Ännu ett recept
Oj, det börjar visst bli en riktig bakblogg det här, verkar inte så att jag gör så mycket mer än att baka. Men här kommer i alla fall Leilas recept på Saffransskorpor. Lätta att göra, jag gjorde dem för första gången idag och jag lyckades. Och det säger inte lite det;)
♥Saffransskorpor
35 skorpor
100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
1 ½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ dl strösocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. grädda dem i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
6. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
♥Saffransskorpor
35 skorpor
100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
1 ½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ dl strösocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. grädda dem i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
6. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Kommentarer
Postat av: J e n [ foto, inredning & katter]
Hehe illa illa! Gäller väl att hålla igen på godsakerna nu innan jul ;)
Jo då det är bättre, lite hängig fortfarande men förkylningen är bättre nu iaf. Hur e det med dig?
Kram
Postat av: Natalie - It's all about attitude
vilken jätte söt blogg du har :D
ta hand om dig! puss
Trackback