Stundande helg

Nu får jag snart göra helg, väldigt välkommet även om veckan på nåt sätt har gått ganska fort.

Vi har inga speciella planer för helgen, jag skulle vilja plocka svamp (mest komma ut i skogen, har fortfarande svamp kvar sen förra året), och kanske hälsa på mami och papi. Skulle även vilja köpa en ljung eller två så att jag kan göra lite höstfint på bron och altanen. Hoppas såklart på sol i helgen men det känns inte troligt. Blev så glad när den kikade fram under ca tre minuter igår, behöver mer sol! Får nog köpa D-vitamin för att orka mig igenom vintern...


Hästar I love you

Alltså, har ni sett så söt? Träffade på honom på en morgonpromenad men nu verkar han ha flyttat, lite ledsen över det :( 


Idag blir det jobb, jobb, jobb hela dan och sen får en se vad jag orkar ikväll. Har varit så trött i veckan, gillas inte! Kanske ska baka, har ett recept som jag skulle vilja prova.


Sista veckan i september

Onsdag kväll. Läser bok varvat med att redigera några bilder, samt ska snart hänga tvätt (jag måste bara orka resa mig ur soffan, så trött). Ska nog kolla på ett avsnitt av Orange is the new black sen. Bra serie, har sett  fyra säsonger i en rasande fart. 


Börjar så smått fundera på att köpa ett nytt objektiv. Kollade runt förut, läste recensioner osv och hittade två som jag valde mellan men sen rann det ut i sanden så nu blir det som att börja från noll igen. 


Höst

Tre bilder från en fisketur i september. Nu - promenad!
 

1 år

För exakt ett år sedan så spenderade vi vår första natt i huset på Näset. För ett år sedan gick vi från att vara Bollnäs-bor till att bli Jarse-bor. För ett år sedan hade vi flyttkartonger överallt och ömma kroppar efter en helg av hårt flytt-slit. Tur att vi hade sån himla bra hjälp annars så hade vi fortfarande hållit på! 


Fulufjället

God morgon! Idag ska vi fixa iordning lite här hemma, göra höst. Och ikväll ska jag ut och äta med kompisar, ska bli mys! 


Här nedan är några bilder från Fulufjället, jag och Tobbe spenderade några dagar där förra helgen. Så fin natur! Väldigt platt dock bara vi hade tagit oss upp på fjället.


A glimpse of summer


En lista om bokvanor

Hur många böcker läser du på ett år?
Går verkligen i vågor och just nu är jag inne i en läs-period. Ibland blir det en bok i veckan och ibland en i månaden. Föredrar verkligen en bok oftare än mer sällan.


Hur många böcker lyssnar du på i månaden, som ljudbok?

Jag har just börjat lyssna på ljudböcker, alldeles ny på det! Har lyssnat på 1,5 ljudbok nu på ca 2 veckor kanske? Lyssnar mest i bilen till och från jobbet pga har kommit på att det ger mer än att lyssna på radio.


Läser du snabbt eller långsamt?

Ganska snabbt skulle jag säga, men inte mega.

 Vad är den perfekta tjockleken på en bok?

Perfekta tjockleken, hmm ja alltså det beror ju alldeles på hur bra den är? Men 300 sidor ungefär?


Var får du tag i dina böcker?

Jag lånar böcker från antingen mamma (hon har ett mini-bibliotek) eller syster, köper annars från Bokus/Adlibris (går typ inte att köpa i bokhandel för ibland är böckerna typ 100 kronor dyrare i handeln än på nätet. På riktigt alltså 100 kronor. Det går liksom inte). Lånade mycket från bibliotek tidigare men det var längesen nu, kanske borde ta upp det pga det är mysigt att låna böcker.


Hur håller du koll på de böcker du har läst?

Kommer bara ihåg dom i huvet liksom, när jag ser omslaget/läser på baksidan. Kanske borde skriva upp alla nånstans egentligen.


Inbunden eller pocket?

Tycker att pocket är lämpligast då jag gärna kånkar med mig en bok i väskan, men inbunda är lite finare :)


Vilken genre läser du oftast?

Skönlitterära romaner, och gillar även deckare (vilket är mammas speciellité så har väl fått det efter henne tänker jag.

Läser du flera böcker åt gången?
Nej det gör jag inte, finns vissa undantag om jag tex ska åka bort och är precis i slutet på en bok, då brukar jag ta med en ny bok istället för att släpa med mig en bok som jag kommer läsa ut på en halvtimme.


Att läsa högt, vad tycker du om att göra det?

Nej alltså jag gör typ aldrig det pga blir så trött i rösten :( Har läst lite ur Mommas fräsen för Tobbe, kanske borde göra det igen!


Vilken bok läser du just nu?

Har precis läst ut Jag utan dig av Kelly Rimmer och har tjuvstartat på Första boken i serien Släkten, Blandat blod (har läst den för flera år sedan, bok nummer 1 & 2, men alldeles glömt bort vad dom handlade om och nu har jag köpt bok nummer 3 så behöver friska upp minnet lite)


Har du någon särskild strategi för att läsa mer?

Nej inte egentligen, mest att läsa sån't jag gillar och som andra tipsar om. Läser jag nåt som går lite halvtrögt så kanske kan pausar mitt i boken och tar en annan emellan för att få tillbaka inspirationen.


Avslutar du böcker halvvägs?

Ja, det gör jag. Det finns alldeles för många bra böcker som jag vill hinna med för att jag ska kunna lägga tid på tråkiga böcker. Förr så traglade jag mig igenom även sånna som jag inte gillade men, no more!

Hur håller du reda på var i boken du befinner dig?

Antingen så använder jag min bokmärkes-mjukishund, eller så tar jag det som finns tillhands som till exempel ett kvitto, godispapper, oviktig pappersbit, kuvert. Viker ALDRIG hörnen i boken, hädelse!


Hur kommer du ihåg favoritpartier i en bok?

Om det är något som jag vill komma ihåg så skriver jag upp det i mobilen, skulle aldrig stryka under något med en markeringspenna tex.


I vilka situationer läser du oftast?

Läser oftast på lunch-och fikarasten på jobbet.


Vilka böcker är de bästa du har läst på länge?

Gillar Herkules-serien väldigt mycket, samt böckerna som Keplar har skrivit och böcker av Jojo Moyes till exempel Livet efter dig och Sista brevet från din älskade.
Älskar även att bläddra i kokböcker och bakböcker, speciellt fina inbunda med vackra bilder i.


Lista från Floras blogg


September

Har bakat bullar nu på fredagskvällen, älskling har fyllt år så det vankas födelsedagsfirande imorgon. Mysigt! Vi hade hoppas på bra väder så att vi kunde sitta ute men som det ser ut kommer det regna hela dagen, det går ändå. 

Nu - snart dags att sova, ska bara läsa nån till sida i boken jag håller på med.


6:e september

Dom här två alltså, kattligan. Och ja, dom får sitta på bordet pga mammas o pappas katter har alltid fått det likaså mormors och farmor o farfars (litet frågetecken på det sista dock). 


Idag fyller världens bästa sambo år! Jag är lite ledsen dock för ett paket hann såklart inte fram i tid. Så drygt. Men! Då blir det paket en till dag, gäller att se det positivt! 


Första september

Så övergick augusti till september och hösten börjar smyga sig på. Men det känns lite som att hösten har varit närvarande hela augusti med kalla nätter och svala dagar. Hoppas på en fin september i alla fall, och att graderna håller sig kring 15-20 grader om dagarna, inte kallare än så. 

Nu välkomnar jag helgen och allt vad den har att bjuda på!

 

RSS 2.0