Första semesterdagarna

Semestern har börjat på bästa vis! Började ju som tidigare nämnt med teater och efter det en godans pizza på stan. Så sällan vi äter pizzan på plats istället för att hämta hem (nu låter det kanske som att vi äter pizza varje vecka men så är inte fallet) så det var extra gott med en rykande varm. Rekommenderas att göra oftare när man väl ska äta pizza!
Gårdagen spenderade vi vid en tjärn, fiskade, åt mat, fikade och njöt av naturen. Himla härligt!

Idag så har vi varit på hemma-loppis, fick med oss massa fina saker hem, alldeles gratis. Ibland har vi det för bra! Blev även bjudna på fika och middag, inget att klaga på. Kvällen ägnade vi åt bio, Tarzan, tillsammans med finaste vännen. Vi måste ses branog snart igen, så mysigt! Och jag tycker för övrigt att filmen var bra. Nu kopplar jag av i soffan med ett glas vin, helt klart värd eftersom det är semester.


Fru höna

Nedräkningen är total och nu är det endast 3,5 timme kvar innan årets sommarsemester drar igång! Längtar massor, verkligen välbehövligt med några lediga veckor utan måsten. Startar semestern med teater (barnteater, alltså barn som är med i den) och middag (för jo semestern börjar när jag går utanför dörren på jobbet).

Donnorna på gården är väl för underbara. Väldigt nyfikna och vill gärna vara med, speciellt om man äter något.


Påminnelse

Mina vänner, kom ihåg att ikväll kl 20.00 på TV4 så drar Sommar med Ernst igång igen, som vi längtat och väntat! Jag kommer sitta bänkad!


Nedräkning

Nu är det inte många jobbtimmar kvar innan semestern drar igång. Imorgon är sista dagen sen väntar fyra veckor att fylla med äventyr, nya minnen och upplevelser. Det ska bli så skönt! Hoppas på sol, kvällsdopp, natur, god mat, mysigt häng med vänner och familj, fika i stora lass, loppisar och mermermer!


Denna ljuva sommarkväll

Stilla vatten, fåglar som kvittrar (eller måsar som skränar, det beror på hur man ser det), varm juliluft och myggor som surrar. Några andetag vid bryggan nu ikväll, sommarkvällar alltså!


At the top

Det är ingen ordning alls när jag är hemma själv. Uppe alldeles för länge om kvällarna, superdumt. Hade verkligen (försöker intala mig själv det) tänkt lägga mig i bra tid ikväll men nu sitter jag här, och klockan är över 23. Ska bums i säng alldeles snart, ska bara skriva klart det här och borsta tänderna. 
Blev bjuden på mat av svärmor ikväll då hon också är gräsänka för tillfället. Smakade bra i magen! 
 
Imorgon är det fredag och sen helg och efter det sista jobbveckan innan semestern drar igår, woho! Lillasyster kommer hit imorgon och då väntar en helg av skogsliv, 30-års kalas, kvällsdopp, gofika och more to come. Kommer bli en bra helg!
 
Nu dags att sova, godnatt!
 

En söndag i juli

Dagens frulle blev en brunch som bestod av amerikanska pannkakor. Fick duga med vanlig sirap för hade ingen lönnsirap hemma. Kanske skulle vara värt att köpa hem? Har hittat ett bra recept i alla fall för dom blir fluffiga och fina.
Har varit frisör och barberare (nästan) idag också, nu är det bara mitt eget barr som skulle behöva sig en omgång.

Var på mini-kalas på kvällskvisten, Teo (Theo?) har fyllt två stora år så vi var dit och grattade och fikade lite i kvällssolen.
Jag plockade jordgubbar när vi kommit hem, dryga 1,5 liter bringade vårt lilla land, trodde jag inte. Trycker i mig gubbar nu vilket inte är helt fel!


Spontan lördag

Det blev en väldigt spontan tripp till Gävle idag. Vi vaknade upp till regnväder och bestämde oss för att åka på en tripp istället för att bara sitta hemma. Vi packade in svärmor i bilen, hämtade upp lillasyster i Gävle och spenderade några timmar i Valbo. Lyckades hålla plånboken stängd och köpte bara med mig två stora, gröna växter hem. Och tandborstar. Får se hur lång tid det tar innan vartenda blad på blommar har spår av små katt-tänder, med tanke på att de redan har provtuggat lite så lär det inte ta lång tid. 
Finns det något sötare än en ko-mule?

Prästkragar

Sitter i soffan, mumsar After Eight och hela helgen ligger framför mig. Det har regnat i några timmar men nu skiner solen igen (nu gick den precis i moln såklart). 
Lagom trött efter veckan som gått. Vi har ett bubbligt vin på kylning så får hoppas på att jag hinner dricka ett glas innan jag somnar. 



RSS 2.0