Get out the door

Ett freepower-pass rikare, jobbigt men ack så roligt!

Nu håller jag på med lite julbak, har saffransskorpor i ugnen så det börjar lukta väldigt gott i lägenheten nu. Smakar dom lika bra som det luktar så kommer jag inte att ha något att klaga på. (Och för dom som inte provat saffransskorpor, gör det bums för det är supergott!) Lyssnar givetvis på julmusik också för att komma i maximal stämning, tnx för listan Peter!:]


Danger days

Motivationen till att gå till jobbet i morse var ungefär lika med noll, speciellt med tanke på att termometern visade -20. Men, jag tog mig igenom dagen, och nu är måndagen snart till ända. Tisdag imorgon och veckans värsta jobbdag, tråk!
Tvättdag idag, och var på Prix tidigare och inhandlade mat till monstren och saffran så att jag kan baka. Kanske blir senare i veckan för nu ikväll så orkar jag inte. Tv klockan 22 också, Pensionärsjävlar. Missade det förra veckan (vet inte ens om jag var hemma förresten, kom till Åsbo vid 21-tiden eftersom bilen jäklades. Men nu är den på fötter igen!) så tänkte passa på att kolla ikväll. Om jag lyckas komma ihåg det, en timme kvar och mitt minne är fan inte bra alltså:/

Nu, projekt!

Pappa har ordnat en ny kattleksak till katterna, haha. Känsliga läsare varnas förresten. Fast det kanske är sån text man ska ha i början av inläggen?;D


White light moment

Värst vad den här helgen gick fort då? I vilket fall som helst så har jag haft en bra helg. Bakade pepparkakor igår tillsammans med Frida. Mamma var gräddansvarig och mormor var med som sällskap. Fina pepparkakor blev det, många och goda blev dom också! Har en burk i frysen nu (jaa, jag fick in den i frysen till och med, inte illa jag vet). Igår kväll så träffade jag tjejerna här hemma hos mig. Vi drack glögg (men inte tillräckligt mycket egentligen, vad hände där liksom?) och pratade en massa. Vi måste ju uppdatera varandra när vi ses, och eftersom det inte blir så ofta så finns det ju en del att uppdatera om. Åkte tillbaka till Åsbo tillsammans med Frida vid 23-tiden, och när vi kom fram så la vi oss på min säng och kollade på första avsnittet av The Vampire Diaries. Så nu är nog Frida fast snart också^^

Idag har varit en lugn dag med pepparkakshus-montering, tv-spel, adventsfika och bokläsning. Ska nog fortsätta i samma anda nu ikväll men en film och kanske lite glögg? Är lite småfrusen så något varmt blir det i alla fall, te eller glögg beroende på vad jag är sugen på.

Saknar.


Upside down

Idol var bra ikväll tycker jag, det blev som jag tyckte att det skulle bli. Hann med ett avsnitt av The Vampire Diaries i reklam- och nyhetspausen också, och det börjar nog bli dags för ett avsnitt till snart. Och det är inte bara för Ian Somerhalder, promise!;D

Nytt te, inhandlades i måndags. Det får bo i den blommiga burken i bakgrunden, för annars så luktar det pepparmynta i hela skåpet. Någon som är sugen på lite ris med myntasmak kanske?

14 år till salu

14 år till salu - en skakande svensk historia. Författad av Caroline Engvall

"Det här är 14-åriga Tessans egen historia. Hon lever ett välanpassat liv i en mellansvensk stad, med mamma, pappa och syskon. I skolan går det bra och hon älskar stunderna hon tillbringar i stallet.

Men så en kväll raseras allt. På väg hem från stallet blir hon våldtagen av en jämnårig kille. Chockad tar hon sig hem men berättar aldrig för någon om vad som hänt. Istället tar Tessan på sig skulden för våldtäkten och mår allt sämre.

När en kompis föreslår att de ska sälja sex via nätet för att tjäna snabba pengar tvekar hon inte. Tessan dras in i en ond cirkel av självförnedring och prostitution i jakt på bekräftelse. Genom att sälja sin kropp gång på gång straffar hon sig själv och försöker ta kontroll över situationen. Men snart inser Tessan att hon inte längre har makten över sitt liv. Till slut får hon inte ens betalt av de män som regelbundet ringer och kräver att få utnyttja henne.
När hon flyttar för att komma ifrån dem hittar de henne och övergreppen fortsätter. Hennes omgivning märker inte vad som händer. Finns det ingen väg ut ut helvetet?

