Tänk efter före

Har precis suttit och kollat igenom Sälj och köp på Facebook där jag ramlade över en viss annons där en tjej söker omplacering till sin kattunge. Hon skriver att hon ska flytta och att kattungen inte kan följa med till det nya stället. Katten på bilden som hon har lagt upp ser inte alls gammal ut - borde hon inte ha tänkt på detta INNAN hon skaffade katt?! Hon kanske har haft katten i en månad och nu måste hon sälja den eftersom hon inte tänkte till någonting innan hon valde att ta till sig en kattunge. Att skaffa katt är ju samma sak som att skaffa vilket annat djur som helst, men det verkar folk inte förstå. Katter vill också ha sällskap och bli kliad bakom örat, dom behöver någon som ger dem mat och de behöver en varm filt att krypa ner i om de skulle frysa. Dom behöver någon som kammar pälsen och reder ut tovor, skjutsar till veterinären om någon sjukdom skulle smyga sig på, någon som tar hand om dem helt enkelt!

Skulle mer än gärna ha gett den där tjejen en avhyvling men det kan ju vara omständigheter som jag inte känner till som gör att hon måste göra sig av med kattungen, eller som gjorde att hon skaffade honom från början. Kanske är det inte hennes egen katt utan den kanske hör till hennes familj, de kanske är ägare till kattmamman också och kanske var det så att hon blev med kattungar av misstag.

Summa summarum i alla fall; Alla borde tänka sig för både en och nio gånger innan man skaffar katt (eller annat djur), visst är dom underbara och söta och jättesvåra att motstå men det är mycket jobb och ansvar som följer med också.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0