God morgon torsdag

Frukosten är i magen och nu börjar det bli dags att sparka igång den här dagen. Jobb 07:45-16:15, sen får vi se vad som hinns med efter det. Planen är att vecko-handla i alla fall, vi började i söndags med att laga mat för resterande vecka och det har verkligen varit skönt att slippa stå vid spisen varje dag, och skönt att varje dag slippa försöka komma på vad vi ska äta. Så nu hoppas jag på att vi får rutin på detta och fortsätter!
Slänger då in en bild på detta goda som vi åt hos mina föräldrar i somras

Nytt i bokhyllan

Vi tar en titt i bokhyllan tycker jag, på några nytillskott som flyttade in vid jul. 
De här fyra böckerna tänkte jag att vi skulle ta oss en lite närmare titt på. Jag har inte läst ut någon än, bara påbörjat den ena. Massa (förhoppningsvis) bra läsning kvar alltså!
Perfekt bok just nu då vi behöver rensa lite här hemma. Rensa är inte min starka sida så en liten knuff i baken o tips på vägen kan vara välbehövligt. Fanns (finns?) ju en bra städ-serie med Marie Kondo på Netflix som gav bra med inspiration så hoppas att denna bok också kan göra det. Har börjat läsa lite och det verkar bara hittills. 
En bok om chakraystemet helt enkelt, betydelse, balans, hur vi påverkas av chakran osv.
Healing vekar spännande tycker jag så denna steg-för-steg guide ser jag fram emot att läsa!
Tycker att dessa böcker är så mysiga och fint porträtterade! Gillade verkligen Gården fjället som Lars-Olov skrivit, och likaså Fjällbondens avsked

Intensiva jobbdagar

Tisdag kväll men det känns som att det borde vara torsdag. Dom här två jobbdagarna som gått har verkligen varit intensiva, hoppas att det lugnar ner sig kommande dagar! 
Igår och under natten så har det snöat en hel del, inget i jämförelse med hur det varit längre norrut men skottade bort en dryg decimter idag, och vi skottade igår också. Mysigt med snö! Vi skulle behöva gräva fram bilen också, vi har inte gjort det än...
 
Nu ikväll så började Mandelmanns Gård, så mysigt! Ska kolla på det snart, skulle haft en semla till bara...har blivit så sugen på det nu! Tar en frukt istället, semlan får vänta lite. Kanske tills i helgen, längre än så är ju inte rimligt att vänta på semmel-premiären tycker jag.
 

J a n u a r i

Torsdag morgon. De senaste dagarna har bjudit på fantastiskt vinterväder, igår var det -18 grader och strålande sol, u n d e r b a r t♥
Idag och imorgon vankas det jobb igen innan helgen står för dörren. Skönt med en ledig dag mitt i veckan, blir som en liten mjukstart efter julledigheten (ledig dag = igår onsdag). 
(Bilder från en novembertur)

Vinter = semlornas tid

Läste precis Elsas blogg och blev akut sugen på en semla! Längtar tills jag får äta den första för i år, så gott ju! Var en period när jag gick i låg-eller mellanstadiet där jag inte tyckte om semlor, som tur var gick det över. Kommer fortfarande ihåg semmelfikan med chailatte som jag och syrran intog för nåt år sen, den gick inte av för hackor! Var ju såklart tvungen att leta fram bild på detta perfekta, och titta så gulligt bageri sen. Synd att dom har stängt fikadelen, bageriet lever ännu så borde nog sladda dit i vinter och köpa ett gäng semlor!
(Ber även om ursäkt (lite!) om detta väcker semmelsug hos någon annan)

Gott Nytt År

Vågar vi hoppas på ett bättre 2021 än vad 2020 var? Säger ingenting om det så har vi inget sagt.
 
Firade in det nya året i en stuga i en snötyngd skog, väldigt mysigt och alldeles lagom. Vi skålade bort det gamla året i alkoholfritt bubbel och med stora snöflingor som dalade från himlen och månen som kikade fram. Såklart hade det varit roligt att kunna fira med vårat vanliga gäng, men jag kunde inte önskat mig något mer av denna nyårsafton.
 
Vi kom hem igår kväll efter att ha hämtat hem Vidar från mina föräldrar, idag kollar vi på Tour de Ski och Vår tid är nu, fortsätter i denna lugna lunk som mellandagarna bjöd på med andra ord. 
 

RSS 2.0