Saffransskorpor

Här kommer receptet på de goda saffransskorporna som jag gjorde i tisdags;

35 skorpor

100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
1½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ dl sötmandel

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Recept hämtat ur A piece of cake - Leila Lindholm


Kommentarer
Postat av: Caroline

Mhm! Dom ser jättegoda ut! :) Absolut, han har gått med på att baka lussebullar till veckan, och då ska vi även baka saffransskorpor :) Han har även tackat JA till julpartyt imorn ^^

2010-12-03 @ 14:02:31
URL: http://aci.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0