Sista juli

Hade just fått för mig att det var första augusti idag, men en dag kvar av juli upptäckte jag. Helgen har bjutit på massa god mat och häng med familjen. Det bästa var att Tobbe kom hem i fredags efter drygt en vecka i fjällen, efterlängtad! Päronen bjöd på släktmiddag i lördags kväll, mysigt! En hinner ju dock aldrig p r a t a med alla på sånna middagar (vi var ca 25-30 personer, där nånstans, det är lite oklart för det föll bort några och tillkom några, eller i alla fall Fridolf som är en hund), men mysigt ändå! Fick se minibäbis också, så söt. 

Bild nedan är från igår kväll när vi åkte hemåt (bjöd halvt in oss själva på mat igår också pga fanns massa kvar sen lördagen), så fint! Vi avslutade kvällen igår med GoT, och ikväll kommer ett nytt avsnitt!

 

Ljusets dotter

Det är sent 1700-tal och Edsbergs slott i Sollentuna sjuder av liv. På ladugårdsplanen samlas drängarna och traktens torpare för att tilldelas dagens arbetsuppgifter, fiskare lägger ut sina nät på Edsvikens vatten, i köket styr kokerskan över en rad pigor och från slottets salar hörs glada röster.

I den unga Marias liv är glädjen emellertid en sällsynt gäst. Hennes far, som är förman på Edsberg, styr sin familj med järnhand och tvekar aldrig att låta knytnävarna tala. Hans brutala uppfostringsmetoder har gett Maria en höftskada och hennes haltande gång och bortkomna sätt är ständigt föremål för grymma skämt och trakasserier.

Den enda ljuspunkten i Marias liv är musiken; då hon sluter ögonlocken och lyssnar till den mäktiga orgeln eller till spelmannens sprittande musik tonar skammen, ensamheten och hjälplösheten för ett ögonblick bort. I hemlighet lär sig Maria att spela fiol och Föga anar hon att en ny väg nu håller på att öppnas.

 

Kvällspromenad

Det har varit ganska gråa moln på eftermiddan och på kvällen, men ändå varmt. Tog en liten promenad innan jag yogade. Ska försöka komma igång med det igen, har tappat det lite. 

Men nu - sova! 


Sri Lanka

Har jag sagt att jag ska åka till Sri Lanka i februari? Om inte; jag ska åka till Sri Lanka i februari! Vi (jag och Tobbe) ska åka med Tobbes familj. Hans systrar kommer därifrån + att hans föräldrar gärna vill åka tillbaka dit. Och vem vill inte åka till Sri Lanka liksom? Ska bli grymt roligt (och säkert jobbigt också pga vi är många som åker tillsammans och det blir ju alltid jobbigt oavsett vad liksom)! Vill se elefanter, teplantage, vackra stränder, tempel, natur som tar andan ur en, vyer, solnedgångar. Och äta massa god mat. 

Bilder från google bildsök

Sommarkväll

När tonerna av Engmans Kapell klingar på Torön - den känslan!♥ Väldigt mysig eftermiddag och kväll med häng hos bästa kompisen med bästa kompisarna, mat, vin, och sedan Torön och Engmans och vi hann till och med med lite båthäng. Jag sätter MVG på den kvällen!

 

Tillbakablick

Känner mig orimligt peppad inför morgondagens bravader som väntar, så här kommer en blid från förra årets Engmans-spelning på ön. Hoppas på lika bra väder imorgon, plz vädergudarna!

 

Ed

Yay, it's friday! Härligt att det snart är helg. Jobbdagarna har verkligen segat sig fram, trodde ändå att dom första dagarna efter semestern skulle rulla på fort men icke. Äntligen framme på fredag nu och ikväll vankas det födelsdagsmiddag hos mamma och pappa. Papi fyller år och det ska vi såklart fira! 
 
För några veckor sedan så berättade Tobbe för mig att Ed Sheeran kommer tillbaka till Sverige nästa år, hoppade omkring i vardagsrummet av lycka innan jag studsade iväg och berättade för lillasyster. GÅ GLADA! Såklart såg vi till att få biljetter den här gången så den 14:e juli nästa år, då smäller det! 
Bild från google bildsök

Minst sagt överraskad

Jag fick ett sms från mamma idag med en bild på ett växthus, det nedan på bilden faktiskt, och en text som löd "Ett sånt skulle du ha". Jag tyckte att det såg jättefint ut, funderade lite på vart hon hittat bilden (tyckte lite att det liknade Jonnas växthus) och skrev sedan till henne att det skulle vara perfekt med ett sådant. Döm av min förvåning när jag får till svar att jag ska kolla bakom hybblet (ett hus på gården, garage och varmbonat inrett rum där vi har köksbord, bäddsoffa och sådär) när jag kommer hem från jobbet. Världens bästa föräldrar har byggt detta till mig, idag, när jag var på jobbet! Så glad och tacksam!♥

