Blandat blod

Skriven av Katarina Mazetti


Innan man kommer in i skrivspråket så är boken faktiskt lite seg, men när man väl har kommit igenom dom första kapitlen så flyter det på. Boken är bra, och jag känner absolut att jag vill läsa bok nummer två i serien. Det roliga är att det är flera olika författare som skrivit de olika böckerna. Bok nummer två är till exempel skriven av Karin Wahlberg.

"En bitande kall vinterdag kysser Alfdis sina två små söner och försvinner utan förklaring ut i snöstormen från gården på Möckelön i Blekinge. Hon kommer inte tillbaka. Hennes make Säbjörn skeppsbyggare och hennes syster, völvan Arnlög som kan skaldra förbannelser och tala med fåglar, söker henne förgäves i många år. Säbjörn blir tungsint och arg till humöret, och när också hans yngste son försvinner tror han att det vilar en förbannelse över gården.
Tiden är sen 900-tal och nordiska vikingar har plundrat och tagit slavar i hela Europa. Nu har de alltmera övergått till att bedriva handel och Säbjörns äldste son Svarte reser på äventyrliga färder längs floderna i Kiev i rusernas rike. Sidenhandlardottern Mika blir förälskad i honom redan som barn och drömmer om vikingarna, höga som palmträd, med gröna tatueringar, sminkade ögon och vackert flätade skägg. Hon återser Svarte många år senare när Kiev belägras av fiender och hon, hennes bror och två slavinnor måste fly med Svarte norrut. Kåre, Svartes yngre bror, har också återvänt till Möckelön, nedbruten av hemska upplevelser som han vägrar att berätta om.
När Svarte, Kåre och Mika möts uppstår ett blodigt tringageldrama, en fejd som varar tills gåtan med Alfdis försvinnande får sin lösning

I första delen av romanserien
Släkten möter en enkel båtbyggarsläkt från Blekinge en sidenhandlarsläkt från det kultiverade Kiev och en ny släkt bildas. Blandat blod är en oförglömlig släktsaga om egensinnig kärlek och gåtfulla försvinnanden som för läsaren tillbaka till en av de mest mytomspunna perioderna i svensk historia, vikingatiden."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0