Ännu ett recept

Oj, det börjar visst bli en riktig bakblogg det här, verkar inte så att jag gör så mycket mer än att baka. Men här kommer i alla fall Leilas recept på Saffransskorpor. Lätta att göra, jag gjorde dem för första gången idag och jag lyckades. Och det säger inte lite det;)

Saffransskorpor

35 skorpor
100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
1 ½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ dl strösocker

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. grädda dem i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
6. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.


Kommentarer
Postat av: J e n [ foto, inredning & katter]

Hehe illa illa! Gäller väl att hålla igen på godsakerna nu innan jul ;)



Jo då det är bättre, lite hängig fortfarande men förkylningen är bättre nu iaf. Hur e det med dig?



Kram

2009-12-06 @ 22:24:07
URL: http://piecesofjen.blogg.se/
Postat av: Natalie - It's all about attitude

vilken jätte söt blogg du har :D

ta hand om dig! puss

2009-12-07 @ 14:25:34
URL: http://nataliedahlberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0