14 ÅR TILL SALU är en viktig och angelägen bok. Det som hände Tessan kan hända vem som helst. I hennes värld fanns inga missförhållanden innan allt gick snett."

Detta är en bok som alla borde läsa. En bok som berör och som gör att man blir förbannad och funderar över hur de människor som lever i våran värld verkligen fungerar. Och då syftar jag givetvis på de män som utnyttjat Tessan, och inte Tessan själv. Bara för att klarlägga.


Color of the night

Får man säga Äntligen helg! fast man bara jobbat tre dagar den här veckan? Helg är det i alla fall, och den kommer inledas framför tv:n och Idol. Har för övrigt ingen aning om vad det är för tema, så det måste jag nog allt kolla upp..ptja, jag vet inte vad det är för tema men nu vet jag vad det är för låtar i alla fall.

Imorgon blir det som sagt pepparkaks-bak i Åsbo. Tror att mormor skulle följa med också så då ska jag visa henne min nya skapelse:D Och imorgon kväll blir det skvaller- och glöggkväll tillsammans med mina tjejer här hemma hos mig. Mys!♥


You are

Har just kollat på de två första avsnitten av The Vampire Diaries - varför har jag missat det förut för? Riktigt bra verkar det vara i alla fall.

Nu är lägenheten adventspyntad. Gardiner och belysning är på plats, plus lite annat småpynt. Tomtarna har inte fått komma fram än, men det dröjer nog inte alltför länge om jag känner mig själv rätt.
Jobbdag imorgon och sen så är det helg! Får se vad helgen har att bjuda på mer än pepparkaks-bak i Åsbo och glögg-mys med brudarna.

Nedan; några foton från fikastunden i Hudik idag.


Torsdag den 25:e november

Har kommit hem från Hudik, och har hunnit börja laga lite mat också. Vi blev väl inte så många julklappar rikare, men det är tur att vi har några idéer om vad vi kan köpa i alla fall. För visst har vi väl det?

Julkänslorna börjar smyga sig på, och det speciellt efter att ha kollat på Maddes fina och mysiga inredningsbilder! Ikväll är det tänkt att julen ska hälsa på här också, jag och katterna ska pynta.

Nu ska jag återgå till middagen!


For the first time

Den här veckan är en perfekt jobb-vecka. Ledig i måndags, jobbat tidsag och onsdag, ledig imorgon och jobba på fredag. Men sen blir det hårdkörning veckorna fram till jul. Förutom den 15:e för då ska jag också vara ledig..och kanske sen i januari också, om jag får. Iih:3

Kvällen har spenderats hemma i lägenheten tillsammans med katterna. Vi har städat (putsat fönster bland annat, så imorgon åker julgardinerna upp!) och tvättat. Ska snart krypa ner (så gott det går iaf, inget ryggläge här inte:/ ) i sängen och läsa och ladda inför imorgon. Julklapps-shopping står på schemat nämligen! Blir en tur till Hudik tillsammans med familjen, förhoppningen är att det ska gå bättre än vad det gjorde när jag och Frida var till Gävle, det blev ju inte så många julklappar handlade då direkt. Och måstemåsten inför imorgon är Apoteket (mer salva till folket tack!) och så skulle jag behöva åka på Dollar. Glömmer hela tiden bort vad det är jag ska ha därifrån, men efter lite betänketid så kommer jag på det igen. Knas.

Nej, läsdags nu, boken kallar.

Riktigt god macka om jag får säga det själv. Paprikaost (mjukost), tomat, avocado, kalkon o lite vanlig ost på det. Gott och vääldigt nyttigt;D

Slash

Slash - Slash med Anthony Bozza.

Läs! Självbiografi där man får följa Slash väg mot toppen tillsammans med ett av världens största band, kampen inom bandet och inom honom själv, hur banden bildades (både Guns N´Roses och Velvet Revolver) och Slash version om varför GNR splittrades. Och det är verkligen sex, drugs and rock´n´roll kan jag lova!

"Efter att ha varit en av frontfigurerna i ett av världens största rockband, är Slash den mest mytomspunne gitarristen någonsin. Från det att han för första gången höll en gitarr i sina händer har han levt ut rock ´n´rollmyten till hundra procent.

Så fort Slash kunde sätta ihop några ackord och solon kände han att han ville vara med i ett rockband och tillsammans med fyra likasinnade killar blev drömmen verklighet. Guns N´Roses - ett av de största banden genom tiderna hade bildats. Skitiga, vildsinta och lika genuint äkta som gatorna de växt upp på kämpade de sig till den absoluta toppen med flera banbrytande album. Och Slash blev snabbt en rockikon med sina karaktäristiska drag och råa musikstil.

