Balkonghäng

Lördag den 3:e mars såg det ut såhär; häng på Tobbes balkong i den underbara vårsolen! Vi värmde upp med lite skönsång innan vi skulle på Mustasch på kvällen, himla trevligt! Sådär borde man spendera varje lördag.

Foto; jag, Tobbe och Sigge

Bingolotto-kväll

Tänkte skriva att jag har jäkla bra disiplin eftersom jag fortfarande sitter kvar här när jag egentligen borde diska, men vatusan! Man måste ju vila lite efter jobbet också och jag ska ju faktiskt ta tag i diskberget om bara några minuter. Så, vi skippar disiplinsnacket.
Hade för övrigt utbildning på jobbet idag och himlans vad trött jag blev! Lyckades hålla mig vaken i alla fall och bara det känns som en bedrift.

I söndags kväll så åt jag, Tobbe, Frida o Mats paj hemma hos mig, och sen så spelade vi Bingolotto. Toklängesen jag gjorde det, och det var ju inte alls som förut. Vi kanske börjar bli gamla men dom körde igenom hela programmet på bara en timme! What liksom? Fotöljprat då? Färgfemman? Välja en tavla (okej jag vet att just det var längesen det var så, men ändå). Var en trevlig kväll även fast vi inte vann nåt.


En sommar doftandes av sockervadd

Det här skrevs tidigare idag men jag hade ingen möjlighet att skriva ner tankarna på annat sätt än på papper, så jag fick fånga det på papper sålänge.

Vissa dagar så vill man bara inte jobba. Man vill hellre fantisera sig bort och drömma drömmar om Secilien och Grekland eller vilket land som helst egentligen som är varmare än ett blåsigt mars-Sverige. När man bara drömmer om att dra på sig skinnjackan och skutta runt i sina converse hela dagarna är ett kallt Sverige (som för övrigt bjöd på något som liknade en snöstorm i morse!) inte det optimala. Solbrända armar, sand mellan tårna, klart vatten, god mat från andra kulturer, vandra runt på kullerstensgator med den finaste man vet.
Man kanske också vill drömma om ett sommar-Sverige med ljumna, ljusa sommarkvällar, sockervaddsdoft, surrande humlor, fina fiskedagar, mjukglass med viol- och saltlakritsströssel, grillkvällar med fina vänner, nyslaget hö som är en av de bästa sommardofterna, slappa picnic-dagar på en filt i gräset, eller att bara sitta på en brygga och vela fram och tillbaka om man ska sticka ner fötterna i vattnet eller inte även fast man vet att det är för kallt.
Kanske drömmer man om alla fina saker man vill och ska göra med sina finaste personer, till exempel att åka till Stockholm och gå på rockkonsert, planera en resa till London, ha semester från jobbet, måla påskägg, mysa runt i Gävle, ligga i gräset och ha alkoholpicnic och svära över all mygg (alla drömmar kan inte förskönas, verkligheten smyger sig på) och se solen sakta försvinna bakom hälsingebergen.


I väntan på maten - fast lite försent

Gah, irriterande! Skrev ett inlägg tidigare som tydligen behagade försvinna, så nu gör jag ett nytt försök.
Vi har haft besök av Tobbes syrra Malin, hennes man Martin och lilla Tilja idag. Tilja upplevde en skräckblandad förtjusning när hon såg Freja, och Vidar upplevde detsamma när han såg Tilja. Minus förtjusningen. Så illa kanske det inte var, men han gömde sig under sängen/bakom gardinen. Haha, stackars misse:( Men han har insett hur lungt och skönt det är här nu i alla fall, ligger på rygg i soffan. Omvänd psykologi?

Vi har käkat god middag beståendes av bland annat fläskfilé i ugn med soja och sambal (+ lite annat) och sallad med mango i. Gottigt värre! Nu blir det film, Underworld. Hoppas jag orkar hålla mig vaken bara.


