Bröd i stekpanna
Ska prova på en annan variant av brödet någon dag framöver, men det här blev helt okej;
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
0,5 dl dinkelmjöl
50 g smör
2 msk bakpulver
0,5 msk salt
2 dl naturell yoghurt
0,5 dl vatten
♥ Gör såhär;
1. Blanda ihop de torra ingredienserna.
2. Tillsätt smöret och finfördela med en gaffel eller med fingrarna.
3. Häll i yoghurten och vattnet och blanda snabbt ihop till en deg.
4. Dela degen i fyra delar och kavla ut till tunna kakor.
5. Värm en stekpanna, det ska inte vara något fett i den. Grädda kakorna en i tagit ca 4 minuter på varje sida, tills det blir bruna fläckar på det. Anpassa värmen allt eftersom.

3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
0,5 dl dinkelmjöl
50 g smör
2 msk bakpulver
0,5 msk salt
2 dl naturell yoghurt
0,5 dl vatten
♥ Gör såhär;
1. Blanda ihop de torra ingredienserna.
2. Tillsätt smöret och finfördela med en gaffel eller med fingrarna.
3. Häll i yoghurten och vattnet och blanda snabbt ihop till en deg.
4. Dela degen i fyra delar och kavla ut till tunna kakor.
5. Värm en stekpanna, det ska inte vara något fett i den. Grädda kakorna en i tagit ca 4 minuter på varje sida, tills det blir bruna fläckar på det. Anpassa värmen allt eftersom.

Kommentarer
Trackback