Nu berättar han för första gången någonsin historien om hur bandet bildades, hur de skrev musik som skulle definiera en hel era, hur de överlevde galna världsvida turnéer, hur de överlevde sig själva och hur allt sedan föll isär. Det här är en unik inblick i den skandalomsusade och skygge stjärngitarristens liv där Slash tar oss med på en berg-och-dalbanefärd genom framgångar, drogmissbruk, interna bråk och vilda turnéer.
"

"Det kan verka överdrivet...men det betyder inte att det inte hänt."


Jag kan inte skilja på

Den här dagen blev ju något längre än vad som var tänkt från början. Tack till världens bästa mamma o pappa iaf, har en tack-grej på G som kanske genomförs på tordag:) Om det passar vill säga.

Nu ska jag sova, är skittrött.



Med ena foten utanför

Nja, kom ju i säng i hyfsad tid ikväll i alla fall, bättre än vad det brukar kunna bli. Igår till exempel. Ska snart sova, ska bara kolla igenom lite post (hm, coop och hobbex) och sen läsa nån sida ur boken som jag håller på med..så, om en halvtimme då?

Det känns inte som att jag gjort någonting ikväll, och ändå har jag gjort saker hela tiden? Konstigt. Har fixat middag, bakat, haft kattvård, fått besök av familjen (dom snodde med sig katterna hem), packat lite inför helgen, testat plattat håret, epilatat mig, städat lite..

Imorgon väntar jobb hela dan (till 16:15) och efter det så drar jag söderut. Sol och värme here I come! Nee, men det kunde ha vart..;D

En liten tjej och en liten grabb

Hidden away

Min röst pallade med två timmar i telefon idag, nästan. Blev utplockad efter ca 1 timme o 45 minuter, och då var rösten rätt så svajig kan jag säga. Det som är bra är att jag inte känner mig sjuk i alla fall, bara lite ont i halsen som sagt. Men jag kör vidare på min kur, som jag för övrigt har utökat idag. Inhandlade Zyx efter tips från Smiljana, så nu är jag nog snart fit for fight. Man ska inte äta en sån tablett innan maten upptäckte jag nyss. Man domnar bort lite halvt i munnen, + att smaklökarna bedövas av. Tänkte inte så långt, smart Johanna. Men min vitlökspasta smakade mycket vitlök upptäckte jag när känseln i munnen kom tillbaka^^ Men vitlök är ju bra mot baciller så det var väl kanske bara positivt.

Var in en sväng på Kardemumma efter jobbet, och jag vill ha allt där! Så mamma, om du får brist på julklappsidéer så är det bara att gå in dit och köpa något random så blir det superbra:]


All the right moves

Om jag är sjuk på måndag, då vet jag inte vad jag gör. Fäller en tår eller en triljon ("en triljooon!", haha:P ) tror jag. Apoteket imorgon iaf, under tiden så laddar jag med honungsvatten, apelsiner, bara honung, c-vitamin, annan frukt o grönsaker. Allt som kan tänkas vara bra. Kanske borde ta en whiskey också och spä på whiskey-rösten lite. Men som det känns så är rösten bättre än vad den varit idag under dagen i alla fall. Och planen för kvällen är att inta soffan och kolla på en film, inte alltför ansträngande. Hoppade träningen ikväll och det är jag allt lite bitter över:/

Nu, dags för ett telefonsamtal kanske?:3

Bilder från Gävle-trippen i lördags

Oktoberfest - part two


Det finns fortfarande opublicerade bilder, så det blir nog en till part^^

I'ts hard to get back

I helgen så har jag varit på semester med katterna - därför dålig uppdatering här.
Fredag; åkte till Åsbo tillsammans med Frida (katterna fick givetvis följa med), blev bjuden på nachos och efter det så tittade vi på Idol. Rocktema, äntligen! Men inte fan borde Elin ha åkt ut, fanns ju dom som var sämre om man säger så. Lördag; strax efter klockan 08 så satte jag och Frida oss på tåget och åkte ner till Gävle för lite julklappsshopping. Det blev väl kanske inte alltför många julklappar, men vi hittade lite smått och gott till oss själva iaf. Middagen i Åsbo bestod av plankstek vilket var vääldigt gott! Kvällen spenderade vi sen i Ljusdal tillsammans med Carro. Vi tittade på film Prince of Persia - the Sands of Time (bra, se den!) och dippade. Sov i Åsbo eftersom katterna var där. Idag; har varit frisör på mig själv, ritat, kollat i Allt om resor, planerat julpynt, grattat pappa med tårta o paket, stämt en gitarr (försökt iaf, det gick väl något sånär. Tror jag), ätit chili con carne. En lung och skön söndag med andra ord. Och nu måste jag verkligen försöka sova, annars så börjar min hjärna att krympa;D


