, me like! Tack så jättemycket!

En fin bukett blommor (fick några krukväxter också..6 stycken)
En snygg tröja med annorlunda (coola) ärmar!
Ett armband som jag kan ha mina TS-berlocker på
Presentkort på Kardemumma, mer Cult kanske?
Gossip Girl, första säsongen! Yey!
Bakbok, det fanns mycket som såg gott ut kan jag lova!
En till bakbok, en säsongsbetonad; sommar, jul, påsk. Måste skaffa hylla till köket så att jag kan ha alla böckerna framme!

Och så fick jag lite pengar också, perfekt inför Sundsvalls-resan! :)

Bra start på säsongen

Vilken bra start på Så ska det låta- säsongen! Jag känner mig nöjd. Men kom just på att nu är jag osocial mot K som sitter i soffan alldeles själv..ska bara blogga av mig så ska jag bänka mig i soffan sen, och hejja på när K spelar hockey.

Funderar på att ordna biljetter till en trevlig liten spelning i sommar, skulle vara roligt att gå när det väl händer någonting. Och så har man något att se fram emot. Ska fråga Carlsson om det där imorgon, för det där är faktiskt hennes område! Får se hur det blir, och om vi känner att det är värt det. Återkommer ev med mer info;)


Säg grattis till prinsessan

Våran prinsessa Freja, 1 år idag:) Grattis missen!




Så ska det låta

Ikväll blir det soffkväll med min K, känns så skönt att ha honom hemma en fredagskväll för omväxlings skull (även om han var hemma förra fredan också..).
Såg till min glädje att Så ska det låta börjar ikväll, äntligen! Blir nog ett bra avsnitt ikväll, bland andra så är ju Brolle med, och har för mig att han är rätt grym i sånna här program?


Torsdag kväll

Har haft en mysig kväll med Annelen nu ikväll, varför umgås vi inte oftare för? Det är nog mest mitt fel tror jag, jag är ju så trött om kvällarna så jag orkar ju aldrig göra något. Ska försöka bortse från det i fortsättningen, vila kommer jag nog allt få tid till när det är dags.

Igår var ingen vanlig dag för det var miiin födelseda, hurra, hurra, hurra! Familjen + farmor och mormor var här och firade mig. Jag bjöd på en varm smörgåstårta (recept kommer!) cupcakes och kakor. Fick fina presenter, bilder kommer så fort jag har ordnat det!

I helgen är det dags för fest igen! Blir kanske inte i lika stor omfattning som förra gången, vi har inte alls bjudit lika många som vi hade gjort då nämligen. Men det är ju bara torsdag än;)

Oplanerad tripp

Idag blir det en sväng till mamma och pappa i Åsbo, lite oplanerat sådär. Blir en sväng in på Dollar innan, var ju dit igår också men då köpte jag glödlampor med smal sockel (vem vet hur det stavas?) och det skulle visst vara tjock. Tur att jag köpte sex förpackningar då!:D Aja, de lampor som vi har i fönstret brukar ju åka i golv ibland och i dem sitter det smal, så man kan väl säga att vi är väl förberedda. Ska visa K tavlorna som finns där också, det börjar bli dags att inreda lägenheten nu!






En liten rapport

Reslutatet av kvällens deltävling var bra tycker jag; EMD och Molly, absolut godkänt.
Jag och K har haft sällskap av Martin och Cicci ikväll, trevligt!

Imorgon ska jag försöka hinna med lite bakning och städning + lite annat pyssel här hemma. Förhoppningsvis så åker nån hylla upp på väggen! Men nu är det snart dags att säga godnatt, ögonen är trötta liksom kroppen.

Wintertime

Inte har det blivit någon städning, ingen handling och ingen bakning. Men jag har städat lite i...garderoben? Vad kallar vi det? Där inne där garderoben är och alla kläder hänger i alla fall. Och så har jag varit på systemet + på Dollar. Och så har jag haft besök av syster en sväng.

Nu har jag nästan kommit fram till vilken mobil jag ska köpa! Men måste rådfråga Kristian innan jag bestämmer mig helt. Sen kanske det är en idé att vänta tills vi åker till Sundsvall och kolla där på MediaMarkt?







To do och summerpics

Lördag. Men jag har ingen aning om vad jag ska göra idag. Inte något som känns sådär lockande i alla fall;
* Baka. Inte upplagd just nu men kanske blir lite senare?
* Handla. För att kunna baka så måste jag handla först. Men eftersom jag inte känner något bakbehov just nu, känns det måttligt roligt att gå och handla.
* Systemet. Oinspirerande sortiment.
* Städa. Dammsög i förrgår men det syns inte ens idag. Hårbollar!

