Saffransskorpor
Här kommer receptet på de goda saffransskorporna som jag gjorde i tisdags;
35 skorpor
100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
1½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ dl sötmandel
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Recept hämtat ur A piece of cake - Leila Lindholm
35 skorpor
100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
1½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ dl sötmandel
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Recept hämtat ur A piece of cake - Leila Lindholm
Kommentarer
Postat av: Caroline
Mhm! Dom ser jättegoda ut! :) Absolut, han har gått med på att baka lussebullar till veckan, och då ska vi även baka saffransskorpor :) Han har även tackat JA till julpartyt imorn ^^
Trackback