Something for the rest of us

Nu faller det flingor även över lilla Ljusdal! Inga stora, fina julflingor, men julkänslan den smyger sig på ändå. Fast min julstämningsfas började redan i torsdags när jag var på höstmarknad med Frida och Carro, haha. Men jag missade ju lite av förra julen kan man säga, eftersom jag var sjuk då. Vattkoppor. Och JA, JAG VET. Det är en barnsjukdom. Men nu har jag haft det iaf. Men som sagt, känns ändå som att man missade en del av julen eftersom jag inte var lika pigg som vanligt, maten smakade inte lika bra som den brukar göra, julstassen var inget att skryta över direkt. Julen var mysig ändå eftersom den spenderades med familjen, men i år vill jag vara frisk!

Det börjar nog allt bli läge att leta fram vinterjackan. Jag tror att den fortfarande ligger i en kasse i Åsbo, och jag misstänker att det är där som mina halsdukar håller hus också. Men skinnjacka funkar såklart det också (iaf om man har två koftor under).

Så, väskan är packad. Vart åker vi?:D


Oktoberfest - part one

Japp, nu kör vi, no mercy liksom. Hade från början tänkt ta bara dom bästa bilderna, men så konstaterade jag att ingen av bilderna är speciellt bra, rent tekniskt sett så är de kassa. Men då tänkte jag att jag skulle dela upp det i två olika inlägg. Ett med bilder där vi ser normala ut, och ett med fulminer. Meen, det finns ju en fulmin med på nästan varje kort, så så blev det heller inte. Så då kör vi massa bilder helt enkelt, uppdelat på några inlägg. Håll i hatten!

Håll tillgodo folk, det kommer mera! Och om det är nåt kort som ni vill att jag ska plocka bort - säg bara till så lägger jag upp det i ett enskilt inlägg och i betydligt större skala!;D

Black hole sun

Har det varit en bra helg? Ja, det har det. Fredag; slutade tidigt, läste bra bok, åt ett ton sushi på kvällen och kollade på Idol. Det enda negativa var att vi misslyckades med den stekta bananen. Lördag; Fint väder, fotorunda, p r e m i ä r-middag (jag tror att jag skötte mig bra?), filmmys på kvällen med lillasyster, Jonsson, Carlsson och Ericsson (The Social Network och MASSA gott att äta. Bra film, och en konversation (i filmen alltså) som gick i 380 ibland. Hoho, gällde att vara fokuserad!). Söndag; fint uppvaknande då Vidar hade ner en blomkruka (hjärtattack och nästan flög upp ur sängen), skön, slapp hemmadag och söndagsfilm på kvällen, The Other Guys (helt okej, men jag trodde att den skulle vara roligare). Helgmys med fina människor♥

Tvätt-kväll ikväll. Ska göra en runda ner till tvättstugan nu, och efter det lägga mig i soffan och kolla på ett avsnitt av Lost. Sen klockan 22 är det dags för kanal 5 och Pensionärsjävlar. Carro tipsade om det i lördags så vi kollade på första (?) avsnittet då, så kul! Haha, se!




I skuggan av värmen

I skuggan av värmen - författad av Lotta Thell.

"Eva har tre sprutor herion i fickan när hon går till jobbet. Hon kämpar för att hålla sig över ytan, där uppe hos de riktiga människorna.
Mia fruktar att hennes aggresive pundare till pojkvän snart ska ha ihjäl henne. Hon börjar fundera på om hon kan förekomma honom - och ber Eva om hjälp.
På jobbet möter Eva polismannen Erik. Mötet förändrar bådas liv.

I skuggan av värmen är baserad på en sann historia. Boken var tänkt som ett avskedsbrev till Erik - skrivet precis innan hon tänkte ge upp."

Boken som jag läste innehöll även Lottas första bok Utan en tanke, i den boken får man läsa om bakgrunden till det som händer i I skuggan av värmen. Jag började dock med att läsa bok nummer två, och jag tycker att det fungerade alldeles utmärkt. Såhär i efterhand känns det nästan som att den ordningen var den bästa. Det är två riktigt bra böcker i alla fall, svåra att lägga ifrån sig och jag läste ut dem väldigt fort. Har befunnit mig i en läs-svacka de senaste veckorna men den här boken fick fart på mig igen! Läs!