Jag får väl ta mig i kragen antar jag och göra ett litet ryck om nånting ska hända. Kan inte bara sitta bort hela lördan.

Piggar upp med några sommarbilder så länge, jag längtar!






Mitt nya hår

Såhär ser man ut alltså, jojominsann.

Och såhär såg man ut idag då + långärmad tröja såklart, var ju ca -15grader idag igen så.

Fredagsfin

Ajdå, inte bra. Dåålig uppdatering. Men vad göra? Hade man en bärbar dator skulle inläggen bara regna (hrm) in, ska vi göra slag i saken kanske?

Och idag är det fredag, så jag skriver väl som jag alltid brukar skriva; äntligen helg! Jobbade bara till 12:30 idag också, så det känns lite extra lyxigt sådär. Och inte nog med det. Jag har varit och klippt mig och jag blev så fin i håret. Nu har jag faktiskt gjort lite förändring för en gångs skull. Hon som klippte mig var superbra, jättegullig. Men sen så plattade hon mitt hår (eller ja  hon använde en sån där rullborste) och jag tänkte; neeej! inte rakt! (jag är en av få lockiga som uppskattar sina lockar tror jag) Men fasen, det blev bra. Så jag är glad ändå:)

Vad göra ikväll? LA ink kl 23 i alla fall, ska se!

Doftpåse inhanndlad förra helgen på Kardemumma, nu luktar det gott i hallen (inte för att det luktade illa eller så tidigare heller).



Sömnproblem

Det är sjuk det här. Nu när det är helg och jag äntligen får sova så länge jag vill, då vaknar jag tidigt och kan inte somna om! Har varit uppe i en timme redan, och det är söndag. Kristian och jag ska gå på en promenad sen i alla fall, så skönt.

Idag har vi tvättid från klockan 12, ska bli skönt att få undan lite tvätt. Men vi har alldels för lite förvaring för våra kläder så det måste vi försöka göra något åt på något vis. Har tittat i IKEA-katalogen för att få lite inspiration, men jag vet inte om det hälpte speciellt mycket.
Ska i alla fall beställa gardiner nu hade jag tänkt, jag bara skjuter upp det hela tiden men nu jäklar ska jag försöka hitta något bra!

Inköpt igår på Apoteket:


Har aldrig provat den förut men jag hoppas på att den är bra:)

Mr Depp inpräntad i skinn

Är det inte helt sjukt så säg? Inte konstigt att de är fullbokade fram tills i juli...Så Frida, vad säger du? Vill ha?

Det är det som gör en kväll till en bra kväll

Åh! Nu när jag för en gångs skull är pigg en kväll så vägrar dvdn att fungera. Låter illa och hackar sig fram, nu blir det PO's nästa! Reklamation eller försäkring, det beror på vad som blir bäst.

Har varit hemma hos Linda nu ikväll och kollat på deltävlingen. Och det blev väl rätt okej resultat ändå? Bättre än förra gången i alla fall. Men alla dessa gånger som man ska rösta, shit alltså. Vem har lust, ork och pengar till det då? Dåligt upplägg tycker jag. Men det har varit en trevlig kväll i alla fall, med lite skitsnack o sån't som gör en kväll till en bra kväll.

Jag nu ikväll. Mysdress, julklapp.

Hur goda? Supergoda! Köpköp!

Tårtregn

Igår efter jobbet så åkte jag och K till Ramsjö, Pontus fyllde år igår så vi var dit och åt lite tårta. Det dukades upp med två tårtor + en hjärtkaka, bullar och chokladbollar. Orkade tyvärr inte äta så mycket eftersom jag var så mätt efter maten som vi stoppade i oss innan vi åkte.
Ska eventuellt tillbaka till Ramsjö idag och hämta Kristian.

Och ikväll är det dags för andra deltävlingen till melodifestivalen. Startfältet ser ut såhär:

* Lili & Susie - Show Me Heaven
* Lasse Lindh och Bandet - Jag ska slåss i dina kvarter!
* Jennifer Brown - Never Been Here Before
* H.E.A.T - 1000 Miles
* Markoolio - Kärlekssång från mig
* Amy Diamond - It's My Life
* Cookies n Beans - What If
* Måns Zelmerlöw - Hope & Glory

Jag kan lova att jag sitter bänkad!


Utmaning

Blev just utmanad av Jennica, så det finns väl inte så mycket annat att göra än att anta den utmaningen;)
Såhär ligger det till: man ska berätta åtta sanningar/vanor/ovanor om sig själv, så jag sätter väl igång då för det här lär ta ett tag.

