Tallskog

Har haft en väldigt bra spontan lördag hittills. Den har innefattat god frukost och lördagsmys i soffan, loppisrunda som inbringade i några fynd, och fika. Och intressant program om bland annat Dusky-delfiner, naturen alltså! + längtas tillbaka till NZ, endast där den delfinen finns, och den såg vi när vi var där. Delfiner är ett av mina bästa djur. 



Hälsingland

Hälsingland, du är vacker
 

Blossom love

Trädgården svämmade över av körsbärsblommor för en vecka sedan eller två, nu har de två stora träden redan blommat över. Vi har, som tur är, en körsbärsträds-äng på baksidan av huset. Massor av små körsbärsträd som fortfarnade blommar! Inte många dagar till som det ser ut, men det dröjer inte länge innan syrenerna tar över♥
 
Nu ska jag poppa popcorn och efter det ska vi kolla klart på första säsongen av The Following, rekommenderas om ni inte har sett. 
 

Cute as can be

Vi hade en fin vandring i helgen, jag o mitt hjärta. Vi sov i vindskydd, klättrade uppförs (nästan) på alla fyra, nedförs på tvären, över tallmoar och sandbanker, beundrade utsikten och förundrades över bäverns effektiva arbete. Fint dygn med den bästa!
 
På min promenad hos päronen i fredags så träffade jag på de här gullisarna, små mular och lockar i luggen



Vårväder

Från sommarvärme till tre plusgrader imorse, det svänger snabbt vill jag lova! Hoppas bara på att det inte blir kallare än så, alla fina blommor och löv fryser annars! 
Nu är helgen snart här igen och den kommer spenderas efter en vandringsled. Hoppas på noll nederbörd och inga minusgrader. Blir en extra lång helg för jag har tagit ledigt på måndag, så blir även kortvecka nästa vecka. Skönt! 

Vårvindar

Jag och älskling har fixat lite i trädgården idag, påbörjat arbetet med pallkragarna så inom en väldigt snar framtid så åker fröna ner i backen! Hoppas på att skörden blir bättre än vad den blev förra året, la ner alldeles för lite själ (tid, vatten, bra jord...) då så resultatet var inte mycket att hurra över. 
Körsbärsträden blommar så himla megafint i trädgården just nu, skulle kunna fota dem hur mycket och länge som helst. Råkade visst bli över hundra bilder på eh, 5-10 minuter, så atte. Har några att kolla igenom!
 

Stockholmshelg

Stockholm bjöd på underbart försommarväder helgen som var. Solen gassade bra mellan gränderna i Gamla Stan och det var tur att vissa husväggar bjöd på skugga! Vi käkade en ganska dålig lunch på Café Kladdkakan, tre av fyra var mindre nöjda med sina mackor (den fjärde åt en annan) pga smakade unket ibland? Mögligt bröd eller dåliga frön är frågan...men! Vi tröstade oss med glass på Fjällgatans Kaffestuga sen och den var super! Jag valde en kula lemon curd och en choklad, rekommenderar verkligen lemon curden. 
Efter en dag på stan så blev det grillkväll hos vänner, och kvällen efter 30-års fest! Maxad helg som avslutades hemma i soffan på söndagskvällen med en pizza. 



Rainbow

Första maj bjöd på något så fint som inte bara en, utan två regnbågar! Hela bågen syntes över sjön, väntade nästan att få se små ponnyer hoppa omkring på den. Naturen alltså, finns inget vackrare!



Välkommen maj

Det är fortfarande nio grader varmt ute och klockan är tio på kvällen - nu händer det! Jag och älskling tog en promenad i skogen tidigare ikväll och vi såg att björkarna börjar knoppa sig. Med den värme som är utlovad i veckan så kommer det bara svänga pang! så spricker det ut i grönska! Den här tiden är helt underbar, gäller att njuta och ta tillvara så mycket som möjligt.

Valborg firades in i lördags. Vi spenderade dagen och kvällen i Gävle. Lite shopping på dan och sedan gomat och brasa (aka mindre skogsbrand, fast inte men nästan för var så stor brasa) på kvällen. Mysig dag! 



RSS 2.0