Machine gun preacher

Katterna har anpassat sig ganska så bra i den nya lägenheten (nej, jag har inte flyttat) men vet dock inte om dom har sovit så mycket inatt. Slumrat kanske, men inte sovit. Förhoppningsvis så sussar dom gott inatt istället.

Vi ska snart bege oss iväg till Mobackes och köpa några kattskålar, efter det blir det ett stop på mataffären så att vi kan slänga ihop en kladdkaka sen. Måste ju ha lite fika att bjuda på när det vankas besök. Kvällen tror jag kommer spenderas i soffan, framför sista Underworld kanske? Och på tal om film, Machine Gun Preacher tycker jag att ni borde se om ni inte har gjort det. Kollade på den i onsdags när jag var hemma hos Henke på filmkväll. Handlar om sånna här saker som man vet händer men som man ändå inte förstår och inser är verklighet. Det känns så avlägset och på samma gång så inser man hur bra vi verkligen har det.

Bild från google bildsök

En fredagskväll i mars

Fredag kväll - äntligen! Nu blir det reprisen av Sveriges mästerkock och sedan nåt avsnitt av One Tree Hill. Perfekt ikväll som det känns!
Katterna är på okänd mark förresten, måste ju vidga sina vyer lite.

Working, men mindre än fyra timmar kvar i ...

mms_img-54252008 (MMS)

Working, men mindre än fyra timmar kvar i alla fall!


Same old song and dance

Okej, förlåt för dom dåliga bilderna, men det fanns inga bättre än såhär från februarihänget den 25:e. Vet också att det var längesen, men fortare än såhär går det inte för tillfället för mig att lägga ut bilder. Skärpning på den, kan inte lova när det blir dock.
Nu ska jag rusa ner i tvättstugan, sen blir det nog kanske ett avsnitt av One Tree Hill med min snygging.


It will come

Snart kommer en vettig uppdatering, jag lovar! Eller ja, ska inte säga för mycket men det kommer upp bilder från förra helgen snart i alla fall, trevlig festkväll med Mustasch-utgång!

Nu blir det kvällsläsning och mys♥


En lördag i mars

Idag har vi varit ut på köpingen och hämtat resekataloger och handlat lite till middan, tagit en promenad runt sjön (blev några löpsteg också!) och duschat. Och ätit frukost då. Nu blir det lunch (varma mackor med svampstuvning, mumma!:D ) och sen blir det städning här hemma. Katastrofområde big time skulle man kunna säga. Flygande Jakob till middag och tv-kväll med sommartema sen. Inte helt fel. Men nu - äta!


Helgen i text

Vilken bra helg det här har varit! Inledde helgen med middag på La Casetta, maten var verkligen ingen höjdare men sällskapet går inte att klaga på. Maten däremot som sagt; överstekt tonfisk som var seg, smaklös sås, entrecote som var sisådär (frågan om stekgrad på köttet ställdes inte ens). Colan smakade ju bra i alla fall..nej, inget jag skulle rekommendera direkt, men nu har vi provat det stället i alla fall. Kvällen spenderades sedan i soffan framför en film, dock så var vi rätt trötta allihopa så det blev en tidig kväll.
Gårdagen inleddes med helgfrukost med inte mindre än tre grabbar, efter det gjorde vi en sväng på stan och sedan så satt vi på balkongen i solen och lirade gura (inte jag då dock), sjöng o drack lite öl. Himla fint. Efter det dukades det upp för tacosmiddag innan vi drog vidare på förfest innan stundande Mustasch. Grym kväll, helt klart!
Idag har varit en bakisdag även om jag klarade mig från baksmällan. Däremot så har min snok varit lite öm då jag och Frida dansade lite väl vilt igår. Hon har ett avtryck av min näsa i sitt huvud, typ. Bilder från helgen kommer, men det får bli imorgon när jag dels har lagt över bilderna till min dator.

Kvällen ikväll kommer spenderas i soffan och bestå av en himla massa söndagsmys♥

RSS 2.0