Jag flyttade in några till tomatplantor där när jag kom hem, och min chiliplanta så nu hoppas jag att dom ska trivas. Måste bara komma ihåg att glänta på dörrarna imorgon innan jag åker till jobbet. Tur att jag har så bra minne...
Tog ett dopp i ån när jag kom hem från jobbet också, solen värmde så skönt så jag kunde inte låta bli. Blir helt bortskämd av att bo vid vatten. Innan vi flyttade till Grönås så bodde vi ju vid en sjö i Herte, och nu bor vi alldeles intill en å, den rinner typ inne på tomten och det är en sån lyx att kunna ta ett dopp närhelst en behagar.

Växthuset hörrni, älskart!

 

Girls

Igår i min ensamhet (hade en snarkande katt som sällskap, den andra lurvbollen såg jag inte skymten av) så började jag kolla på en ny serie. Eller ja, ny för mig alltså, finns ju flera säsonger av den. Girls. Och den verkar ju vara så bra som jag har hört att den ska vara, så bra val av mig att börja kolla på den! Älskar även att avsnitten bara är en halvtimme långa (älskar iofs när dom är en timme också, beroende på vad det är för typ av serie. Drama/komedi = perfa med en halvtimme! Eller nej, nu håller jag inte med mig själv när jag kom att tänka på Pretty Little Liars, Gossip Girl, One Tree Hill..aja, strunt samma, den här serien passar utmärkt med 30-minuters avsnitt!). Jag tror att jag kollade på fyra avsnitt igår, och det kanske blir ett eller två ikväll också om jag känner mig själv rätt. 
 
Så, ville bara berätta det. 
Bild från google bildsök

Vardagstankar

Tog mig ut på en promenad igår kväll och det var verkligen skönt med lite friskt luft efter att ha suttit inne hela dagen. Känns som att vardagarna bara går i ett nu, skulle ha behövts en förändring känner jag. Får väl se vad jag ska göra åt den saken, får väl rulla på ett tag till misstänker jag. Äta, jobba, sova, äta, jobba, sova, äta, jobba, sova, dö. Inge kul. Förutom att äta då. 

Till roligare saker. I helgen vankas tjejfest och Engmans Kapell på Torön, längtar! Ska bli så roligt, hoppas på att vi slipper regnet men det är väl bara att ställa in sig på att det kommer regna (fast det kommer jag inte göra, in i det sista så kommer jag tro på uppehåll). Woop woop!

Älskar blåklockor btw, så fina!

Gräsänka och stughäng

Precis som rubriken skvallrar om så är jag från och med idag och några dagar framåt gräsänka. Tobbe ska åka till fjällen och jag blir hemma pga jobb. Saknar honom redan fast han inte har åkt än, jag är lite knäpp jag vet haha. 
Har inga som helst speciella planer för helgen, skulle vara skönt att ta en promenad så får se hur det blir med det. Annars så kanske jag tar en latkväll och spenderar den i soffan. Vi började förresten kolla på en ny serie igår, Girl Boss, bra skit! Knäpp och rolig så den rekommenderar jag!

Här är två bilder från stughänget förra helgen, mysigt dygn även om det just bara blev ett dygn, hade lätt kunnat stanna lite till men vad gör en när tiden inte räcker till? 

 

Raketfart

Den där semestern alltså, den rusade förbi i en himla fart. Känns mer som att jag varit ledig i en långhelg än i 3,5 vecka?! Inte okej. Försöker dock låtsas som att jag fortfarande har semester, ser fram emot helgerna massor och ska försöka maxa vardagskvällarna plus lägga mig sent fast jag måste gå upp tidigt. 

Måste få säga en sak om vädret också, inte för att klaga men mer för att konstatera kanske? Det var åtta grader imorse och vi befinner oss i mitten av juli, galet! Tänk vad vi förstår vår lilla planet, blåsigt året om, lite snö på vintern. Fattas bara att vi låtsnar från omloppsbanan och svävar vidare ut i rymden. Eh förlåt, men blir alltid alldeles knasig i huvet när jag tänker på rymden och på hur stort det är och på om den (rymden) nånsin tar slut och vad som isåfall finns bakom slutet och hur det tar slut? Är det som en vägg? Och om det inte tar slut hur kan det inte göra det? Gaah, ska sluta tänka på det nu, tack hej. 

Läste förresten denna bok (bland andra) på semestern, gillade den! 

 

Ljusnanleden

Hej från semestern! Det blev en liten tur längs Ljusnanleden idag, väldigt mysigt om än lite blåsigt. Nu ska vi snart äta äppelpaj, yolo på den känner jag!



RSS 2.0