1. I mig bor en godisråtta + ett kakmonster, allt i en och samma person - inte illa!
2. Jag är ett fan av Hello Kitty. Mysdressar, strumpor, trosor, halsband, badskum...ja, ni förstår:)
3. Jag äter allt som oftast en macka efter maten, helst hårdbröd, men finns inte det så duger det bra med en mjukmacka.
4. Har en förmåga att vara en b i a t c h ibland. Eller hur K? Annelen, nåt att invända? Men bara om jag tycker att personen i fråga inte förtjänar min kärlek såklart.
5. Tränar alldeles för lite, sitter stilla alldeles för mycket. Och när ska jag orka ta tag i det då? Snart, lovar.
6. Pratar med en speciell röst av något slag när jag pratar med mamma i telefon, K  tycker att det är roligt att påpeka det:P
7. Jag är en frusen människa. Sitter oftast inlindad i en filt när det är tv-time.
8. Och på tal om tv så gillar jag tv-serieboxar nåt så grymt. Vilket bra påhitt! O.C, Sex and the City, One Tree Hill. Man kan titta precis när man vill och på hur många avsnitt man vill, det är helt perfekt.

Det var faktiskt inte så svårt att komma på åtta saker om sig själv, jag är visst påhittigare än vad jag tror;)

Nu ska jag sätta mig i soffan (hej slappa Johanna!) och eventuellt kolla på den där serien om Knutby. Men jag är ju ensam hemma ikväll och jag vet inte om jag vågar kolla då. Kanske är det läskigt? Det kan jag lägga till som punkt 9 faktiskt. Varje gång jag kollar på Efterlyst på tvn så spanar jag efter tjuvar och banditer både inne i lägenheten och utanför. Och det samtidigt som programmet går, i reklampauserna, och lite efter att programmet slutat. Det måste vara något med själva stämningen i programmet. Ni vet den där rösten "Har du sett någon av de här männen kontakta Efterlyst på telefon..." Hua.

Spårkproblem

Jag vet inte vad det var för dag idag på jobbet. Pratade med ett flertal kunder och jag hade ganska stora problem med att höra vad de sa.
Först så pratade jag med en norrman. Först trodde jag att det var en dansk, men efter att ha lyssnat lite mer + sett hans namn kom jag fram till att det var en norrman. En norrman med riktigt krånglig norska! När han höll sig till väsentliga frågor hängde jag med ganska bra i samtalet, huvudsaken att man uppfattar några nyckelord liksom. Men på slutet av samtalet pratade han lite allmänt, och rätt som det var brast han ut i skratt. Så jag skrattade med lite försiktigt, men jag har ingen aning om vad det var som var roligt.
Sen pratade jag med en värmlänning. Och han hade dialekt vill jag säga! Ojoj, vet inte hur många gånger jag sa "Ursäkta, vad sa du?" "Förlåt, vad sa du nu?" Haha, inte lätt det där inte:P

Kärleksmums - inget för barnrumpor!



GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
6. Klä en plåt, ca 40x35 cm med bakplåtspapper och häll i smeten.
7. Hacka knäckchokladen grovt och trö över smeten.
8. Grädda kakan i ca 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200g mörk finhackad choklad.
10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
11. Strö över kokos och servera skuren i rutor.

Aa, jag bakade förra fredagen, och jag kan säga att kakan är inte att leka med. Smakar mycket choklad, så är man inget fan av mörk choklad skulle jag nog rekommendera någon annan kaka...

Receptet är hämtat härifrån:



LW, godis och kattmys

Det blev inget Let's Dance igår kväll, Lars Winnerbäck medverkade i ett program på 1:an kl 21 igår kväll så tittade på det istället. Han är så rolig, och det syntes att han verkligen var bekväm där han satt;) Programmet i sig var bra, det påminde om det där svenska programmet där en kvinnlig programledare sitter och pratar med kändisar...inte är det väl Malou som har det? Äh, jag har bara sett det en gång så jag kommer inte alls ihåg, programmet kanske inte alls är speciellt lika. Haha ojdå, djupa tankar såhär på morgonen märker jag.

Har inte bestämt mig för hur jag ska göra med Åsbo heller, det har ju snöat i snart ett dygn nu och det är inte alls säkert att Bengt har plogat. Får ringa och prata med mamma men tror jag väntar lite, hon kanske inte blir så glad om jag ringer vid den här tiden på hennes lediga dag.








Nu, dags för frukost!

