Idag är det onsdag

Men jäklar vad min hals plågas! Jag ska äta en liter glass ikväll (nåja, inte en liter kanske men lite grann åtminstone) och titta på L Word så kanske den är bra tills imorgon. Bara två avsnitt kvar nu av säsong 4, sägong 5 häråt tack Frida!;D


Tired of this

Åh, jag har fortfarande (!) ont i halsen, vad är vi inne på nu? Tredje veckan? Fjärde? Grymt drygt och irriterande är det i alla fall, och idag är det värre igen. Sådär, en liten hälsouppdatering, det är fritt fram att anteckna för den som känner sig intresserad.

I vilket fall som helst så är det snart dags för semester och det ska bli så himla skönt! Bara vara ledig i flera veckor och göra sånt som man vill göra och som man tycker är roligt. Ah, det kommer bli toppen!

Helgen som varit var bra, började fredagen med mat på Akropolis och sedan härjade vi runt i Bollnäs-natten. På lördan så blev det mat på Michels och sedan Torön och Engmans Kapell, söndagen på dan spenderades i Åsbo (gjorde rödvinbärsgelé tillsammans med lillasyster), på kvällen blev det sushi/kinamat och film; Eclipse. Sammanfattningsvis en bra helg:)
Helgen som kommer invigs med sägensafari på fredag kväll, kan nog allt bli bra det också.

Det var en kväll i juli

Fisketur igår - så skönt att komma ut lite! Fiskade ingenting i fjol så ska verkligen försöka komma iväg fler gånger i år.

Idag tänker jag bege mig till Åsbo, Frida och jag ska ta en promenad ut i skogen och undersöka blåbärsstatusen:)


Fisketur

dsc00349 (MMS)

Fisketur


Bröd i stekpanna

Ska prova på en annan variant av brödet någon dag framöver, men det här blev helt okej;

3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
0,5 dl dinkelmjöl
50 g smör
2 msk bakpulver
0,5 msk salt
2 dl naturell yoghurt
0,5 dl vatten


♥ Gör såhär;
1. Blanda ihop de torra ingredienserna.
2. Tillsätt smöret och finfördela med en gaffel eller med fingrarna.
3. Häll i yoghurten och vattnet och blanda snabbt ihop till en deg.
4. Dela degen i fyra delar och kavla ut till tunna kakor.
5. Värm en stekpanna, det ska inte vara något fett i den. Grädda kakorna en i tagit ca 4 minuter på varje sida, tills det blir bruna fläckar på det. Anpassa värmen allt eftersom.


Step Up 3

Hade en mysig filmkväll tillsammans med mina fina flickor igår kväll. Vi hyrde en film från headweb, och det fungerade ju alldeles utmärkt bra. Och det bästa av allt var att det var gratis eftersom finaste Tyra delat med sig av en kampanjekod:) Himla smidigt var det i alla fall. Vi såg Step Up 3, och den var faktiskt bra! Nackdelen (eller fördelen, men just nu nackdel) är att danssuget blir enormt stort efter att man sett en dans-film. Och eftersom min förkylning foftfarande härjar runt (halsont i över en vecka nu, doh!) var min tanke att ta det lungt och inte utöva någon form av träning. Tanken var också att bara vara hemma idag och ikväll och ta det lugnt, men vafan, det blir nog allt fiske med pappa ikväll! Så grymt längesen jag fiskade så det ska bli himla kul!

Skjutsade hem lillasyster igår kväll, och det blev ytterligare ett grodrace att lägga till samlingen. Körde i ungefär 40km/h från Järvsöbacken och hem, och sen tillbaka igen. Vill ju inte köra över de stackarna:/

Bild från cdon.com

Torsdag

Är det fotbollsmatch på Älvvallen? Något ståhej verkar det vara i alla fall, megafonbabbel och det låter som att det kommer därifrån.

Snart helg igen och snart så är det faktiskt semester också!

Frukost förra helgen, jordgubbar med mjölk

Fina tårtan med Ahlgrens bilar på som Maddes mamma gjorde till oss i söndags

Dans på logen

I lördags så befann vi oss i Bollnäs. Där bjöds det på fest och massa dans till Engmans Kapell, bra kväll!


Moläta 2011


True life

Det här har varit en bra helg! Rätt trött just för tillfället på grund av lite för lite sömn, men det är det ju värt!

Fredag; lugn kväll som spenderades hemma hos mig. Youtube-klipp, film (Red Riding Hood), chips, morötter och dip. Inte så tokigt alls.
Lördag; Glass i Åsbo, middag i Bollnäs med några fina människor, vidare till fest och sedan Långnäs där vi dansade oss svettiga (Frida och jag vann nog den tävligen tror jag) till Engmans Kapell. Ah, grymt!
Söndag; Nästan missat ett tåg (var på håret kan jag lova!), målat byrå, ätit jordgubbar och smultron direkt ur landet. Och nu är jag hemma igen och ska nog kolla på L Word som det känns.

Bild från google bildsök

RSS 2.0