Söndag den 7:e november

Bilder fotade igår.

Sushi-fredag

Riktigt fint väder ute idag! Ska slänga ihop ett inlägg, sen så ska jag skynda mig ut innan det är dags att börja göra sig iordning inför eftermiddan.
Hade en trevlig kväll igår. Hemmagjord sushi som var riktigt god, och Idol efter det. Och stekt banan med glass, men den smakade inte alls som den ska göra. Fel saker på blir inte bra. Nytt försök med rätt saker - det kommer bli kanon! Skjutsade hem lillasyster på kvällen också, så det blev en liten tur till Åsbo. Inget besök dock eftersom klockan var rätt så mycket.

Ikväll så tror jag att det lutar åt film, får väl se vad vi blir för folk isf:)


Lemon and cherry

Snart så blir det sushi a la Perssonx2 + Jonsson. Det kan ju inte bli annat än bra! Hoppas jag, har bombat stackars lillstrumpa med massa sms. Och efterrätt blir det såklart också, stekt banan med glass, iih gott!:D Och Idol är det ikväll också, tyvärr inget rocktema den här gången heller. Kärlek skulle det visst handla om ikväll. Rock då?! Best ever liksom. Sen ska vi väl hinna med en film också? Det tycker jag absolut. Fanns visst några nya på lager så det säger vi inte nej till.

Jobbade halvdag idag, inte dumt alls. Tanken var att jag skulle jobba heldag, men när Helen frågade om jag ville gå hem tidigare, så nappade jag på det. Vore ju dum annars ju. Har hunnit med att läsa bra bok (inte den nedan, den läste jag ut på Kreta), handlat sushi-grejer, halvlunchat lite. Och nu ligger jag på sängen med datorn på magen o slappar lite. Skönt med helg!


Den långa vägen ut ur helvetet

Boktips! Den långa vägen ut ur helvetet skriven av Marilyn Manson i samarbete med Neil Strauss.

"Marilyn Manson är en av världens mest kända musiker och performance-artister. Han har miljontals sålda album bakom sig och har fans över hela världen. Men vem är egentligen Marilyn Manson? Det här är boken för alla som undrat vad som är myt och vad som är verklighet om människan Manson och om det finns en tanke bakom hans uppfördande? I Den långa vägen ut ur helvetet får vi ta del av hans mörkaste hemligheter och och djupaste tankar. Här berättar han om sin vilsna barndom från det att han gick i frikyrklig skola, om mobbning, olycklig kärlek och upptäckten av rockmusiken som senare präglade hans val av livsstil. Läsaren får följa med på en spännande resa från det att han startade sitt första band och gick från en spinkig mobbad tonåring till att bli en världsstjärna."

Läs! Jag har alltid tyckt att Manson har haft något obehagligt över sig. Efter att ha läst boken har jag en lite större förståelse för hans ageranden och hans image. Bakom sminket o fasaden så gömmer sig en människa som inte haft en alltför lätt uppväxt, minst sagt random. Och ett hårt vuxenliv präglar såklart också den han är idag. Kul med biografier tycker jag, man får se mer av människan och livet bakom alla låtar. Det gör det hela mer intressant.

Bild lånad från cdon.com

Do you know what's worth fighting for?

Fnissar lite för mig själv varje gång jag ser det här kortet. Hör lätt till ett av favoriterna sen lördagskvällen. Vad som är så himla roligt? Björnes magasin såklart. Och att det är taget vid 02:30-tiden på natten (03:30 egentligen men egentligen inte, men vi ställde ju tillbaka klockan så egentligen..ja:)  ) har inget med saken att göra. Annars så var tyvärr inte standarden på korten sådär jättehög. Men det är ju bara ännu en anledning till att ha en till fest - så att vi kan knäppa lite fina bilder;D


Long live

Har just varit på Kina och ätit en skapligt god middag och efterrätt med lillasyster. Och ja, man får äta efterrätt mitt i veckan - speciellt med tanke på att middagen var nyttig. Sushi, och det är ju bra mat. Right? Och sen så regnar det ute också, bara det gör ju att man är värd en efterrätt.

Vi kör pyjamasparty för två nu ikväll, kanske inte lika roligt som att vara fyra, men det är bra nog trevligt det här också. Ska snart ladda dvd:n med ett avsnitt eller två av Gossip Girl. That we like!


RSS 2.0