Schlageryra

Imorgon är det som sagt (och som säkert ingen har missat) dags för första deltävlingen till Melodifestivalen, och jag hade då planerat att sitta nersjunken i soffan och titta. Det är ju roligt att titta även om inte låtarna är bra. Då får man ju något att klaga över i alla fall;)

Tävlingen imorgon går av stapel i Göteborg, och såhär ser startfältet ut:
1. Nina Söderquist - Tick tock
2. Jonathan Fagerlund - Welcome to my Life
3. Shirley Clamp - Med hjärtat fyllt av ljus
4. Scotts - Jag tror på oss
5. Emilia - You're my world
6. Alcazar - Stay the night
7. Caroline af Ugglas - Snälla, snälla
8. Marie Serneholt - Disconnect me

För övrigt så håller jag på att baka såhär på kvällskvisten, och det luktar riktigt gott i lägenheten måste jag säga! Får väl se om det smakar lika gott som det luktar, det vet man aldrig:D


Paus

Så skönt, slutade 12:30 fån jobbet idag, lovely! Har varit och ätit lunch med Kristian på kina och nu är jag hemma och bara tar det lugnt. Ska bege mig till Prix och handla lite sen men jag ska nog allt slappa lite till först.

Ikväll ser det ut att bli en lugn hemmakväll. Kristian ska åka till Ramsjö så jag och katterna får roa oss själva. Blir väl till att titta på Let's Dance (går nog mest på rutin att jag tittar på det känns det som, för det är ju inte så att jag känner att jag måste se det) och efter det Samantha och LA Ink. Och imorgon får vi se vart vindarna bär...det är i alla fall den första deltävligen i Melodifestivalen, kan tänka mig att Linda är laddad till tusen!

Dags att köpa lite mer glass snart?

En dag som denna

Fick skjuts hem av Stina idag, tacktack. Skönt att slippa åka tåg på något vis även om det också är bekvämt. Kom hem lite tidigare i alla fall.

Tror nästan att katterna tycker att jag har suttit för länge framför datorn nu, Freja försöker göra inbrott i en låda, och Vidar spatserar omkring på databordet och gnäller. Och inte tror jag att han kommer hinna förstå att han är kastrerad tills på fredag heller, så det blir nog ingen Åsbo-resa. Men jag skulle verkligen vilja tona håret så kanske kan åka dit någon timme på lördag istället, då kan ju katterna vara kvar här. Får se hur det blir. 

Nu ska jag nog göra K sällskap i soffan, kanske finns det något man kan titta på kl 21? Nej, det var inte mycket på tvn, som vanligt med andra ord...Dags att ta fram en box kanske? One Tree Hill? MacGyver?


Försvunna kakor och studsande hormoner

Nu ska jag nog minsann göra iordning lite te (grönt te, mandarin kanske? mm, det smakar bra!), + Maryland cookie (vart har Safari-kakorna tagit vägen? Ni vet de där i orange plastförpackning? Finns de fortfarande på Ica månne, för på Prix finns de då inte...) och en liten god dammsugare. Måste ju festa till det lite såhär på tisdagskvällen, hur ska man annars orka med resten av veckan?
Förövrigt så har jag varit sugen på en semla i några dagar nu. Finess-semla.

Vidar kastrerades förresten idag, så nu hoppas vi på att han lugnar ner sig lite, han är så högljudd. Men han har inte förstått än att han är kastrerad, men det kommer. Hoppas hormonerna dunstar fortast möjligt.

Bilden är tagen i slutet av augisti -08, och jag tror minsann att det var K som tog bilden. Trötta missar.

Ny mobil

Jag tror jag blir knäpp. Skulle verkligen behöva köpa en ny mobil nununu då det är superdåligt batteri i min. Har tittat i flera månader nu efter rätt mobil, men jag vet inte alls vilken modell jag vill ha. Och nu börjar jag tvivla på ras också...Har varit inne på en Ericsson ända från början då jag tycker att de är snyggast, men nu vet jag inte om jag kanske har ändrat mig. Har för mig att det är sämst mottagning på Ericsson om man jämför med Samsung och Nokia. Så jag kanske borde satsa på en Samsung ändå? Och alla dessa recensioner som finns på internet gör ju inte saken bättre, snarare får det mig att vela fram och tillbaka ännu mera. Åh.

Festbilder

Här kommer som lovat bilderna från igår. Ska be att få låna bilderna från systers kamera så blir det några fler till samlingen:)
























Vi blev ett gäng ändå, och två personer hade redan hunnit smita innan kameran åkte fram. Tack alla för en rolig kväll!

Pumps

Nu ska jag fixa iordning bilderna från igår och slänga upp dem här. Men först; mina nya pumps som landade hos mig för några dagar sedan. Finns att köpa på Din sko.




Första februari 2009

Bilder från igår kommer, ska försöka ta mig tid och ordna det senare idag. Stay tuned.

RSS 2.0